Ulaştırma Bakanı'ndan Havacılıkta Yeni Müjdeler: 12 Yeni İç Hat Seferi Geliyor

Ulaştırma Bakanı’ndan Havacılıkta Yeni Müjdeler: 12 Yeni İç Hat Seferi Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da havayolu firmalarının üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. İç hat seferlerinde eksikliklerin giderilmesi ve yoğun hatlara yeni seferler eklenmesi konusunda kapsamlı bir planlama yapıldığını belirten Uraloğlu, “Ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferi başlayacak” müjdesini verdi.

Daha Erişilebilir Uçuşlar

Toplantıda, iç hatlarda karayolu veya trenle en az 5 saat süren şehirler arasında her gün en az bir uçuşun olmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Uraloğlu, özellikle doluluk oranı yüzde 95’in üzerinde olan hatlarda ek seferler planlandığını açıkladı. Bakan, “Vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak, ülke genelindeki uçuş sayılarını dengeli ve verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Seferler: Rize’den Antalya’ya, İzmir’den Şanlıurfa’ya

Uraloğlu, 2024 yılı yaz döneminde doluluk oranlarının yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirterek, SunExpress Havayolları tarafından Ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağını duyurdu. Bu seferler arasında dikkat çeken rotalar arasında Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, Çukurova-Trabzon gibi uçuşlar yer alıyor.

Havayolu Filoları Güçleniyor

Türkiye’de 14 ruhsatlı havayolu işletmesinin bulunduğunu ve bu işletmelerin toplamda 670 yolcu uçağına sahip olduğunu belirten Uraloğlu, “2023 yılı sonunda tüm zamanların yolcu rekoru kırılarak 214 milyon yolcu taşındı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 236 milyona ulaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tavan Fiyat Uygulamasına Sıkı Takip

Toplantının önemli başlıklarından biri de tavan fiyat uygulamasıydı. Uraloğlu, Ağustos ayından itibaren geçerli olan bilet fiyatlarında tavan ücret uygulamasına işletmelerin sıkı sıkıya uyması gerektiğini vurguladı. “Bu uygulama ile vatandaşlarımızın mağdur olmamasını hedefliyoruz” dedi.

Türk Havacılığında Yeni Uçuş Noktaları

Bakan, dış hatlarda ise Şili’nin başkenti Santiago’ya THY ile haftalık 4 sefer başlatılacağını ve Sydney’e yeni bir uçuş noktasının açılacağını duyurdu. Böylece 2024 yılı sonunda Türk havayollarının dış hatlardaki uçuş noktası sayısının 349’a çıkacağını müjdeledi.

Yeni İç Hat Seferleri:

  • Rize-Artvin – Antalya
  • İzmir – Elazığ
  • Çukurova – Trabzon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 2 hafta önce

    Hatların çoğu tutmaz ve kısa sürede kapatılır ve sayenizde ülke her bakımdan iyice kötüye gidiyor hala koltuk uğruna tribüne oynama ve göz boyama derdindesiniz!

  2. 2 hafta önce

    Hadi len ne de çok biliyorsunuz. Hepiniz birer HERBOKOLOJİ uzmanı olmuşsunuz.

3 Yorum

  1. 2 hafta önce

    Hatların çoğu tutmaz ve kısa sürede kapatılır ve sayenizde ülke her bakımdan iyice kötüye gidiyor hala koltuk uğruna tribüne oynama ve göz boyama derdindesiniz!

    • 2 hafta önce

      Hadi len ne de çok biliyorsunuz. Hepiniz birer HERBOKOLOJİ uzmanı olmuşsunuz.

  2. 2 hafta önce

    Merak ediyorum.Neden. Bizim havayolları Japonya,ABD, Avustralya, Norveç tr kucuk sehirlerden bile baglantı deferi varken bizde yok.Pervaneli uçaklar ile ikiyuz km mesafe lere ucuyolar.Gelisme budur

    Cevapla