featured

Uçaklarda Kürtçe anons teklifi.. Devasa havalimanları yapıldı ama

 
HDP’li Necdet İpekyüz, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında, “Uçaklarda Kürtçe ve Arapça anons yok. Kürtçe anons olsa kıyamet mi kopar” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2020 yılı bütçesi görüşmeleri esnasında konuşan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, hükümetin projelerini eleştirdi.
Akyüz, “Bir taraftan otoyollar yaparken bir taraftan da halkı borçlandırıp yoksullaştırıyorsunuz. O zaman vatandaş o köprüyü geçerken, o hastaneye giderken zorlanıyor. Mega projeler dezavantajlı kesimi daha da yoksullaşıtrıyor” diye konuştu.
Uçaklarda Kürtçe ve Arapça anons yapılmasını isteyen İpekyüz, “Mardin’de, Diyarbakır’da, Batman’da devasa havalimanları yapıldı ama uçak seferleri düştü, bilet fiyatları arttı. Yurt dışı seferi yok. Ayrıca uçaklarda Kürtçe anons yok, Arapça anons yok. Kürtçe anons olsa kıyamet mi kopar?” ifadelerini kullandı.(odatv)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Lazca da yapalım, Pomakça da olsun, Çerkezce, Rumca, Ermenice, Süryanice, İbranice, Farsça, Komofti, Manav, Kıptice, Zazaca, Boşnakça, Gürcüce, Kırım Tatarcası, Kırgızca, Hemşince vs. Sizin niye ayrıcalığınız var. Yoksa benim etnik kökenimi yok sayıp beni asimile mi ediyorsun. Bizim de etnik dilimizde anons olsun madem, 2 saat anons dinle. Hayret bisey ya. Kaç etnik grup birleştik biz Türküz dedik, kenetlendik düze çıktık, bölmeye ayrıştırmaya çalışmayın. Ne mutlu Türk’üm diyene

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Arnavutça da olsun. Anna dilim çünkü.

      Cevapla
    • Benim de köküm Çerkez, o zaman Çerkezce anons yapılsa kıyamet mi kopar? Biraz mantık… NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

      Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Kürtçe ve Arapça anons olmayınca kıyamet mi kopuyor? Bakalım… kopmuyormuş. Sayın vekil 4 cümle kurmuş, 1 yanlış 3 doğruyu götürmüş. Yapmayın sayın vekil, bu topraklarda 72 millet yaşıyor ve ortak dilimiz Türkçe’dir. Türk milletinin her unsuru için ayrı anons yapılmayacaksa, talebiniz ayrıcalık istemektir ve oda anayasada yer alan eşitlik kavramına aykırıdır. Hani eşittik? Hani kardeştik? Olmuyor sayın vekil.

    Cevapla