Yunanistan: Türkiye Gibi İHA Üretmeliyiz

Yunanistan: Türkiye Gibi İHA Üretmeliyiz

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin savunma alanındaki başarısını örnek alarak, ülkenin deniz kuvvetlerini güçlendirmesi ve İnsansız Hava Aracı (İHA) üretmesi gerektiğini vurguladı.

Dendias, partisi Yeni Demokrasi’nin gençlik kollarının düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sahip olduğu güçlü deniz kuvvetleri ve İHA üretim kapasitesini örnek gösterdi.

“Bizi ‘paraları sokağa atıyorlar’ diye suçlayanlar, Ege’nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar. Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İHA üretimine vurgu yaparak, Yunanistan’ın da benzer bir yeteneğe sahip olması gerektiğini belirtti. Türkiye ile olan ilişkilerdeki normalleşmeye rağmen, Dendias’ın Ankara ile ilişkilere mesafeli bir yaklaşım sergilediği görülüyor.

Yunanistan’ın savunma kabiliyetlerini artırma ihtiyacına vurgu yaparak, Türkiye’nin bu alandaki başarısını takip etme gerekliliğini vurguladı.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi her yerde ve her zaman takip edin www.airlinehaber.com duyarlı bir tasarıma sahiptir ve sayfayı herhangi bir bilgisayardan, mobil cihazdan veya web tarayıcısından açabilirsiniz. Daha güncel haberler için Google HaberlerLinkedInTwitter ve Facebook sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir