featured

UÇUŞ İŞLETME BAŞKANLIĞINDAN ÖNEMLİ DUYURU

Türk Hava Yolları uçuş işletme başkanlığı tarafından pilotlar hakkında önemli duyuru yapıldı.
Yapılan duyuruda şu bilğilere yer verildi;
Değerli Uçuş ekiplerimiz;
Ortaklığımızda çalışan ve buna bağlılıkla sürdüren arkadaşlarımızdan gelen taleplere istinaden, aidiyet göstermekte olan arkadaşlarımızın haklarını korumak amacıyla yönetim kurulumuza sunduğumuz ” 2017 yılından itibaren ortaklığımızdan kabul edilen nedenler dışında (gönüllü olarak TSK’ya dönmek vb.) istifa yolu ile ayrılan Türk ve Yabancı uyruklu pilotların Nisan 2019 itibari ile başvurularının kabul edilmemesi.” talebi uygun görülmüş. Düzenleme icra komitesi tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ THY5

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bizim oğlan işsiz hayta,para da var bari bir uçuş okuluna gitsin pilot olsun bir işi olsun,başka iş yapacak yeteneğindeki yok……..durum budur maalesef,gönül verenler değil,yeteneği olanlar değil parası olanlar kapıdaki kuyruk

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Bir zamanlar yetkili teknisyende bu kadar değerliydi. Teknisyen atarını yapar çıkar gider idi başka şirkete. Çünkü uçağa uç imzasını atacak teknısyen az bulunurdu.
    Gel zaman git zaman. Yetkili teknisyen üretim çılgınlıgı başladı. İki kelime ingiliZce bilmeyene yetki verildi.
    Sadece Yds 55 alma zorunlulugu gelsin bak yeminle yarıdan fazla C/S yetkisini kaybeder.
    Easa yetkilisi where is your AMM diyince I am AMM diyen teknisyenle doldu taştı ortalık.
    Sonuç?? Çelik iş :))
    Sanırım aynı şeyler kokpit içinde yapılmak isteniyor.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Yahu böyle komediler, bol mal taşımalar kamyonculuk 2019’da moda olacak anlaşılan. Şirkete yeni giren adamı hoop herkesin önüne geçir kaptan yap. Geniş gövdedeki dinlenme saatlerini uçuş say. Yerde görevli insanlara yılbaşı hediyesi gibi uçuş saati kredi ver. E noldu? Hakları koruyoruz. Korumaya devam ettiğiniz için millet kaçıyor. Zamanında arkada can taşıyoruz diyenler bunlar… Ama Başkan hesabını soracak!

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    211 i unutma unutturma

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    “Kabul edilebilir nedenler” kişiden kişiye, zamandan zamana göre değişir.

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Traji komik bir açıklama olmuş. Ayrılmak isteyen yine bir çok pilot var anlaşılan. İçerideki ayrılmak isteyenlere sopa göstermişler. “Haaa bak giderseniz bir daha almayacağız sizi” der gibi. Diğer taraftan ayrılanlar sanki geri dönmek için çok mu can atıyor acaba?? Aynı düzen ve kadüklük, geri dönmek için ülkede büyük bir krizin çıkması ve başka şirketin kalmaması gerek. THY özenle çalışanını sinir sahibi, yorgunluk ve belirsizlikten kalp krizi sahibi yapıyor, yönetim de bu kadar olayı, istifayı, yerinde gitmeyeni, bön bön bakarak izliyor. Ne güzel değil mi? Uçaklar yeni, koltuklar cillop, yemekler ohh mis, kafa ve anlayış Kuzey Kore.

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Bu bültene göre, 2017 ve sonrasında ayrılanlar tekrar işe alınmıyor ancak, 2017 öncesinde ayrılanlar istediği zaman tekrar şirkete girebiliyor. Mantık nedir? Nasıl bir hakkaniyet ve aidiyet bağı kurulmuş? Biz mi yanlış yorumluyoruz?

    Cevapla
    • Muhtemelen son zamanlarda ikinci pilot olarak diğer şirketlere gidip orada kaptan olan ve tekrar THY kaptan olarak gelmek isteyenlerin önünü kesmek için olabilir. Memo yu Uçuş İşletme Başkanlığı yazmış, ilginç değil mi???

      Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Ben pek anlamadım. Geleceksen Mart’ın sonuna kadar gel. Yoksa gelme, deniyor. Çok saçma ve gereksiz olmuş. Yasaklıyacaksan hemen yasakla. Sanırım birilerine kıyak geçiliyor.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Bir arkadaş kaptan fazlası yok demiş. Şunu belirteyim. ŞİMDİLİK! Zamanında teknisyen fazlası yoktu. Strateji oyunu oynarmışcasına Deli gibi teknisyen bastılar. Sonuç elini sallasan c/s e çarpıyor. Kalitenin önemi yok tabi. Şimdi aynısını size yapıyorlar. Bunlar iyi günleriniz. Bütün kriterleri düşürüp herkesi pilot yapacaklar ielts 6 genel yetiyor,Okul önemli değil… çok değil 5 yıla bu aldığınız paraları hayal edeceksiniz. Şuan bize hadi gidin bakalım kaçınız iş bulabileceksiniz diyorlar yarın size diyecekler. Dimi sefa abi :)

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    derdiniz nedir? bu nasıl bir doyumsuzluk ve egodur. Hiç mi memleket sevdası olmayacak iş yaparken, yabancıdan kabul görüyorsun diye tüm değerlerini yıkıp geçmen mi lazım! Hakkınızı kaçarak değil-kalıp mücadele ile kazanın..

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Siz onu şirkete anlatın. Bizden üniversite diploması istenirken elin alamani, yunani diplomasız olarak kapıdan elini sallaya sallaya giriyordu. Ha bir de TOEFL sonucunu noter onaylı istemişlerdi. Ne kadar emek o kadar köfte hesabı. Siz bunları Bilal Ekşi ye anlatın.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ya arkadaş anlamıyorum Hep Çalışan kesimde mi olsun bu memleket sevdası. İşverende şirketlerde patronlarda memleket sevdası falan hiç olmasın. Hep emekçi kesim memleket sevdası diye kendinden hayatından versin. Tisler imzalanırlen, insanlar işten atılırken memleket sevdası hiç olmasın. Üst kesimde sefasını sürsün.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne mücadelesi yahu. Sen neyden bahsediyosun. Değil mücadele etmek, aykırı bir iki cümle kurmak bile mimlenme sebebi olmuşken sen neyden bahsedıyosun?? Herhalde Norveç veya İsveçten katılıyorsun yayınımıza :).
      Değermiş. Memleket sevdasını bir tek biz düşünelim zaten. Adam memleketinizi sevin az paraya çalışın diyor resmen

      Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Gelmek isteyenler Yeşilyurt sahile kadar başvuru kuyruğu oluşturdu zaten. Herkes gelmek için can atıyor, özellikle 737 filosuna…

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Göç başlamış desenize.Gidenler neden gittiğini yazabilir mi? Teşekkürler.

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Uygulanabilirliği uzun vadede çok düşük bir karar.
    Aslolan istifa sebeplerini sorgukamsk ve ortadan kaldırnaktır.
    Kalan sağlar bizimdir kolaycılığı ve despotism ile uçak uçurulmaz. O uçakları uçurmak için kaptan lazım. Ve dünyanın her yerinde de kaptan fazlalığı var DEĞİL. Bulursan kaptan gelir. Seçme alanı çok geniş değil. Ya seçim kriterlerini değiştireceksin ya da yine önceden bildiğin onay verdiğin kaptanlara razı olacaksın. Bunun çözümü adil KIDEM LİSTESİ dir. Gidenin üzerini çizmek değil.

    Cevapla