Galatasaray futbol takımı Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak amacıyla uçtuğu Yunanistan’da PCR testi kabul edilmediği gerekçesiyle havalimanında 2 saat bekletildi. Yunanistan’a turist olarak gitmek isteyenler bu olaydan sonra havalimanında başlarına neler geleceğini merak etmeye başladı. Türkiye’den Yunanistan’a gideceklerin şu şartları yerine getirmesi gerekiyor…
Galatasaray futbol takımı Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak amacıyla bugün Yunanistan‘a uçtu. Kafilenin PCR testini kabul etmeyerek futbolcuları ve yöneticileri havalimanında 2 saat bekleten Yunan yetkililer ekipten yeni testler istemişti.
Yunanistan’a turist olarak gitmek isteyenler bu olaydan sonra havalimanında başlarına neler geleceğini merak etmeye başladı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün son olarak 8 Temmuz 2021 tarihinde güncellediği Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu‘na göre Türkiye’den Yunanistan’a gideceklerin şu şartları yerine getirmesi gerekiyor:
“8 Temmuz 2021’e kadar girişin yasak olduğu Yunanistan artık ülkeye girişte 12 yaş altı hariç yolculardan 72 saat içinde yapılmış COVID-19 negatif test sonucu veya en son dozu 14 gün yapılmış aşı sertifikası veya en erken 2 ay en geç 9 ay içinde iyileştiğini gösteren antijen testi sertifikası istiyor. Ayrıca .travel.gov.gr adresinde bulunan Passenger Location Form doldurulma zorunluluğu da var.”
TÜRKİYE VE YUNANSİTAN ANLAŞMIŞTI
Türkiye ile Yunanistan, Mayıs ayında yapılan anlaşma ile Covid-19 aşılarını karşılıklı olarak tanıma konusunda mütabakata varmıştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias, Atina’da yaptıkları ortak basın toplantısında iki ülkenin uygulamadaki Covid-19 aşılarını tanıma konusunda karşılıklı olarak anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yunanistan ve Türkiye vatandaşları, mevcut Covid-19 aşılarını vurulmaları veya negatif Covid-19 testi almaları halinde her iki ülke arasında seyahat edebilecekti.
YUNANİSTAN’IN TAVRI ANLAŞILAMADI
Öte yandan iki ülke arasındaki anlaşmaya ve uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testlerine rağmen Yunanistan’ın Galatasaray kafilesine yönelik tutumu anlaşılamadı. Galatasaray camiası ve Türk devlet yetkilileri olaya büyük tepki gösterdi.
Fatih Terim, Atina’da yaşanan skandal olayı anlattı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “İki taraf da yapılan test sonuçlarını kabul ediyor ama bizden hızlı bir test istediler. Nedenini sorduysak da ‘uygulamaya başladık’ dediler” açıklamasında bulundu.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Atina’da yaşanan skandal olaylarla ilgili konuştu. Galatasaray’ın uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüp olduğunu vurgulayan Fatih Terim, ”Türk’ün misafirperverliği kimsede yok. Kimse bize bu tavırla davranamaz, hiç kimse. Bu davranış şekli hoş değil. Biz bunları kaldıracak ya da boyun eğecek insanlar değiliz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizi koruyan kollayan herkes teşekkür ederim.” dedi.
Olympiakos ile dün akşam oynayacağı maç için Atina’ya giden Galatasaray , havaalanında şok bir tavırla karşılaştı. Yunan yetkililer, istedikleri prosedürlere göre yapılan koronavirüs testlerini kabul etmedi, tüm takımın yeniden teste girmesini istedi. Rest çeken Sarı Kırmızılılar, İstanbul’a geri döndü. Yaşanan skandal olay sonrası TSİ 23.30’da İstanbul’a inen Galatarasaray’da teknik patron Fatih Terim, havaalanında yaşanan olaylar ile ilgili konuştu.
Galatasaray’ın uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüp olduğunu vurgulayan Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:
’24 saat önce hepimiz test olduk’
”Galatasaray uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüptür. 24 saat önce hepimiz test olduk, yani dün sabah. Hepimiz tüm testlerin belgeleriyle birlikte gittik. İndiğimizde hızlı bir testin olacağını söylediler. 2 gündür bunu uygulamaya başladıklarını söylediler.”
‘Dışarı çıktılar ülkeye giriş damgalarıyla’
”Selçuk Hoca, Necati Hoca, malzemeciler, dışarı çıktılar ülkeye giriş damgalarıyla. Biz de dedik ki çıkan var, turistlerden bu teste girmeden giden var. “Herkes test olacak” dediler. İçeri girmesine izin verdiğiniz insanlar geri geldiler.”
‘O davranış hiç de dostça değil’
”Bundan sonra bizim yapacağımız tek bir şey vardı, geri dönmek. Çünkü dostluk maçları dostlarladır. O davranış hiç de dostça değil.”
‘İnsan kendini tabii çok güçlü hissediyor’
”Dönme kararımızı aldığımız andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Dışişleri Bakanımız, Spor Bakanımız, THY genel müdürümüz, büyükelçimiz, başkonsolosumuz ilgilendi. Dışişleri Bakanımız birkaç kez aradı, Cumhurbaşkanımız ilgisini hiç eksik etmedi. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. İnsan kendini tabii çok güçlü hissediyor onların sesini duyunca.
‘Önce su yoktu da sonra verdiler’
”Pasaportlarımızı istediler. Sorduğumuzda deport edeceklerini söylediler. Biz pasaportlarımızı ısrarla vermeyeceğimizi söyledik. 4 saat de bir zaman geçti. Mecburen orada kaldık. Önce su yoktu da sonra verdiler.”
‘O maçı burada telafi ederiz’
”Ben bunu Galatasaray’a yapılan bir şey olarak görmüyorum. Bunun nereye yapıldığı çok açık. İstanbul’da bir hazırlık maçı almak için uğraşıyoruz. Zaten 1 maç daha oynayıp gidecektik. O maçı burada telafi ederiz.”
‘Kimse bize bu tavırla davranamaz’
”Biz her sene Yunanistan’a gidiyoruz, bundan sonra da gideceğiz. Türk’ün misafirperverliği kimsede yok. Kimse bize bu tavırla davranamaz, hiç kimse. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizi koruyan kollayan herkes teşekkür ederim.”
Türk misapirperverliginden bahsediyor. Sen Isviçrelileri stadda dövmedin mi? Istiklal marşlarını isliklatmadin mi? Unuttuk mu? :)
Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş. Bunlar adalarımıza çöktü iktidar gıkını çıkaramadı,pkk orada kamp açtı yine tepki yok. Ayrıca hemen her AB üyesi ülke vatandaşlarını buna yunanlar da dahil günü geçmiş dahi olsa kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz,biz oralara vize almadan gidemiyoruz üstelik aracı kurumlarıyla bizi güzel güzel soyup soğana çeviriyorlar bir de üstüne gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi onlara veriyoruz,vize alamazsak da paramızı geri alamıyoruz. Son derece kötü yönetildiğimiz ve yolsuzluk,aşırı israf,dış borç içinde olduğumuzdan bize her kötülüğü yapan ülkelerin turistine,parasına,icatlarına, yatırımcılarına muhtaç hale geldiğimizden kısasa kısas yapamıyoruz,anca kınıyoruz kimse de şöyle güçlendik böyle zenginleştik bizden korkuyorlar,bizi kıskanıyorlar falan diye sallayıp durmasın.