featured

Yolcular 36 santigrad derecede uçakta 4 saat oturmaya mecbur edildiler.

Yolcular 36 santigrad derecede uçakta 4 saat oturmaya mecbur edildiler.
Sonra da uçuşun iptal edildiği söylendi. 275 Yolcusu ile Thomas Cook Airlines Manchester’dan (İngiltere) Yunanistan’ın Kos Ada’sına 13.55’de tarifeli seferle kalkacaktı.
Uçak kalkış kapısında uçuş dökümanları yüzünden yaklaşık 3 saat kaldı. Kalkıp pistte taxi’ye başladığında bu kez teknik bir sorunla karşılaştı ve geri döndü.
DE1724 Sayılı uçuşta Facebook’da yazışmalar başladı. Su istekleri bile reddedildi. Thomas Cook olayı doğrulamasa da kapalı yerlerde ısı düzeylerini ölçen telefon uygulamaları var. Manchester’da hava Pazar günü 25 dereceydi. T.Cook’ın bir acentesi olan Nick Williams da eşi ve kızlarıyla uçaktaydı. Pilotun sıkıntılı ve üzgün göründüğünü ve havalandırmanın çalışmasına rağmen kabinin çok sıcak olduğunu söyledi. Her şeye rağmen yolcular sakindi ama biraz homurdanmalar duyuldu. Daha sonra air condition durdu. Uçak pistten tekrar kapıya döndüğünde, kaptan arka stabilizede arıza olduğunu duyurdu ve uçuş iptal edildi.
Otobüslerle terminale taşınıncaya kadar 1 saat daha geçince, çoluk çocuk ağlayıp bağırmaya başladı. 90 Dakikalık mesafedeki Blackpool’a nasıl gidecekleri anlatıldı.
Olması muhtemel tazminat talepleri ihtimalini önlemek için, evlere dönmeleri tavsiye edilmedi.
2 Saat de Blackpool yolu sürdü. Akşam 21.00’de nihayet Hilton Blackpool Oteli’ne alındılar, yiyecek-içecek ikram edildi.
Sabaha karşı 6.00’da otelden ayrıldılar ve Kos Adası yolculuğu başladı. Thomas Cook Airlines olayı doğruluyor ve gönülden özür dilediklerini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir