featured

Uçakta Yolcu Kokpiti ve Acil Çıkış Kapısını Açmaya Çalıştı

Lufthansa LH1406 uçuşunda uçuşun başından beri değişik davranışları olan bir yolcu ilk olarak kokpit kapısına yöneldi. Kokpit kapısına çarpan yolcu acil çıkış kapısını açmaya çalıştı.
Dün uçakta çıldıran yolcuyu zaptetmek için preofesyonel *Hentbol Takımı uçağın kabin ekibine yardım etti.
Bir yolcu aniden  ayağa fırlayıp kapıda bir şeyler yapmağa çalıştı ama kabin ekibi ve diğer yolcular tarafından müdahele edildi. Olay dün Lufthansa uçuşunda yaşandı. Ürdün asıllı Amerikalı yolcu Lufthansa’nın  LH1406 sefer sayılı Frankfurt-Belgrad  uçuşunda; tehditler savurarak  çıkış kapısına vurmağa başladı. Amerikan pasaportlu adamın eylemini Belgrad gazetesi yayımladı. Uçak Belgrad’a indikten sonra ismi açıklanmayan adam polis tarafından tutuklandı ve sorguya alındı.
HC Vojvodina Hentbol Takımı Başkanı Milan Djukic, adamın psikolojik istikrarsızlık yaşadığını, yaptığının terörle ilgisi olmadığını söyledi. Yolcu ayrıntılı bilgi vermeyi kabul etmedi ve olay sırasında söyledikleri bilinmiyor. Çıkış kapıları uçuş sırasında açılmaz ve Lufthansa kesintisiz bir şekilde uçuşuna devam etti. Bir kabin memuru ile takımın koçlarından biri adamı sakinleştirdi ve yerine oturmaya ikna etti.
*Hentbo:, altısı saha içinde, biri kalede olmak üzere yedi oyuncuyla oynanan bir takım sporudur.
Olay Airbus A319’da gerçekleşti. Yolcu uçak kalktıktan sonra koltuk değiştirmek için tutturdu. Sonrada acil çıkış kapısı ile bir saat boyunca oynadı. Olayda yaralanan kimse olmadı uçak güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi ve yolcu yetkililere teslim edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir