featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kim Oldu

Türkiye’nin yeni sistemdeki ilk günü bir çok ilkle birlikte yeni kabinen açıklanmasıyla da çok önemli gelişmelere sahne oldu. Başkan Erdoğan’ın Meclis’teki yemininin ardından açıkladığı yeni kabine, ‘Ulaştırma ve Altyapı Bakanı kim oldu’ sorularına da yanıt verdi. Önümüzdeki dönemde Ulaştırma Bakanlığı görevini Mehmet Cahit Turan yürütecek.

Başkan Erdoğan, TBMM’deki yemin töreninin ardından başladığı görevinden önce Anıtkabir’i ziyaret etti ardından Külliye’deki Resmi Geçiş Töreni’ne katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Erdoğan, yeni kabineyi de ilk kez açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı belli oldu

Erdoğan’ın açıklamalarıyla ‘Ulaştırma Bakanı kim oldu’ sorusu da yanıt buldu.

Buna göre yeni dönemde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 1 numaralı koltuğunda Mehmet Cahit Turan oturacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçiş töreninin ardından kabineyi açıklayacak. Yeni sistemde kabine yapısı da değişti. Bakanlık sayısı 16’ya düştü. 3 bakanlık kapatıldı, 8 bakanlığın ise ya statüsü değişti ya da birleştirildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TC

Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı teşkilatı şemadaki gibi işleyecek.

Yeni sistemde kabinede yer alacak 16 bakanlık şöyle:

  • Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı.(yenisafak)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir