featured

Uçak biletleri el yakacak

Türkiye’nin milli havayolu Türk Hava Yolları, üst üste yakaladığı başarılarla gurbetçileri gururlandırmaya devam ediyor. Ancak özellikle izin sezonunda belirlenen fiyatlar ise gurbetçilerin büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Aynı dönemde diğer hava yollarının da fahiş fiyat belirlemesi vatandaşları kara yoluna mecbur bırakıyor.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler için yeni bir izin sezonu yaklaşıyor. Şimdiden tatil planları yapan gurbetçilerin önünde duran en büyük engellerden biri ise uçak biletlerinin aşırı pahalılığı.
Türk Hava Yolları ile Paris’ten okulların tatil olduğu 7 Temmuz sonrası İstanbul’a gidip Ağustos ayında dönmek isteyen 4 kişilik bir aile, sadece bilet parası için şimdiden 1800 Euro’yu gözden çıkarmak zorunda. Sadece İstanbul için belirlenen bu fiyat, iç hat uçuşlarının da eklemesiyle ise çok daha yukarlara çıkmakta. Ayrıca bugün alınan fiyatların, tatil sezonunun yaklaşmasıyla daha da artması bekleniyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ekran Resmi 2018 02 19 12.45.35
Pegasus’un sitesinden 4 kişilik aile için 14 Temmuz’da Paris’ten gidip 18 Ağustos’ta dönüş üzerine alınan fiyat

Pegasus’un fiyatları THY’yi gölgede bıraktı

Aynı dönemde Pegasus’un belirlediği fiyatlar ise Türk Hava Yolları’nı bile gölgede bırakıyor. Paris’te oturan 4 kişilik bir ailenin İstanbul’da 14 Temmuz’da gidiş 18 Ağustos’ta dönüş için 1968 Euro’yu gözden çıkarması gerekiyor. Ayrıca yine iç hat uçuşlarının eklenmesi de bu fiyatı çok daha yukarlara çıkmasına neden oluyor.

THY’den İstanbul’a bilet almak Tel Aviv’e bilet almaktan daha pahalı

Ancak aynı dönem için Türk Hava Yolları’nın internet sitesinden yapılan aramada, Paris’ten İstanbul aktarmalı Tel Aviv’e giden bir kişinin daha ucuza bilet alabilmesi dikkat çekiyor. Aktarma yapılıp başka ülkeye giden bir kişinin, THY’den sadece İstanbul’a uçan birine göre daha ucuza bilete sahip olması ise gurbetçilerin tepkisine neden oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Ucak biletleri bu kadar pahalı olmamalı

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Kolaylaştırın zorlaştırmayın

    Cevapla