featured

Virgin Australia yönetim kurulu istifa etti

Virgin Australia Holding, 23 Ekim’de Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’na yaptığı açıklamasında,  11 üyeli yönetim kurulunun 9 üyesinin istifalarını sunduğunu veya gönüllü yönetim süresinin sona erdiğinde ve Virgin Australia ana şirket, Bain Capital’e satışını tamamlamış olacak.

Başkan Elizabeth Bryan’ın da yer aldığı istifalar, CEO Paul Scurrah’ın birkaç gün önce istifa ettiği haberini takip ediyor.

Yönetici Deloitte, Paul Scurrah istifa ettiğini açıkladıktan sonra, Bain Capital Jayne Hrdlicka’yı yeni yönetici olan açıkladı.

Şu anda Tennis Australia’nın başkanı ve yönetim kurulu başkanı olan Jayne Hrdlicka, babası Çek olan bir Amerikalı-Avustralyalı. 2010-2012 yılları arasında Qantas’ta üst düzey yöneticilik yaptı ve 2012’den 2018’e kadar bayrak taşıyıcısının düşük maliyetli birimi Jetstar Airways’de grup başkanı olarak çalıştı.

Bain, Hrdlicka’nın “hayatta kalmak için farklı bir liderlik biçimi” sağlayacağını yorumladı. Basında çıkan haberlere göre Paul Scurrah, şirketin yeni sahibiyle şirketi düşük maliyetli bir taşıyıcı haline getirme planları konusunda anlaşamadı.

Bu arada Virgin Australia, başka bir işletmesini, paket tur operatörü Virgin Australia Holidays’i kalıcı olarak kapatma kararı aldı. Virgin Australia web sitesinde yapılan bir güncellemede şunları söyledi: “COVID-19 ve seyahat kısıtlamalarının devam eden etkisi nedeniyle, 31 Ekim 2020’den itibaren VA Holidays işini kapatacağız. Buna Mystery Breaks, AFL Travel, Supercars Travel and Tigerair Travels paketleri dahil”

2003 yılında Virgin Blue Airlines tarafından Blue Holidays olarak lanse edilen Virgin Australia Holidays, uçuşlar ve oteller dahil tur paketleri sunmuş ve müşteriler satın aldıkları paketler için Velocity sadakat puanları kazanmışlardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 sene önce

    Darısı THY yönetiminin başına olsun

    Cevapla