featured

Yunanistan havacılık tarihindeki en büyük uçak siparişini verdi

Yunanistan’ın en büyük havayolu taşıyıcısı olan Star Alliance üyesi Aegean , eskiyen filosunun bakım masraflarını düşürmek için bir süredir Airbus ile Boeing seçeneğini değerlendiriyordu.12 aylık çalışma sonucunda ise Airbus ile anlaşan havayolu şirketi 12’si opsiyonel 42 adetlik sipariş verdi.
Yunanistan havacılık tarihindeki en büyük toplu sipariş olmasının yanı sıra, 4 milyar euro ile ülkedeki ekonomik kriz sonrası özel sektörün en büyük yatırımlarından biri oldu.
Açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Vassilakis, “Aegean için tarihi bir gün” açıklamasında bulunurken uçakların 2020 ve 2025 yılları arasında tesliminin yapılması bekleniyor.
Sipariş kapsamında A320neo ailesine 30 uçak istenirken, yeni jenerasyon motora sahip ve yüzde 15 yakıt tasarrufu sunan 12 ilave jet de opsiyonel olarak mutabakat anlaşmasına yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Avrupa birliğinden yardım alıp, boeing satın alması beklemezdi zaten. Yardım paraları da yunanistana gelmeden nereye gideceği belli olmuş oldu. Danışıklı dövüş yani. Umarım yunanistan bu uçaklardan para kazanır da pilotları işsiz kalmaz. Yoksa bizim fo lar daha çoook kaptanlık bekler….

    Cevapla