featured

TUSAŞ, Ukraynalı Motor Sich firmasından 14 adet motor tedarik edecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) sosyal medya üzerinden Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri projesinin hızla devam ettiğini ve Ukraynalı Motor Sich firmasından 14 adet motor tedarik edileceğini açıkladı.
Tusaş tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
SavunmaSanayii Başkanlığımız ile yürüttüğümüz Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri projemiz hızla devam ediyor. Yapılan anlaşma neticesinde Ukraynalı Motor Sich firmasından 14 adet motor tedarik edeceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Yerli motorda çalışmalar devam ediyorsa niye yerli ve milli helikopter motoru,jet falan yapıyoruz diyorlar o zaman? Bu zatlar yıllar evvel ellerinde 2018 yılında ilk uçuşu planlanan yerli ve milli uçağın biniş kartıyla pozlar veriyorlardı yıl oldu 2021. 2023 ne mübarek bir yılsa teknolojik ne varsa herşeyi o zamana kadar yerli ve milli yapacaklar sözde. Hangi yetişmiş insan, teknoloji ve sanayi altyapısı, eğitim kalitesi ve bütçeyle yapacaklarsa artık. Yalan söylemek,insanları kandırmaya çalışmak ve bunlara inanmak bazıları için sıradan şeyler olmuş.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Madem ordan burdan motor alacaksınız niye yerli ve milli motor bilmem ne yaptık,yapacağız diyorsunuz? Bu ülkede aynı şekilde dışardan motor vs alınıp burada birleştirilerek 35 yıldır F16 yapılıyor niye eski iktidarlar yerli ve milli yapıyoruz demiyorlardı? İşleri güçleri koltuk,para,çıkar için tribüne oynamak,göz boyamak. Hayatları yalan da yiyen makarnacı,kömürcü çok hamdolsun. Thy’ye fetocuları hemşehrisi hamdi ile beraber tıka basa dolduran bu şahıs hala nasıl devlet kurumlarında yöneticilik yapıyor,hani fetoyla mücadele ediliyordu,nerede? O da yaptıkları,söyledikleri herşey gibi yalan.

    Cevapla