featured

UPS, 10 tane dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli eVTOL uçağı satın alacak

UPS (United Parcel Service), helikopter gibi havalanan ve uçak gibi uçan 10 küçük elektrikli uçak satın alıyor ve bunlarla paketleri iç bölgelere ulaştırma maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

UPS Çarşamba günü yaptığı açıklamada , Stone Point Capital destekli Beta Technologies’den ALIA-250 uçaklarının ilk teslimatının 2024’te beklendiğini ve 150’ye kadar satın alma seçeneği olduğunu söyledi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 606d298d70954f00191958d4UPS’in elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen eVTOL uçaklarını sipariş ederek, yük teslimatı için yeni teknolojiden yararlanan ilk sektörlerden biri olacağına işaret ediyor. FedEx, pilotsuz Cessna 208 kargo uçağı ile deneyler yapıyor ve hafif pervaneli uçaklar üreten Slovenya merkezli Pipistrel , iki yıl içinde kargo uçağı teslim almayı bekliyor.

Yine de elektrikli dikine kalkıp inebilen eVTOL’ler için, sınırlı bir menzil ve ağır piller dahil olmak üzere paket nakliyesi için büyük engeller var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir