featured

THY Huzur Hakkı Ödemeleri ile İlgili Açıklama Yaptı

 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Bazı haber mecralarında Yönetim Kurulu üyelerimizin huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 oranında zam yapıldığı bilgisi paylaşılmaktadır. Türk Hava Yolları’nın pandemi döneminde küresel havacılık sektöründe pozitif ayrışması tüm çalışanlarının azmi ve fedakarlığı sayesinde olmuştur. Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu fedakarlığa dahil olarak 2020 yılında huzur hakkı ödemelerinde yüzde 50 indirim kararı almıştır.

Salgının etkilerinden hızlı bir şekilde sıyrılarak güçlü finansal sonuçlar elde eden Ortaklığımızın 2021 yılında rekor seviyede bir kâr elde etmesinde Yönetim Kurulu üyelerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Huzur hakkı ödemelerinde kesinti sonrası yapılan iyileştirme ile kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır.

Türk Hava Yolları A.O.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Açıklama meşruiyet kazandırmaktan başka bir şeye yaramıyor. O seviyedeki “huzur hakkına” illa yüzde zam verilmek zorunda değil ki, herkes fedakarlık yapacaksa tabii ki en çok tepedeki yapacak ; en fazla ona zam yapılmasının açıkması bu kadar basit olmamalı. “üyelerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır” , yani sadece bir katkısı mı var?! Katkıları olmuştur deseydi bari.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    THY çok huzurlu bir şirket, para ile huzur kazandırıyor bol bol 🤣🤣

    Cevapla
  3. Pandemi etkisi geçtiği için hiçbir iş yapmayan kartal imam hatipli güruha ver zammı. Shgm ile anlaşmalı istisnai aşırı mesai ile uçurduğun kokpite şükretmesini söyle. Başlıyor alımlar yavaş yavaş. Bizler gidince huzur hakkı verdikleriniz ile uçurursunuz uçakları.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Acaba hangi yönetim kurulu üyesi pandemi döneminde elini taşın altına koyup gerçekten iş yapmıştır?Yoksa bu şirkette ailesinin yanından çok vakit geçiren şirketin gerçek sahipleri bizler mi gerçek anlamda katkı sağlamışızdır?Bu halde bile haklarını tam anlamıyla elde edemeyen bizler..

    Cevapla
  5. 2 yıl önce

    Açıklama hiç inandırıcı gelmedi, hiçbir iş yapmadan torpilli tayfa 4. 5. Yerden maaş almaktadır.Atananlarin orada çalışan meydanı kadar bilgisi yoktur

    Cevapla
  6. 2 yıl önce

    Bari açıklama yapmasaydınız.Önce %50 indirim yapmışlar, sonra ne kadar zam yaptınız? Demek ki haber doğru. Çalışanlar da %50 indirim yapmıştı ya… Onlara da%190 zam yaptınız mı?

    Cevapla
  7. Gerçekten gerekçesi yetersiz,bir açıklama yapmışınız. Ne anlatırsanız anlatın, %190 zam açıklamasına yetmez. İki yıl boyunca Pandemide var gücüyle çalışanlarınızdan kaç kişi COVID-19 virüsüne yakalandı ve Hakk’ın rahmetine kavuştu? Rabbena Hepbana değil, biraz empati yapmayı öğrenin yahu.

    Cevapla
  8. Bu aciklamayla huzur buldum resmen.

    Cevapla
  9. 2 yıl önce

    Gerçek Çalışanlar pandemide en riskli ülkelere yolcu ve kargo taşıyan uçuş ekipleri ve diğer çalışanların maaşlarını %50 kestiniz. Halen kesinti öncesi maaşları vermiyorsunuz. Utanmadan evde oturup birçok yerden maaş alanlara %190 zam yapıyorsunuz edep ya huu.

    Cevapla