featured

Uçak Yanlış Piste İndi

Vietnam’ın en büyük şehri Ho Chi Minh City’den gelen uçak yanlış piste indi. Airbus A321 (VN-A613 tescilli) tipi uçak küçük hasarlara maruz kaldı. Vietnam Airlines’a ait  uçakta 203 yolcu ve 7 ekip bulunuyordu. Uçağın sorumlu kaptanı Ocak 2018’den beri havayolunda görev yapan bir Amerikalı.
İniş sırasında, Nha Trang Cam Ranh Uluslararası Havaalanı’nda hava iyi ve ekipman sistemi nominal olarak çalışıyordu. İniş sonrası tüm yolcu ve bagajlar terminale taşındı.
Uçağın henüz yapım aşamasında olan, tamamlanmamış bir piste indiği bildirildi Uçağın havaalanına nasıl getirileceği henüz açıklanmadı.
Olaydan hemen sonra, Uluslararası Havaalanı Kurumu soruşturmaya başladı.Tüm uçuş ekibi üyelerinin görevleri askıya alındı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 yıl önce

    İngilizceyi çok iyi konuşuyor diye her gördüğün sakallıyı deden sanmamak lazım. Bizde de bu hataya ne yazık ki çok düşülüyor. Adamın tek yaptığı ana dilini konuşmaktan ibaret olmasına rağmen, ne güzel İngilizce konuşuyor diye ağzının içine düşen ve İngilizcesi güzelse süper uçuyordur diyen, Türk olup da yine İngilizce telaffuzu çok güzel diye Astronot kefesine yerleştirilen, telaffuzu kötü diye Kozmonot kefesine konan o kadar çok pilot var ki…

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Amerika’da tecrübeli olabilir ama uzak doğuyu tanımıyor olma ihtimali çok yüksek. Dünyanın öbür ucundan kaptan transferi çok riskli. Kaptan uçtuğu meydanları ve Fir sahalarını iyi tanıyacak.

    Cevapla