featured

YENİ HAVALİMANI'NDA TEKNİK A.Ş

3.Havalimanı için Teknik A.Ş nin yaptıracağı bakım tesislerinin planına ulaştık. Bu tesis, şu anda mevcut terminalin tam kuzeyine, deniz yönüne yapılacak. Tesisin kaplayacağı alanın Terminalin halen oturduğu alandan daha büyük olacağı söylenmekte. 
Öncelikle 3 adet geniş gövdeli uçak alabilecek ve sadece Hat bakım hizmetlerinde kullanılacak hangara öncelik veriliyor.
Hat bakım için kullanılacak hangarın yanı sıra, A bakımlar için 10 tane dar ve geniş gövdeli uçak alabilecek hangar ile dar ve geniş gövdeli uçakları içinde barındıracak 40 uçak kapasiteli dev bir hangar yapımı da zaman içinde planlanmış durumda. Teknik A.Ş ye hangar yapımları için tahsis edilen alan 500.000 metrekaredir.
THY/Teknik A.Ş’nin bu planları için yılda 1000 teknisyen işe alınacağı da öngörülüyor.
Bilindiği üzere, Teknik A.Ş. yabancı uçakların bakımlarından da yüksek miktarda gelir elde etmekte.  Bakım gelirlerinin en çok kazanç getireni ise kiralık uçakların teslim/iade bakımlarıdır. Teslim bakımlarında periyodik (Routine) işlemlerin dışında, bir dolu ekstra işlemler yapılır, bol bol Non-Rotine İtemler yazılır. Genelde uçaklar yaşlı olduğundan yüksek sayıda ek işlemlere tabii tutulurlar.
Bu dev tesiste THY’nin kendi uçakları dışında müşteri uçaklarının her türlü bakımını yapabilecek hale gelecek. Bu tabii ki ülkemiz ve bilhassa sivil havacılığımız için çok önemli gelişmelerdir.
Ancak iş tesis yapmakla bitmiyor. Bu tesislerde binlerce uçak teknisyeni ve mühendisleri de çalışacak. Teknik A.Ş’nin Çelik İş ile yaptığı toplu iş sözleşmesinde, çalışanların,sözleşmede verilmesi planlanan rakamları gördüğünde ki itirazlarına, “işverenin beğenmeyen çekip gitsin” sözleri ne kadar da uyumlu değil mi?
Bu geri kalmış kafa yapısı ile Dünya çapında hangarları idare etmek zor olacak gibi. Bu dev tesislerin içinde o beğenmeyen çekip gitsin denilen teknisyenlerin çalışacağı unutulmuş sanırım. Önemli olan bu dev tesislerin yanı sıra kaliteli iş üretecek deneyimli ve bilgili insan kaynaklarını, önce yetiştirmek sonra da onları yönetmek gerekir.
Mevcut insan kaynağını bile elinin tersi ile itebilecek konuşmalar yapan kendini bilmez bazı Teknik A.Ş yöneticilerinin iş başında olacağı düşünüldüğünde, insan ister istemez kuşkuya düşüyor.
Umar ve dileriz ki; Dünya çapında iş üretileceği planlanan bu tesislerde ki yöneticilerin de en az teknik elemanlar kadar dünya görüşü olması gerekir. Aksi takdirde onu at bunu tut. Resmini çek sakla,Domates hesabı yap,sonra da isteyen çekip gitsin sizden çok var mantığında konuşmalar yapan yöneticilerin olduğu yerde bu tesise yazık olur.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ resım1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

29 Yorum

  1. Kapida bekliyor 1000 teknisyen

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Sayın SENDİKA , son enflasyon verilerine göre , acilen %14 +500 ü YÜKSELTEREK GÜNCELLEMELİSİNİZ.Tekrar toplantı yapıp teklifin güncellenmesi için teknisyene danışılmalıdır.
    Siz iş gücünüzü ne kadar ucuza satmayı kabullenirseniz şirket o kadar size saygısızca davranır! TEKNİSYEN DE PİLOT KADAR DEĞERLİDİR!
    Yeni teklif %18 + 750 YAPILABİLİR.
    İMZA PARALARI + KARDEŞE CED + SİNYORETTE SORUNU DA ÇÖZÜLMELİ.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Hakkı bu kadar yenen, bu kadar önemli ve riskli iş yapıp görmezden gelinen uçak teknisyenliği gibi başka bir meslek dalı var mıdır bu ülkede?

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    İşveren mail attı bize nie yayınlamıyorsun abi alanen bizi tehtid etti

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      maili yolla buradan bana

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Abi aslında gelen maildr bi tehtid yok ama şöyle bi komedi var. Mailin özeti şu şekilde ‘sendikanın dün gönderdiği maile ithafen; sendika tarafından asılsız iftiralarla aciklamalarda bulunulup iş barışı bozulmaktadır’ vs. denilmiş bizlere. Ama komedi şu ki maili gönderen birim ‘genel müdür idari ve mali yardımcılığı’ yani herkesin bildiği yöneticisi ‘fç’ olan birim:):):) yani madem sendika asılsız suçlamalarda bulunuyor neden ‘fç’ üzerine alınıp sendikanın yazısını yalanlamaya çalışır açıklama yapıyor:):):) uzatmayım abi eğer mail eline gelmediyse ben atayım sana ama yayınlayacağında başlığını ‘yarası olan gocunmuş’ koyarsan çok seviniriz…

        Cevapla
  5. 6 yıl önce

    uçak teknisyeni uted sayesinde itibar görmüş ve tam olarak hakkını almıştır Şimdi de uted devreye girmeli ve sendikanın ve işverenin yetersiz isteklerine dur demelidir

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Türk havayolları Teknik te çalışan meslek lisesi ve Üniversite mezunu olan taşeron olarak çalışan arkadaşlarımız var onlar sözleşmeye alınsa güzel olmazmı.

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Arkadaşlar yeni ve bağımsız bir sedika kurulsa ve başında sefa inan olsa ne dersiniz varmı içimizde bu saygızılığa üç kağıtçılığa dur demek isteyenler. Bence artık zamanı geldi sefa beyi ikna edip hakkımızı arayalım. Havasen olayı gibi çelik işe dayanışma aidatı ödeyip hak mahrumiyeti yaşamadan yeni sendikamıza üye olalım bir sonraki tisde artık yetkili sendika biz olalım

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Bu arada MNG Teknik olarak tekrar orada olacaginida ben söyleyim şuan MRO alanında bir adet hangar projesi için yerini hazirlarmis

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Inşallah eski eski mng liler olarak geri döneriz:) yari fiyatta olsa kardeşlik vardı thy ye geçtik herkes birbirinin ayağını kaydırma peşinde

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne geldiyse başımıza MNG ayı aldıktan sonra geldi

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Katar da Hangar açacak diyorlar

      Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Sefa İnan, sen çok güzel bir adamsın. Eline, yüreğine sağlık.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Değerli yöneticilerimizin herşeyin farkında olduğundan eminim. Bu bir psikolojik savaş. Karşındakini aşağılayacaksın, değersizleştireceksin olayı küçümseyeceksin ki, karşındaki ses çıkarmasın. Her şeye razı olsun, şükretsin. Elbet bu devran dönecek, hak edenler, hak ettiklerini bulacak.

    Cevapla
  11. 3000TL ye 3 vardiya çalışabilecek “Teknik Destek Personeli” alırlar.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Adam adam. Sefa İnan. Helal sana. Sen de olmasan halimizi anlıcak yok. Ne sendika ne yönetim.

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Lafı yine gediğine oturtmuşsunuz. Yöneticilerin arasında teknisyen kökenli birileri olmadığı için bu sıkıntılar yaşanıyor. Domates hesabı yapanlar hangarda ne iş yapıldığını bilmiyor onlara anlatan da yok. Bir kere motor değişimi yapılırken gelip izleselerdi anlarlardı, işin ne kadar riskli, önemli ve hayatları etkilediğini. Ama cahil yine cahil.

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Teknisyenler herkes aynı anda istifa dilekcesi koysun bak Yönetim nasıl kaynar. Yer yerinden oynar. Yönetim sendikaya güveniyor ve rahat hareket ediyor. İşbirliği halinde Lee zaten ne bekliyorsunuz ki. Sorun şu teknik elemanlar birlik olamıyor halbuki olsun bak nasıl yola geliyorlar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Birincisi teknik eleman değil Uçak teknisyeni. Minimum 5 sene tüm süreçlerden geçerek uçağa CRS veren onaylayıcı personel.
      Bu konuda daha detaylı bilgi için MPM okumanı tavsiye ederim.
      İkincisi memurları da görelim bakalım biraz. Siz hep böyle arka planda mı kalacaksınız? Bu tis sadece ıçak teknisyenlerine ait bir tis midir?

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Uçak teknisyeni ıçak değil:)

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Ne 5 senesi geliyorlar bir içerlerde bir süre teknisyen kıyafetinin üstüne renkli stajyer önlüğü sonra hop gelsin paralar hepsi aldiği parayı nerde harcıyacagını bile bilmeyen çömez 3 günlük çocuklara dünyanın parasını veriyorlar lise mezunu personele çok bile o paralar

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      3. Teknisyenler istifa etmek istedi (hat bakım ) yönetim sahaya indi istifa etmek isteyen edebilir kimsenin gitmesini istemeyiz dedi ancak gidene dur demeyiz dediler

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        O istifalar toplu verilince giden kim olacak ? Hesap uzmanı bunun hesabını verirsin! Fazıl sayende teknisyenlerdeki birlik duygusu arttı.O lafları sana yedirecekler.Bu tis paradan çok onur savaşı oldu artık!

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      yaaa ne kafa tutması yemez..alın maaşınızı yan gelin yatın.daha ne istiyorsunuz..dışarıda yerinize gelecek yüzlerce teknisyen var..hava yapmayın

      Cevapla