featured

Tuvalete Girersin- Giremezsin Derken Uçak Geri Döndü

Uçak Kalkarken Tuvalete Girilebilir mi?
İngiltere Birmingham’dan Hollanda Amsterdam’a giden uçak, küfreden saldırgan yolcu yüzünden geri döndü.
Birmingham Sulh Mahkemesi kayıtlarına göre, yüksek sesli kabadayılar bu yılın başında Exeter, İngiltere merkezli Flybe uçağına bindiler. Kemerlerini bağlamaları söylendiği halde, Tabberner adındaki yolcu lavaboya gitmek istedi. Kabin memuru beklemesini söyledi.
Robyn Pascoe adındaki kabin memuru mahkemede verdiği ifadesinde; yolcunun yere işemekle tehdit ettiğini bildirdi. Kalkıştan birkaç dakika sonra, kaptanın OK vermesi üzerine ekip üyeleri yerlerinden kalktı. Kabin memuru tuvaleti kontrole gittiğinde, kapıda aynı yolcuyu gördü. Henüz kemer ikaz ışıkları sönmemişti ve tekrar oturmasını ikaz etti. Aldığı cevapla şok oldu ”sen tuvalete giriyorsun da, ben niye giremiyorum?”
Tabberner, Küçük, dar ve kapalı alanda kabin memurunu kolları ile sıkıştırdı. Kabin memuru korktu. Daha önce uçuşlarda kabadayılarla karşılaşmıştı ama, uçtuğu 7 yıl boyunca böylesi bir ilkti.
Yerine döndü ama başka bir kabin memuru olayı kaptana iletti. Uçak geri döndü. Taşkınlık yapan grup polisler refakatinde uçaktan indirildi.
Yolcu Tabberner savunmasında, tuvalete gitmek için can attığını, patlamak üzere olduğunu bildirdi. Agresiv davranmadığını,  sadece koltuğuna dönmesi gerektiği söylediğinde şaşırdığını ifade etti. Kaptan geri dönüş anonsu yaptığında, diğer yolculardan özür dilediğini iddia etti.
Hakim Tabberner’i suçlu buldu. 2700 Dolar para cezası, mahkeme masrafı ve tazminat ödemesine karar verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir