YDA Dalaman Havalimanı'nda Dev Güneş Enerjisi Projesi Tamamlandı

YDA Dalaman Havalimanı’nda Dev Güneş Enerjisi Projesi Tamamlandı

Türkiye’nin yoğun havalimanlarından YDA Dalaman Havalimanı, sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında önemli bir adım attı. Yenilenebilir enerji üretimi alanında hayata geçirilen projede, güneş enerjisi santralinin ilk fazı tamamlandı. Projede, 45 bin metrekarelik alana kurulan 15 bin güneş paneli ile havalimanı, güneş enerjisinden elektrik üretecek. Bu sayede yıllık yaklaşık 3 bin hanenin elektrik tüketimine eşdeğer 8 bin 250 kilovat DC kurulu güce ulaşılması hedefleniyor.

YDA Dalaman Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Yiğit Laçin, yapılan açıklamada, havalimanının sürdürülebilirlik alanında Türkiye’nin önde gelen havalimanlarından biri olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Laçin, “Havalimanı olarak çevre dostu projelere verdiğimiz önem doğrultusunda, dünyanın en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kurarak, sürdürülebilirlikte öncü bir rol üstleniyoruz” dedi.

YDA Dalaman Havalimanı’nın yeşil havalimanlarından biri olma hedefine ulaşmak için çeşitli projeler yürüttüğünü belirten Laçin, bu kapsamda uçak emisyonlarını azaltmak için anlaşmalar yapılması, aydınlatmaların LED’e geçirilmesi, elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi gibi adımların atıldığını ifade etti. Ayrıca havalimanında sensör tabanlı kontrol sistemleri kurularak enerji tasarrufu sağlanması ve kağıt israfının önlenmesi gibi uygulamaların da hayata geçirildiğini belirtti.

YDA Dalaman Havalimanı’nın sürdürülebilirlikle ilgili hedeflerinin devam edeceğini ve yeşil enerjiye dönüşüm için gereken adımların atılacağını sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir