featured

TUSAŞ BU YIL DA TEKNOFEST KAPSAMINDA İLKLERE İMZA ATACAK

TUSAŞ’IN ÖZGÜN PLATFORMLARI GÖKBEY VE AKSUNGUR İLK KEZ İSTANBUL’DA UÇUŞ GÖSTERİSİ YAPACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), her yaştan yüz binlerce kişinin katıldığı Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te bu yıl da yerini alıyor. TUSAŞ tarafından geliştirilen ürünlerin sergileneceği TEKNOFEST’te aynı zamanda HÜRKUŞ, AKSUNGUR ve GÖKBEY uçuş gösterisi gerçekleştirecek.

Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer alan TUSAŞ, yetenek programları, işe alım süreçleri ve kariyer ile ilgili soruları birebir cevaplayacak. TUSAŞ bunlara ek olarak, genç katılımcılar arasında etkileşimi artıracak olan “Pilot Sensin” ve “Odaklan ve Havalan” adında keyifli aktivitelerin de yer alacağı sürpriz etkinlikler gerçekleştirecek.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösteri uçuşu gerçekleştirecek olan HÜRKUŞ, bu kez de geçtiğimiz aylarda ilk kez tanıtılan Hava Yer Entegrasyon Uçağı (HYEU) ile katılımcıların nefeslerini kesecek. TUSAŞ tarafından geliştirilen özgün platformlardan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı ilk kez TEKNOFEST’e özel uçuş gösterisi sergileyecek.

Teknofest kapsamında TUSAŞ standında VR tabanlı sanal hangar turu, hava araçlarını deneyimleme imkânı sunan simülatörler ve çok sayıda sürpriz etkinklikler de yer alacak. Her yıl büyük heyecanla geçen Helikopter Tasarım Yarışması’nın finalistleri de TEKNOFEST’te cevap bulacak.

TEKNOFEST hakkında görüşlerini paylaşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’nin en güzel gelişmelerinden biri olan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivalli TEKNOFEST için bu yıl da birbirinden değerli etkinlikler hazırladık. İlkokuldan başlayan teknoloji ve bilim merakının vücut bulduğu festivale katılan çocuklarımızla buluşacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu vesile ile gençlere olan çağrımı yineliyorum ve onlara mühendis olmalarını tavsiye ediyorum. Ülkemizin tam bağımsız savunma sanayii onların omuzlarında yükselecek. TUSAŞ olarak bu ekosistemin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Savunma sanayinde ilkleri gerçekleştiren TUSAŞ’ın geliştirdiği TUSAS APP uygulaması üzerinden, TEKNOFEST katılımcıları için sanal hangar turlarının yanı sıra ürünleri sanal ortamda yakından inceleme fırsatı sunulacak.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TUSAS TEKNOFEST3 scaled Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TUSAS TEKNOFEST2 scaled Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TUSAS TEKNOFEST1 scaled Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TUSAS TEKNOFEST4 scaled

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Teknofest ülke genclerinin hevesini ve cesaretini arttırmada büyük etken, ve faydalı,Ama nedense bizim organizasyonlarımız başarılı değil,neden bilyormusunuz olanla birlikte gaza gelip olmayan şeyleride sergiliyor ve varmış gibi hakkında övünüp duruyoruz,Kaç kere söylenildi kardeşim olmayan şeyleri varmış gibi göstermeyin Uçak maketi sergilemekle uçak yapılmaz, Mmu sadece bir proje ve bu projenin henüz A harfindeyiz, denildiği tarihte varolmayacağını bu proje içinde olan sahıslarda biliyor, Ama neden israrla insanlar aptal yerine konuyor.Kabul edemediğiniz bu.Bütük Şeytan bizi deli gibi kıskanan Amerika olsun Rusya olsun,siz hiç bir hayalet yada radara yakalanmayan uçak ürettiklerinde yada üretim aşamasındayken Tv lerde yada gazetelerinde 2000 bilmem kaçta havalarda gibi açıklamalar heycanlı konuşmalar,reklamlar yaptıklarını gördünüz yada duydunuzmu ?Yabancı basını takip edebiliyorsanız bakın,asla yapmazlar bunu.Çünki adamlar bunu biz yaptık bizzzzzz düşüncesiyle yapmıyorlar.

    Cevapla
  2. Hahh haa geçen teknofest tiyatrosunda da uçuş yapılacaktı.Mockup olarak yine demo yaparlar.İlk tiyatroya gittiğimde de büyük hayal kırıklığıma uğramıştım.Nerede eskiden yapılan arex sivil havacılık fuarları, milli milli diye fuarlarında tadı kalmadı.

    Cevapla