featured

Yeni Metro Hattıyla, 3. Havalimanına 5 Koldan Ulaşım Sağlanacak.

Atatürk Havalimanı’na 2 yoldan ulaşım olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı Arslan, yapımı süren 3. havalimanına ise 5 yol bağlantısı olacağı bilgisini verdi. Arslan metronun ise 2019’da açılacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 60 milyon yolcunun taşındığı Atatürk Havalimanı’na E-5 ve sahil yolu olmak üzere 2 yoldan ulaşıldığını, İstanbul’da yapımı süren Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantısı olacağını söyledi.

Bakan Arslan, Senegal’in başkenti Dakar’da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gelecek yıl açılacak Yeni Havalimanı’nın bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, şunları söyledi:
“Pendik – Kaynarca – Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe – Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni Havalimanı – Halkalı, yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanı’na tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor.
Metro 2019’da…
Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”
Kaçak geçen geri gidecek
Bakan Arslan, gece geç saatlerde yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyardıklarını belirterek “İstanbul Valiliği ile konuştuk. Buradan kaçak geçenler köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecek. Hem ceza yiyecekler, hem de geri gidecekler” diye konuştu.
Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı plakalı araçlarla  ilgili yeni düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını söyleyen Arslan, şunları söyledi:
“Yabancı araçlar kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacaklar. Ceza ödeyip çıkacaklar. Hedefimiz yeni yıla kalmadan bu işlemi bitirmek.”
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fft16 mf10403628
Halkalı’dan Gebze’ye  tek sistem
Halkalı – Gebze arasında yapımı devam etmekte olan banliyö hattı ile  ilgili bilgi veren Bakan Arslan, Marmaray ile banliyö hatlarının ayrı olmadığını belirtti ve Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz tek sistem olacağını vurguladı.
Halkalı’dan kalkan bir trenin Marmaray metro araçlarıyla bağlantılı hareket  ettiğinin altını çizen Arslan, “Bu üç ayrı proje gibi anlaşılmamalı. Yapıları  farklı, Marmaray deniz altında ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar  Marmaray’a bağlanacak. Gebze’den kalkan bir tren Halkalı’ya kadar kesintisiz  gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak ve tam 77 kilometre giden bir araçtan  bahsetmekteyiz” şeklinde konuştu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fft16 mf10403629
Avrasya’ya yoğun ilgi
Avrasya Tüneli’nin birinci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Arslan, “Avrasya’dan şu anda günlük ortalama araç geçişi 49 bin seviyelerinde. Geçen yıl 20 bin ile başlamıştık ancak yıl başına kadar ücretsiz taşıma yapmıştık. Şu anda 48 bini geçtik” dedi. (Milliyet)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Bu Bakan Bey, maalesef iflah olmaz!… Üstüne üstlük, bir de “mühendis” diplomalı; yani hesap kitap yapmasını bilmek durumunda olan birisi. Yahu demiş ki: Atatürk Hava Limanına 60 milyon kişi taşıyoruz!… Yahu burası zaten 60-63 milyon yolcu potansiyelinde, günümüzde. Sadece THY’nın 20 küsur milyon transit yolcusu var. Bunların onda biri transit kalma süresince şehire gidip gelemez, gidip gelenler de zaten toplu ulaşımı kullanamazlar. Bunun dışındaki 40 milyon gelen ve giden yolcunun 20 milyon karşılayıcısı ya da refaketçisi mi var ve de bunların tamamı toplu taşımayı kullanıyor. Bu 40 milyon gelen ve yolcunun tamamı toplu ulaşımla mı AHL’nına gidip geliyor? Gelelim Metro (M11 Hattı olacağı artık kesinleşti) konusuna: İhale 2016’nın son aylarında yapıldı. Kazanan belli oldu. Sözleşmede 1000 gün yazıyor, ama bunun takvim günü mü, iş günü mü olduğu açık değil. Takvim günü olsa 2019’un sonu yapar ama insanlara “2019’da açılacak” derseniz bir iki kişi dışında çoğu kimse aklına 31 Aralık 2019’u getirmez; algı yanıltması yapılıyor. Dahası var: bilinmeyem bu metro hattındaki setlerin sürücülü nü sürücüsüz mü olacağı. Sürücülü ise hadi neyse, ama sürücüsüz sistemlerin test, sertifikasyon ve eğitim süreçleri 1 yılı (12 ay) buluyor; daha kısası teknik ve bürokratik olarak mümkün değilmiş… Ancak, bu hatta kullanılacak setlerin siparişine dair henüz bir duyum yok, teslim tarihleri de dolayısı ile belirsiz… Eh, bunlar bakkaldan peynir-ekme-helva alınır gibi de alınamıyor!… Ha daha da kötüsü: bu setleri alacak olan ihaleyi kazanmış müteahhit grubu da değildir!… Bizzat Devlet’in kendisi (Ulaştırma Bakanlığı, AYGM birimi) o alımı gerçekleştirecek. Hadi hayırlı olsun…

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    aynı yavuz selim köprüsü gibi…yoollar yapılmadan köprü açıldı..büyük araçlara v ikitelli trafiğine kazıkm atıldı..havaalanı,metro ve ılaşım bitmeden açılmamalı..

    Cevapla