featured

Uçaktaki kimyasal koku İki kabin memuru hastanelik etti

 

Alaska Havayolları, Cuma günü Seattle’dan San Jose’ye giden bir uçuşta ‘güçlü bir kimyasal koku’ soluduklarından dolayı iki kabin memurunun hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Havayolu sözcüsü, uçakta 44 yolcu, 3 uçuş görevlisi ve 2 pilot ile toplam 49 kişinin olduğunu söyledi.

Uçağın arka mutfağında bulunan iki kabin memurunun rahatsızlandığını ve diğer personel ve yolcuların etkilenmediğini açıkladı.

Aynı zamanda Alaska Havayollarına ait olan Airbus A320 uçağının mühendislik kontrolleri için geçici olarak hizmetten çıkarıldı.

Alaska Havayolları’ndaki mürettebatı temsil eden Uçuş Görevlileri Derneği (AFA-CWA), ‘duman ve koku’ olayına maruz kalan uçuş görevlilerinin semptomlarını kaydetmelerini ve mümkün olan en kısa sürede bir tıp uzmanına muayene olmalarını tavsiyede bulundu.

NASA tarafından işletilen bir havacılık güvenliği raporlama sisteminden gelen verileri analiz eden Los Angeles Times araştırmasına göre, Ocak 2018 ile Aralık 2019 arasında, ABD tarafından işletilen uçaklardaki 400’den fazla yolcu ve uçuş görevlisi “zehirli dumanlardan” hastalanmış olabilir.

Airbus tarafından yapılan açıklamada ise, hoş olmayan koku olaylarının tehlikeli olmadığı ve uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olamayacağı konusunda ısrar etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir