featured

YOLCULARIN DİKKATİNE: HAVALİMANI'NDA GBT KONTROLÜ

Atatürk havalimanı’ndan Kıbrıs, Gürcistan ve Ukrayna’ya seyahat edecek tüm pasaport çeşitlerine sahip Türk vatandaşları için G ve F kontuarlarının yanında Emniyet Teşkilatı GBT sorgusu için özel bir alan yapıldı.
Haziran ayında kurulan bu özel alana gitmeden önce yolcular uçağa biniş kartlarını alıyor. Daha sonra bu özel alana müracaat ederek GBT kontrolü yapılıyor. Akabinde biniş kartının üzerine mühür vurularak yolcuların pasaport kontrolünden geçmeleri isteniyor.
Bu ülkelere gidecekseniz havalimanına olduğundan biraz daha önce gitmenizde yarar var. Lakin geçeceğiniz ve uğrayacağınız yer sayısı bir hayli fazla. Öncelikle havalimanına girişte bir güvenlik araması, sonrasında biniş kartı ve bagaj teslimi sırası, GBT sorgusu, pasaport kontrolü ve son güvenlik araması… Sonrası Uçağa gidiş için kapıda bekleme ya da lounge larda bekliyorsunuz.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ ef32a1fe 3001 4ead b316 5e16df183b11

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir