Yenidoğan Çetesinden SHGM Yetkili Hastanesi Çıktı!

Yenidoğan Çetesinden SHGM Yetkili Hastanesi Çıktı!

Geçtiğimiz hafta hepimizi dehşete düşüren yenidoğan bebeklerin katledildiği olay, sağlık sektöründeki güven sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Soruşturmaya konu olan 10 hastanenin ruhsatlarının iptal edilmesi, bu karanlık olayın üzerindeki perdeyi aralarken, bu hastanelerden birinin de Avcılar Hospital olduğu ortaya çıktı.

Eski Sağlık Bakanı M.M.’nin sahibi olduğu ve SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yetkilendirilen Avcılar Hospital, sadece bebeklerin katledildiği bu skandalla değil, aynı zamanda pilotaj muayeneleriyle de gündeme gelen bir sağlık kurumu. Avcılar Hospital, yaklaşık 10 yıldır pilotların periyodik sağlık muayenelerini yapmanın yanı sıra, pilotluk mesleğine girerken alınması gereken sağlık sertifikalarını da düzenleyen hastaneler arasında yer alıyor. Bunun dışında kabin memurları ve uçuş ekibinin sağlık durumları hakkında nihai kararı da bu tür yetkili hastaneler veriyor.

Bu hastanenin, böyle bir skandalın merkezinde yer alması ise gözleri tekrar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirme süreçlerine ve pilot sağlığı üzerindeki etkilerine çevirdi.

24 Mart 2015 yılında Germanwings kazasının ardından, Türkiye’deki pilot sağlık kontrolleri üzerine büyük soru işaretleri doğmuştu. Pilotların düzenli sağlık kontrollerine tabi tutulduğu kağıt üzerinde doğru olsa da, bu süreçlerin nasıl işlediği, yetkilendirilen hastanelerin yeterliliği ve tarafsızlığı, her zaman tartışma konusu olmuştu.

Not: Pilotaj muayeneleri ve Avcılar Hospital  ile ilgili olarak yazarımız Rauf Eren’in 2015 yılında yazdığı yazıya aşağıdaki linkten  ulaşabilirsiniz.

https://www.airlinehaber.com/yandas-sistem-pilot-muayenelerine-de-girdi/

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir