featured

Yunus DEĞİRMENCİ’den THY TEKNİK çalışanlarına açıklama

Özçelik-İş Sendikası başkanı Yunus DEĞİRMENCİ THY TEKNİK çalışanlarına açıklamada bulundu.

İşte Yunus DEĞİRMENCİ’nin o mesajı;

Değerli THY Teknik A.Ş. Çalışanı Üyelerimiz,

Bütün üyelerimizin yeni yılını kutluyor, kalbi selamlarımı sunuyorum.

Yeni Dönem Toplu iş Sözleşmesinin bütün üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Toplu İş Sözleşmesi sürecinin, oldukça yoğun ve zor şartlar içerisinde gerçekleştiğini hep beraber gördük. Buna rağmen Toplu iş Sözleşmemizin önemli kazanımlarla sonuçlanması son derece önemli olmuştur.

Bildiğiniz gibi Yedinci (7.) Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, sizlerin talebi doğrultusunda % 18’lik bir ücret artışı talebimiz olmuştu. Ayrıca pandemi nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntıdan dolayı ücretlerimizden yapılan % 30’luk ücret indiriminin iadesi hususundaki çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürdürülmüştür.

Bunun neticesinde öncelikle Ek Protokolle 01 Temmuz 2021 tarihinden geçerli olmak üzere % 10’luk ücret iadesi ve 01 Ekim 2021 tarihinden itibaren de geçerli olmak üzere % 20’lik ücret iadesi üyelerimize yapılmıştır.

Toplu Iş Sözleşmesi sürecinde kurlardaki yükselişten dolayı oluşan ekonomik dalgalanmaları da dikkate alarak yeni ücret teklifimizi 27.12.2021 tarihinde yapılan Resmi Arabulucu toplantısında revize ederek işverene vermiştik. Bu gelişmeleri de sürekli olarak sizlere duyurduk ve bilgilendirdik.

30 Aralık 2021 tarihinde işverenin teklifi üzerine bir araya geldiğimiz görüşmede Toplu İş Sözleşmemizin, 2,5 yıllık bir süreyi kapsaması ve şu temel kazanımların gerçekleşmesi hususunda yoğun çabamızla anlaşmaya varmış bulunuyoruz.

a. Ücret Artışı

Buna göre;

1.Altı Ay Enflasyon oranında uygulanan ücret artışına ilaveten
2.Altı Ay Enflasyon+% 60 ücret artışı
3.Altı Ay Enflasyon+% 5 ücret artışı
4.Altı Ay Enflasyon+% 1 ücret artışı
5.Altı Ay Enflasyon+% 1 ücret artışı
oranları üzerinde yapılan değerlendirme neticesinde bu önemli kazanımlarınız ve geleceğiniz için mutabakat sağlanmıştır.

Bu çerçevede;

İmzaladığımız Toplu Iş Sözleşmesi ile 01.07.2021 yürürlük tarihi itibariyle; Uygulanan % 8,5 ücret artışına ilaveten 01.01.2022 tarihi itibariyle % 25.47 (Enflasyon) +% 60 uygulanmak üzere yıllık toplam ücret zammı % 101,23 olarak tahakkuk etmiş olacaktır. Bu tarihi bir kazanımdır.

b. Toplu iş Sözleşme Süreci

Toplu iş Sözleşme sürecini 2,5 yıl olarak gerçekleştirdik. Bunun nedeni ise aynı şirkette iki ayrı sözleşmenin yürürlük tarihlerindeki farklılığın getirdiği sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik olmuştur.

c. Iki ilave ikramiye Kazanımı

Bu TİS ile mevcut ikramiyelere ilaveten iki ikramiye daha elde etmiş bulunuyoruz. Buna göre;

Birinci İlave İkramiye: 01.10.2021 ücret skalası baz alınarak 08.01.2022 tarihinde ödenmek üzere brüt bir ikramiye ödenecektir.

İkinci İlave İkramiye: 01.01.2022 ücret skalası baz alınarak 08.02.2022 tarihinde ödenmek üzere brüt bir ikramiye ödenecektir.

Bu iki ilave ikramiye tarihi bir başarıdır.

d. Farkların Ödenmesi

Toplu İş Sözleşmesinin imza tarihi ile yürürlük tarihi arasında sosyal haklardan oluşan farklar ise 08.01.2022 tarihinde ödenecektir.

Yeni yıla yeni bir umutla üzerinde mutabakat sağladığımız Toplu Iş Sözleşmesinin Oyelerimize, Sendikamıza ve İşyerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile birlikte Genel Merkez Yönetimimiz, Şube Başkanlarımız, Şube Yöneticilerimiz, Temsilcilerimiz ve Üyelerimizle birlikte zor ve başarılı bir mücadeleyi öteden beri sürdürmeye devam ediyoruz.
Özçelik-İş Sendikası olarak her zaman THY A.O. ve THY Teknik A.Ş’nin Başkan ve Yöneticileri ile yapıcı bir diyalog içerisinde bulunarak, daha ileri kazanımlar için mücadelemizi sürdürdüğümüzü memnuniyetle sizlerle paylaşmak istiyorum. Başta THY A.O. Başkanımız İlker Aycı, THY Teknik Aş Genel Müdürümüz Mikail Akbulut, Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi ve heyetine emeği koruyan yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Var olan diğer sorunlarımızın da aynı mücadele anlayışı içerisinde çözüme kavuşturulacağını belirtmek istiyorum.

Pandemi koşulları çerçevesinde en sağlıklı ve en güvenli bir şekilde bütün arkadaşlarımızın işlerini güvenceli olarak sürdürmesi için gayretlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Hepinizi içtenlikle saygıyla selamlıyorum.

Yunus DEĞİRMENCİ
Genel Başkan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

90 Yorum

  1. 3 yıl önce

    tarihi başarı diyor dalga geçerek

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Başkanım sağolsun. Böyle bir evlat yetiştirdiği için annesine uzun ömür diliyorum. Tüm teknik bu şekilde andık kendisini. Sağolsun varolsun.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Ulan un çuvalı AO almasa siz bu oranın başını alırdınız Allah sana 7.40 arabanla şarampol nasip etsin iyi bayramlar

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Bu tarihî bir enflasyondur desene. Sanki bisey kazandığımız var sağ cebe konulanı sol cepten alıyorlar.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Kalın derili abimiz. Eşek görse utanır. Şeytan işi gücü bırakmış bu adamı takip ediyor ki kendine yeni skill katabilsin.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Gibi birde sosyal haklardan doğan farkı almışlar, 10lt ayçicek yağı anca alırsın o parayla…Yürüüüüü…..

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

     %101’in yanında müzik seti de (dağıtılan eşantiyondan bahsediyorum :) ) verdik deseydi. tarihi fırsatı kaçırmış :)

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Madem sözleşme imzalandı nihai metin neden yüklenmedi, teknik destek’le alakalı herhangi bir düzeltme yapıldı mı? Teknisyenliğe geçiş yapabilen teknik destek A0’a geri düşürüldü, uzmanlar düşürülmedi. Bu haksızlık ortadan kaldırıldı mı?

    Cevapla
  9. Tgs’ye alım var mı ?

    Cevapla
  10. AO ‘ya verilen seyi yalvar yakar alman mi basari ?

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Ilker Ayci A.O ya ayni zammi vermeseydi ,sen alacakmiydin ?Tek bildiginiz teknisyenin hakkindan nemalanip cuma mesaji atmak.Allah sen ve senin gibileri bu dünyada süründürür inşallah..

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Sizi toprak kabul etmicek

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Maildeki hesaplama yanlış. Bileşik hesaplama yapılmayacak. 85.47 olarak hesaplanacak. Gercekten rezillik ya. Başıboş hareketler. Düzgün veri alın. Düzgün mail atın. İK bileşik hesaplama olmayacak diyor. Bunlar napıyor. Bunlar var ya rezillik.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    İnşallah benim çocuklarımın hakkı, senin çocuklarından torunlarından misliyle çıkar. Sen benim seçimle seçtiğim başkanı delegeyi şirkete ezdir, sonra benim 6 aylık hakkımı sirkete ezdir, şimdi de gel kazandık diye mail at. Yatacak Yerin Yok Yunus Efendi. Dilerim allahtan hepsi misliyle çıksın. Bir de sendika aidatı %3 yapmışsın diyorlar. Eğer öyleyse vah haline. Nursuz herif.

    Cevapla
  15. Senin gibi vizyonsuz bir tornacı için başarı mi evet başarı !! Sektör de bizden ucuza çalışan var mı ?

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Allah sizi bildiği gibi yapsın, tabii biraz korkunuz varsa

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Hani bir söz vardır. Arsızın yüzüne tükürmüşler, “Yarabbi şükür” demiş. Bu adam da tam böyle. Yahu sen nasıl bir adamsın. Nasıl olur da şirketin verdiği kendi başarın olarak lanse edebiliyorsun. Utanmaz adam. Şu pişkinliğe şu arsızlığa bak yaa.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Biri matematik bilmeyen yunus beyzademize şunu öğretsin 1000tl nin 30 kesersen 700tl eder. 70tl %30 eklersen 910tl yapar eee bizim 90tl kaybımız nerde yunus beyzadem?

    Cevapla
  19. Bu kadar yüzsüz başka kimseyi görmedim. Şirketin verdiğini aldık demiş bir de. İlker aycı vermeseydi sen ne kazandın?

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Ya YUNUS, SEN ZAM ALMADIN İŞVEREN BUNU VERDİ. SENİN BUGÜNE KADARKİ HAYATTA EN BÜYÜK KAZANIMIN BU KAFAYLA BU YAŞA GELMIŞ OLABILMEN BAŞKA BIR ŞEY DEĞIL. SÖZLEŞMEDE ELDE ETTİĞİN HİÇBİR KAZANİM YOK. REZİL RÜSVA ETTİN %101 ZAM ALMIŞ. MAÇAN YEMİYOR DİMİ THY TEKNİK TARIHINDE ILK DEFA ZAMSIZ BIR ILK 6 AY SADECE ENFLASYON ALABILDIK DEMEYE? PUHHH

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Isverenin verdiklerinin ustune 1tl fazlasini alabildin mi?Pandemi basindan beri sirket her gel dediginde ise giden calisanlarin, evde oturana gore bi fark kazandirabildin mi?

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Haram zıkkım olsun o aidatlar boğazınızda kalsın sanki kendileri almış bir hak gibi bide milleti salak yerine koymayın Ao ne aldıysa vizede o verildi madem siz aldınız geçmişe dönük niye alamadın heee

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    Yıllık hesap yapıyorsan,kesilen maaş için geriye %42 zam alman gerekiyorda, enflasyon %36 çıkmış şurda aldığın reel zam oranı belli, onu da AO vermese %18 anca alırdın. Bir de utanmadan tarihi başarı diye mail atıyorsun. Sen işyerlerini karıştırdın Yunus Efendi, burada herkes 4 yıllık hesap kitap bilen insanlar. Böyle kandıramazsın bizleri, hadi başka kapıya

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Tarihi kazanım ve başarı diye adlandırdığınız ikramiye ve zam oranlarını işveren verdi. Ekstra alabildiginiz ne var. Tek yaptığınız çalışanların desteğini de kaybetmek oldu. Hesap kitap bilmeyen sendika bir de olmayan farklardan bahsetmiş.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Arkadaş daha hesap yapmayı bilmiyorsun, sendikanın başında oturuyorsun. AO ‘ya verilmiş hakları işveren tekniğe de yansıttı neyi kendin başardın? Üstüne üstlük şubelerini de ezdirdin. Bu perhiz bu ne lahana tuşusu. Sen bu şirketin personelini aptal mı sanıyorsun?Ama az kaldı yakındır kan emicilerden kurtuluşumuz.

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Olm siz hastamısınız? Baslarım yunusuna. Yok sektörde en az biz alıypmuşuz, yok 90 liram nerdeymiş. Verin istifanızı gidin lan bu şirketten… memnuniyetsiz herifler ya! Sağda solda hala söylenen duyarsam gidicem ben ismini vericem ik ya

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Kuruşuna kadar THY verdi. Belki de İlker Bey rekor süredir başkanlık yaptığını ifade ederken bir TİS daha göremem diye düşünerek, gitmeden önce çalışanlara hediyesini verdi. Sendika falan hikaye. Çok şükür ki THY çatısı altında çalışıyoruz. Bu eğilimde yöneticilerle bu sıkıntıları atlattığımız için de çok müteşşikirim. Bu oranlar sendikaların teklif dahi edemeyeceği oranlardı. İnşallah sendikasız firmalara da güzellik yapacaktır THY.

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Şeflere çok ama çok büyük kazık attınız. Tis görüşmelerinde başarı diye lans ettiğiniz sabit şeflik tazmınatı, aslında şeflere attığınız büyük kazıkmış. Nerde görülmüştür ki sendikanın çalışanın haklarını geriye götürdüğü. Yazıklar olsun size.

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Yeni sendikamız artık Havaiş olmuştur. Bundan sonra O ne alırsa biz de onu alacağız. Tek fark , sadece, haracımızı havaişe değil, çelikişe vereceğiz.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Bazıları anılarıyla bazıları analarıyla anılır .

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Anket sonuçlandı mı Sendika Yalamaları ? 110 aşşağısı kabul değildi hani ? Onuru olan sendikacı istifasını verir.Yok arkada kapıdan girmiş imzalamış yok bizi gönderdiler gizli imzalamış ::D size dağda çoban güttürmezler. Tiyatrocu olursunuz ama haysiyeti sendika aidatı kadar olan sendikacılar

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Sen önce aidatlarını düşür tek yapabileceğin başarı o ayıptır yüzde 3 nedir haramimisiniz

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Yav Allah aşkına Şu İlker’e,Fazıl’a,Yunus’a yok hakkımı helal etmiyorum,ahirette iki elim yakanda,eden bulur gibi laflar etmeyin.Adamlarda Allah korkusu olsa bunları yapabilir mi kuldan utansalar bunları yapabili mi?Maşallah bir şey olduğu da yok grip bile olmuyorlar.Demekki Allah aklını kullananın doğru zamanda doğru tercihler yapanın yanındaymış.Elbet bizlerinde tercih yapacağı o gün gelecektir.O zaman az daha sabır

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    Seramik kaplamada yılbaşı kampanyası ! Enayi teknisyenlerden alınan aidatlar ile BMW araciniza seramik kaplama bedava !

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Gerçekten ar damarı çatlamış diye bir örnek isteseler tam senlik

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Saol silik biyikli baskan sayende cs maasi hostes maasina biraz yaklasti.. onlarda 35 kesildigi icin.. sendikaci olmasaydi tosun olurdu arjantine kacardi bu oyle bir tip var.. gerci tosuna da kanan inanan teknisyen cok bak inek sagiyom bak tavik yumurtladi online bakiyom diye gezen akilli coktu bir ara.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    Aldıgım zamdan memnunum ancak senden memnun degilim yunus efendi Sen niye varsın niye aidat alıyorsun. Utanmanız arlanmanız yok mu? Şube başkanları istifa edin.

    Cevapla
  38. 8.5+25.47+60+5+1+1: 100,97 yapar 101,23 yapmaz hayır sendikacılığı beceremiyorsunuz bari ilkokulda görülen 4 işlemden biri olan toplamayı becerin

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Anlaşılan sendika başkanı sert yorum istiyor

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Okur yazar mi nu adam yoksa cocuguna mi okuyup yazdiriyor ?

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    arkadaslar 1 maas prim ve 1 maas ikramiye yazmiyor umarim bunun altinda primler odenirken dusuk bir ucret almayiz.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Okan ve taso işe dönemeyeceklerdir bildikler için istifa ermiyorlarmış eğer biz istifa etmezsek biz dik durduğumuz İçin bizi işe almaz diyorlar :)) kahramanım benim tasoooo

    Cevapla
  43. 3 yıl önce

    Boşver be olum ortamlarda bu hakları ben kazandım dersin. Kim nerden bilecek A.O nun kendi verdiğini.

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Daha gecen aya kadar %18 istiyordunuz. Şirket vermese siz %1 bile zam alamazsınız. Birde tarihi başarı diye mail atmışlar utanmadan. Size güvenen 1 kişi bile yok artık. Allah şirketten razıolsun sizin aklınıza uyup o %18leri imzalamadığı için.

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Hazirandaki 100 tl temmuzda %8.5 zam ile 108.5 tl oldu. Ocak ayında da 108.5 tl de %85.47 ile 201.23 tl oldu Yani temmuz-ocak 2021 zammı kümulatif % 101.23 oldu Sendikanın hesabı bu şekilde.

    Cevapla
  46. 3 yıl önce

    ben sana tarihi başarıyı söyleyeyim mi? 40 hayat kadını birleşse senin gibisini doğuramaz!

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Ağam bizle eyleniyi !

    Cevapla
  48. 3 yıl önce

    Ağam senin karşında senden beyin olarak daha donanımlı bir gurup var. Kendinimi avutuyorsun diye dusunmuyo değilim.

    Cevapla
  49. 3 yıl önce

    Boşuna orada laf salatası yapımayin %3 ümüzü almayın hiç olmassa elektrik faturasını öderiz o parayla.

    Cevapla
  50. 3 yıl önce

    Arkadaşlar eleştirin ancak bazı sınırları aşmayın. Haklı olmak anasını karıştırmayı gerektirmez, ayıptır.

    Cevapla
  51. 3 yıl önce

    Siz olmasanız da aynı şeyleri alcaktık. Aylık aldığınız paralar nereye harcanıyor? Çok cüzü bi miktara düşürmediginiz surece hepiniz potansiyel yiyici/yolunda aş siniz…

    Cevapla
  52. 3 yıl önce

    Eğitimi konya da bi endüstri meslek lisesi torna bölümü olan bi adam çok doğal olarak Ilker Bey ve Mikail Bey gibi üst düzey insanlar karşısında hiç birşey yapamadan (kendi çıkarlarını düşünüp sesini hicbirs3ye cikarmaz) çay içip donuyor. Neyse Yunus 2022 Bmw 7.40 lara bakmaya başla. ÇALDIGINIZ sendika aidatları çok birikti. O aidatları 50 TL altına cekmediginiz sürece hepiniz harramzadesiniz

    Cevapla
  53. 3 yıl önce

    Ortalığı karıştıran SAW BAY 2 size de selam olsun.. TDP’ye karşı olmak için kendinizi yırttınız hadi şimdi de bir hareket gösterin ama nerdeee

    Cevapla
  54. 3 yıl önce

    yunuscum bi teknik hangara gelsene bişi göstercez

    Cevapla
  55. 3 yıl önce

    Tekniğe uğramadan,şube yönetiminide hiçe sayarak ikinci kez gerçek yüzünü gösterdi malum kişi,olan emek veren şube yönetimine oldu,yine yanlış kişiye güvendiler.

    Cevapla
  56. BAY 2 yine tükürecek misiniz arkadaşın yüzüne hadi bakalım. O gün ortalığı karıştırırken iyiydi. TDP’ye yaptığınız düşmanlığı herkes biliyor

    Cevapla
  57. 3 yıl önce

    Zaten onun birşey aldığı yok,bir kere tekniğe uğramadan nasıl almış,burda koşturan, insanlara birebir dokunan şube yönetimi,onlarıda hiçe sayarak zor duruma düşürdün.Ama çalışanlar gerçekte kimin emeği olduğunu zaten biliyor.

    Cevapla
  58. 3 yıl önce

    Doğru diyon,iyikide %18’i imzalamamış şube, sonrasında ileriyi görüp %110 taslağa koydurmuş şube yönetimi,sendika demiyorum bakın.bugünkü oranlara bakıyoruz, teknik aş tarihinde görülmemiş oranlar.bu sebeple şube yönetimi in genel merkez out.genel merkez yine sınıf ta kaldı.Ayrıca sahada mücadele veren şube yönetimindeki arkadaşların emeğine sağlık.👏

    Cevapla
  59. 3 yıl önce

    Samimi ve yürekten Emek veren şube yönetimlerine sahip çıkmak gerekir.En azından bizler için mücadele verdiler, onların gücüde bir yere kadar.Eleştirilecek tek yer genel merkez çünkü ikinci kez sözünü tutmadı ve şubeleri mahçup duruma düşürdü.Kaldıki istifa ettiler, çözüm olucakmı hayır,dahamı iyisi gelir sanıyorsun, maalesef,önce elinizdekine sahip çıkın.

    Cevapla
  60. 3 yıl önce

    Yunus konusunda haklısın fakat şube bşk.ları niye istifa edecek.6 ay boyunca gezmedikleri yer kaldığı için mi yoksa herkese dokunup sıkıntılarını dinleyip çözmeye çalıştıkları için mi yada genel merkeze güvenip insanlara unutulmuş sendikayı hatırlattıkları için mi yoksa dik durup hepimiz için onurlu ve samimi duruş sergiledikleri içinmi😉

    Cevapla
  61. 3 yıl önce

    Sendika felan hikâye şirket isteseydi enflasyon + %5 der konuyu kapardı. Hepimiz bunu çok iyi biliyoruz. Yunus Ali bunlar hikaye. Yöneticilerimiz sağolsun bunları bize bela etti yine yöneticilerimiz hiç beklenmedik bir oranda zammı da yaptı. Ben bu verilen zamlar ile daha özverili, istekli, istenilen biri olmaya çalışacağım. Benim gönlüm hoş oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

    Cevapla
  62. 3 yıl önce

    Sendikanın teklifi % 110 değilmiydi yahu, temmuz sonu %18’i imzalmayan kim ☹️ senin söylemlerinde tutarsızlıklar var sanki.

    Cevapla
  63. 3 yıl önce

    Sendika başkanımı yoksa şaklaban mı anlamadım yüzde 85,47 zammı nasıl yüzde 101,23 diye söyleyebiliyor çözemedim işi

    Cevapla
  64. 3 yıl önce

    Tknsyn kardeş burda boş yere basiretsiz insanları savunma. Kendileri demedimi bizden habersiz bu sözleşme imzalanmıycak. Yoksa istifa ederiz. Neyi bekliyo bu arkadaşlar ? İstifa etsinler gururlu bir şekilde tulumları giysinler. Zam mükemmel ama bu sendikanın aldığı bişey değil. Başta 18 istediler sonra 30 yapmaya caliştilar. Hava iş 100 isteyince bizimkilere bi cesaret geldi. Tdp ler boşuna ümitlendi zaten bişey olmazdı. Şart belli gir sınava kazan teknisyen ol. Şirket önünüzü kapatmıyoki. Madem memnun değilsiniz e devlete giriyosunuz istifa edip dayanışma aidatı ödüyosunuz. Varmı yapan? Bence hayır.Neden çünkü tdp diye dert yanıyosunuz ama bu parayı dışarda hiç bi yerde alamıyacağınızın farkındasınız. Zaten çoğunuz apaçi. Eskiden servis beklerken insanlara bakınca bi elit profil görürdün şimdi bakıyorum nerden buldular bu tipleri diye düşünüyor insan

    Cevapla
  65. 3 yıl önce

    Sen şu aidatı düşür başka da birşey istemez. Hava iş yüzde 1 kesiyor sen 2.2. Senin gibi vasıfsız bir sendika için 0.5 iyidir.

    Cevapla
  66. 3 yıl önce

    hepinizi toplasam bir sürmeli etmezsiniz

    Cevapla
  67. 3 yıl önce

    Ben demiştim yazdım buradan toplantıya tosuncuk lakaplı YUNUSCUK girdiyse vay halimize dedim ve oldu onun zaten şeref yoksunu olduğunu biliyoruz ama havacılık şubenin de bukadar şeref yoksunu olduğunu bilmiyorduk istifa edin şeref YOKSUNLARI hangara gelip Ankara imza atarsa sendikadan gerekirse ayrılıp başka sendikaya geçeriz diyenler hadi yiyormu istifa edin havacılık şube de görelim bizden aldığınız aidatları bırak gidecek kadar g…tünüz yiyormu görelim SEREF YOKSUNLARI

    Cevapla
  68. 3 yıl önce

    Artık bu tarihi başarıyı M760 Li xDrive ile taçlandırmak lazım.

    Cevapla
  69. 3 yıl önce

    bizde ıga da temizlikte yiz taşeron ne ikramiye ne cukulata adamlar bizden para kesmeyi biliyorlar yatın kalkın THY y dua edin iş alım olursa tercihim THY olcak 15 günde bir vardiyami döner yılbaşına kadar 2o gün gce vardiyasındaydik tayıp baba kaldır şutaşeronu bizden çalanlar utansın

    Cevapla
  70. 3 yıl önce

    Yapılan zam ile zaten bu sendikanın kazancı katlandıkça katlanıyor oranların düşürülmesi gerekiyor. Mevcut ülke şartlarında bu oranlar saçmalık hele de sunulan sendikal hizmet düşünüldüğünde.Bu konuda toplu bir talep oluşturmak gerekiyor arkadaşlar…

    Cevapla
  71. Başgan evet bu tarihi bir başarıdır. Bu yaşa kadar bu yüzsüzlük ve zeka ile yaşaman üstelik sendika başganı olman gerçekten tarihi bir başarıdır.

    Cevapla
  72. 3 yıl önce

    düşürülsün herkes sendikaya mail atsın yüklenelim arkadaşlar

    Cevapla
  73. 3 yıl önce

    ilker 101% ve 85% hale imza atmıyor..!!!1

    Cevapla
  74. 3 yıl önce

    Şube istifa edince herşey yoluna gircekmi,at hırsızlarına meydanı bırakmakmı senin çözümün, bırakıp kaçsınlar yani,okadar mücadele,yunusa rağmen boşamı gitsin,böyle dinamik inançlı bir ekibi bir daha görüceğinimi sanıyorsun,sen önce elindekinin kîymetini bil ona sahip çık

    Cevapla
  75. 3 yıl önce

    Bu karar genel merkez den çıkabilir sadece

    Cevapla
  76. 3 yıl önce

    Keşke senin dediğin gibi olsalardıda,6 ay beklemeselerdi yada 6 aylık farkı 0 olarak uygun görmeselerdi,thy tarihinde bir ilk yaşatmasaydı ama sen iyi yöneticiler diyorsan hadi öyle olsun 😉

    Cevapla
  77. 3 yıl önce

    Güzel kardeşim savunmak,şube yönetimi ićin evet 6 ay görmedikleri dolaşmadıkları yer kalmadı, insanlara sendikacılığı hatırlattılar yıllar sonra ve hepsi bizler için.dolayısıyla ben emeğe saygı duyarım,karakterli her insanın yapması gerektiği gibi ama yunusun savunulacak bir tarafı yok,söz verip tutmadığı gibi gönülden emek veren şube yönetiminin itibarını zefeledi.

    Cevapla
  78. 3 yıl önce

    Hiçbir is yaptığınız yok hala kazandık aldık diyorsunuz Şirketimiz ne verdiyse onu aldınız 1 fazlasını değil azcık utanman varsa bırakır gidersin

    Cevapla
  79. 3 yıl önce

    Teknik desteğe bir çare bulacak misiniz

    Cevapla
  80. 3 yıl önce

    Ulan Yunus rezilde başarısızda, Ferhan dürüst ve başarılımı? Yok şubeye sahip çık bana sahip çık biz değil sizi Yunus sattı diye avuç ovan ahmaklar. Bu sendikanın yunusuda aynı halt ferhanıda.. onlar güç koltuk savaşı veririken sizin durumunuzu bu söz özetliyor“Kasapların tartışmasında koyunların taraf tutması, koyunların kaderini değiştirmez.” Bırakın bu ahmakları madem delikanlısınız çekin resti şubeler olarak koyun istifayı. Vazgeçin burdan kendi kendinize destek yorumları yazmaktan. Siz bizi bu sendikadan kurtarın biz size destek oluruz merak etmeyin. Ama isterseniz aidatlarımızla altına araba çekilen 15 20 bin maaşa kendini sövdüren yalaka sürüngenler olarakta orda durmaya devam edebilirsiniz. Bilinki Thy Teknik de ŞUBESİDE, ANKARADA SENDİKASI DA YOK HÜKMÜNDEDİR.

    Cevapla
  81. 3 yıl önce

    Ne aldınızki neleri hesaba katıyorsunuz. Doğmamış bebeğe don seçiyorsunuz.Hiç bir kaydadeğer kazanımınız yok ki zaten şirket çağırdı ve ben bunu vermek istiyorum altı üstü yok dedi. Kelam edebilecek cesaret yoktu malesef. Şimdi şükürler olsuncu olduk. Şükürler olsunki şirket böyle bir zam verdi, şükürler olsunki sendikanın istediği cüzzi isteğe zamanında onay vermedi şükürler olsunki dalavaracı ekip karşışında tis imzalanmıştır maili attı ve neresinden bakarsak şükrediyoruz. Şu ekip 6 ay sahada dolandı diyen arkadaşlar kim dolandı pardon heryerde demişsiniz de biz göremedik. Bi çayır çimen yeşil hareket dediler sandılar kuruldu kazandılar ki hepinizi tufaya getirerek sonrada başkanlık devri. 3 ay oldumu nasıl sayıyorsunuz 2 ile çarparakmı. Prim vermeyin boşuna bunlara senden benden farkı neki diyeceğim gerçi var yalan dolan palavra hepsi bunlarda var. Koltuğa oturalım maaş alalım, kredi kartı da var, kankileri yemeklerede götürürüz haftada 1 hesabı yaptılar kesin ki halen daha destek veren var hakyiyicileri. Tahsin abisi ayda 2 kes bizide getir yemeğe bari aidat bişeye değsin. Yalan bulamayınca boğazın düğümlenir olmuş. Bal zencefil karabiber falan karıştır iyi gelir o sırada 3 5 yalan türetirsin☺️

    Cevapla
  82. 3 yıl önce

    Birader nasıl bir şey yaşadın sen öyle at hırsızlarınamı kalacak hemi yunusa okadar başkaldırı hemi yahu ne hırsızı bunların hepsi aynı ahırdaki at farkı yokki. Ne başarıları var plan proje ile birlik beraberlik içerisinde gelen oluşum ve çalışana karşı hareket. Genel kurulmuş merkezden imza yetisini alacaklarmış delegelerle neler neler yapacaklarmış. Bi gelselerde baksalar o delegeler neler neler yapacak bu şahane ekibe ayakçı takımı bayat ekmek ver suya bansınlar döner yedim derler. Abileri ne verirse ne derse o aha inanmassan sor dayıyaaaa Ferhan abilerine sor desin b c d e planları nedir.Birde bunları savunan arkadaşlar sizede 2 yemek ısmarlar sonra lambaya püf de kaybolurlaaaar.

    Cevapla
  83. 3 yıl önce

    Ya kardeşim sizi gören de isteğiniz %18 değilmiş veya bunuda kabul etmeyen şirket değilmiş sanır.Şirketimiz AO ile aynı zammı yapacağım demeseydi siz bişey alamazsınız.Kaldı ki alabilecek olsaydınız AO nun yeni imzaladığı bizim temmuzdan bu yana imzalanmasını beklediğimiz tis sözleşmesi ni temmuzdan itibaren saydırır farklarını ödetirdiniz.Tarihi bir zafer diyorsunuz hani nerde diğer haklar tdp sorunu seyyanen zamlar vs .AO nun 1 ayda aldığı zammı şirketimiz bize vermedi siz söke söke aldık diyorsanız tarihi kazanım diyorsanız 6 aydır neden imzalatamadınız.Birde sanki %18 i kabul etmeyen şirket değilmiş sizmişsiniz gibi burada tarihi kazanç diyorsunuz.tahsin Okan size ise hiç bir şey demiyorum.Siz ki o masada imza kısmında bizi çağırdılar ve sadece imza attık dediniz bizim için bittiniz.İceride 5 saat İlker bey ve yunus bey konuşurken siz dışarıda ne yapiyordunuz.bizi neden bilgilendirmiyordunuz.En önemlisi orada imza atmanıza rağmen imzadan 5 dk sonra sanki imza atmamış sınız gibi neden milleti kandırıp millet onaylamazsa imzalamayacağınız yönünde bir algı oluşturuyor milleti neden kandırıyorsunuz.Allah şirketimize ve devletimize zeval vermesin yoksa sendikaya kalsa %18 i sirkete onaylatır onuda tarihi kazanç derdi.

    Cevapla
  84. 3 yıl önce

    Abisi sen de ekibin içindemisin yoksa, sağlam şube, herşeyi savundu şube, yanlış yapmadı şube senide Tahsine soför yapsınlar rahat edeceksin gibi.Yada işin gücün yok, seni ayarlarız Bi iş şirkette vaadiylemi allayıp pulladılar şuraya savunucu bişeyler yazmın dediler.

    Cevapla
  85. 3 yıl önce

    Tahsin, Okan ve avaneleri hani herşey apaçıktı istifa ederizler vardı ne oldu koltuk sıcakmı geldi yoksa yüzsüzler..Gelir tabiii doğalgaza zam geldi elektriği demiyorum bile, beleşe ısınıyorsunuz değilmi güzel yakışııır. 6 ay gitti ama bilerek oturuk ne kaldıki şurda 👍Adam lafının arkasında durdukça adamdır. Siz sözünüzün arkasında durmadıkça istifa etmedikçe kimsiniz ki neyi ve kimin hakkı için gösteri yapacaksınız.

    Cevapla
  86. Bay 2cilerle bir olup sendikaya mail atan yapılsacı… sana da eyvallah..

    Cevapla
  87. 3 yıl önce

    Şubelerin istafasi hiç bir işe yaramaz.onlarinda elinden gelen bu kadar.6 ay sonra seçim olacak..bu düzeni ancak böyle değiştirebiliriz.haremilerin saltanatına son vermek için sandıkta hesaplasin.hersey çok güzel olacak.geliyor gelmekte olan

    Cevapla
  88. Sevgılı 2 şube + genel merkez topluyoruz arkadaşlarla 0. bıle etmıyorsunuz … 2 şube Başkanı elde var …0 …ses yok görüntü hiç yok 1tanesı kaçak şube diğeri de Ankara’nın gızli şubesı anketlerde sızın icin yapılsın çalışanlar sızın icin ne düşünüyor bir görün korkmayın kendı gölgenizden ne olur…

    Cevapla
  89. Genel Başkan ve yardımcıları şube başkanları ve sekreterleri matematık önemli. Hepinizi topladım 1 edemediniz …tencere tava siz hep aynı hava ..siz çaldınız şube lerınız de oynasın 10. 3 ten 10.0 düşmüş başkanlarınız

    Cevapla
  90. 3 yıl önce

    Hala sendikanın dağıttığı hoparlörleri koşa koşa alanlar var. Oğlum sizde gurur yok mu utanma falan ?

    Cevapla