featured

United Airlines, B737 Max'larını Çöle Gönderiyor, THY’nin Atacağı Adım Ne?

B737 Max’ların Uçuşlarını ardı ardına iptal eden havayolu şirketlerinden United Airlines, 14 adet Boeing 737 Max Tipi uçağını Arizona da bir depoya yerleştirecek. Şirket en son 3 Kasım’a kadar iptal kararı almasına karşın Boeing’e yakın kaynaklar uçakların Ocak 2020 tarihine kadar havalanmasının zor olduğunu ifade ettiler. 

Türk Hava Yolları’nın hali hazırda 12 adet Boeing 737 Max tipi uçağı mevcut. Teslim edilmeyi bekleyen uçak sayısı ise 12. İstanbul Havalimanı’nda bekletilen uçakların ne olacağı merak konusu. 

Toplamda 24 adet Boeing 737 Max için hazır edilen kabin personeline eğitim kararı alan THY şirket yönetimi, olası bir gecikme de personeline verileceği söylenen dondurulmuş maaşı verip vermeyeceği de ayrı bir muamma. 1000 kişilik bir ekip düşünüldüğünde milyonlarca dolarlık zarar söz konusu olacağı kaçınılmaz bir son. Bu konuda THY’nin vereceği karar merakla bekleniyor .

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Thy aş evi değil sanıyorum. Fazla personel varsa çıkartılır. Bedavadan maaş vereceklerse bende yollayayım çocukları …

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Acı ama gerçek evdeki hesap çarşıya uymadı. 2020 Aralık’tan önce o uçaklar havalanmaz. 1,5-2 yıl şirketin maaş ödemesini kimse beklemesin.

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Bu şirket bu maaşları da öder personeli de tutar. Çoğu vasıfsız ayrıca torpille girdi. Çıkartırlar mi sanıyorsunuz??? Güldürmeyin Allaah aşkına…

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Hangarda adam kalmadı fazlalığı bize gönderebilirsiniz

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    1. Demek ki olay sadece yazılım sorunu değilmiş.
    2. Kullanıcılardan saklanan ve çare aranan başka problemler de mevcut ve bunlar, yapısal değişikliğe gidilmeden çözülmeye çalışılıyor.
    3. Kullanıcının güvenini sarsan MAX uçaklarının yerine daha ergonomik bir uçak tasarımı daha iyi olur. Bir daha MAX kazası olursa bu Boeing’in sonu olur.

    Cevapla