featured

Uçaklara Teşvik Kalkıyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, acentecilik belgesini kiraya verenlerin olduğu duyumları aldığını, acentesini kiraya veren acentecileri kapatacaklarını söyledi.
TÜRSAB Tarihinde ilk kez bir başkan seçim sonrasında üyeleri ile bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. Firuz Bağlıkaya, Antalya’da Aska Otelde Antalya bölgesindeki acentecilerle bir araya geldi.
Bağlıkaya burada yaptığı konuşmada, Seyahat Acenteleri Birliği yönetmenliğini hazırlayıp bakanlığa sunduklarına dikkat çekerek, ”Yönetmenlik yayınlanır yayınlanmaz iç tüzüğü de hazırlayacağız. Bu nedenle BYK seçimlerini yapmıyoruz. Seçimde söz verdiklerimi gerçekleştirmek için çalışıyorum. BYK seçimlerinde taraf olmayacağız. Her kes aday olabilir. Genel seçimlerde de baskı kurmayacağız. Aday olmak isteyenlerin önünü açacağız” dedi.
TÜRSAB’a bağlı 7500’e yakın acente bulunduğuna işaret eden Bağlıkaya, ”Bu acentelerin hepsinin kendine özgü sorunları var. Bunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Bilet işi var. 1 Mayıs’a kadar yüzde 25 bilet vermeye devam edeceğiz. 1 Mayıs’ta bilet işi yeni firmada olacak. Yeni firmada yüzde 20 biletleri verecek. Haziran’ın 2. haftasında mali genel kurulu yapacağız. TÜRSAB’ın 300-500 milyon borcu olduğu söyleniyor. Bu söylemler tamamen bizim dışımızda yapılan söylemlerdir. itibar edilmesin. Şu anda tüm şirketler incelemede. Kontrolümüzde olmayan şirketler var. Mali genel kurulda her şey ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
 
Belge vermeyi zorlaştıracağız-
Seçim öncesi seyehat acentesi belgesi vermeyi zorlaştıracaklarını söylediğini hatırlatan Firuz Bağlıkaya, şunları söyledi:
”Buna karşı çıkanlar oldu. Ama biz gelince zorlaştırdık. Bizden önce günde 2 tane belge veriliyordu. Biz 40 gün oldu 18 tane belge verdik. Bu belgelerin başvuruları da bizden önce yapılmıştı. Seyahat acentesi belgesi alanları iyice araştırıyoruz. Gerçektenh acentecilik mi yapacaklar. Tecrübeleri nedir? İnce eliyoruz.
Bazı duyumlar alıyoruz. Acentecilik belgesini kiraya verenlerin olduğu söyleniyor. Acentesini kiraya verenlerin acentesini kapatacağız. Buna asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu kişilere bir daha da belge vermeyeceğiz.”
Uçaklara teşvik kalkıyor
Bağlıkaya, uçaklara verilen desteğin büyük ihtimalle 2019 yılında kalkacağına vurgu yaparak, ”Bundan sonra uçak başı değil kişi başı teşvik verilmeli. Uçak kaldırmayan ama uçak kaldırandan daha fazla turist taşıyanlar bu teşvikten yararlanamıyor. Yararlanması için görüşmeler yapıyoruz. Zaten bu yılın hedefi 40 milyon turist. Bu hedef tutturulursa uçaklara verilen teşviklere gerek kalmayacak. Bakanlığın düşüncesi bu. Bu nedenle 2019 yılında uçak desteği büyük ihtimalle kalkacak” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir