featured

Tutuklu Kadın Pilotun Durumu Kötü

Ukraynalı kadın pilot Savçenko Rusya’da mahkum durumda.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’da tutuklu bulunan kadın pilotun durumunun kötüye gittiğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya kaçırılarak yargılanan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, AKPM Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko’nun sağlık durumunun kötüye gitmesinden Rusya’yı ssorumlu tuttu.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında “Rusya Federasyonu, Ukraynalı pilot Nadejda Savçenko’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi delegesi olarak dokunulmazlığını görmezlikten geliyor ve böylece Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’nun aleyhine açılan davanın hukuki değil siyasi nitelik taşıdığını doğrulayarak üstlendiği yükümlülükleri açıkça ihlal ediyor” denildi.
Mevcut koşullarda Savçenko’nun sağlık durumu ve hayatından tam olarak Rusya Federasyonu’nun sorumlu olduğunu belirten Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Sözde Rusya adaletinin keyfiliğine karşı protesto göstermek için ilan etmek zorunda kaldığı açlık grevi, ayrıca kalifiye sağlık hizmetinin verilmemesi ve tatmin edici olmayan koşullarda tutulması sonucu Nadejda Savçenko’nun sağlık durumunun çok kötüleşmesi endişe uyandırıyor” diye kaydetti.
Nadejda Savçenko’nun avukatı Mark Feygin, 25 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, 17 Aralık tarihinde açlık grevi ilan eden Nadejda Savçenko’ya glikoz iğneleri yapılmaya başladığını bildirdi. Feygin, “Savçenko katı yemekler yemiyor. Ona glikoz iğneleri yapılıyor. Ayrıca ona, gücünü destekleyen organik karışım veriliyor. Aynı önlemler, daha önce ilan ettiği açlık grevi sırasında da alınmıştı” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir