featured

Türkiye’ye yaptırım içeren tasarı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

ABD’de Türkiye’ye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini satın almasından dolayı yaptırım uygulanmasını da içeren 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı (NDAA), Temsciler Meclisi’nde ezici bir çoğunluğun desteğiyle kabul edildi.

Tasarıya, 335 üye kabul oyu verirken, 78 üye ise ret oyu kullandı. Böylece Tasarı, Temsilciler Meclisi’nde üçte ikinin üzerinde bir çoğunlukla kabul edilmiş oldu.

Senato’da da üçte ikiden fazla çoğunlukla geçmesi halinde, Başkan Donald Trump’ın tasarıyı veto hakkı da ortadan kalkmış olacak.

Senato’nun yasa tasarısını bu hafta içinde oylaması bekleniyor.

Trump, ABD İç Savaşı sırasında köleliğin kaldırılmasına karşı çıkan Konfederasyon güçlerine bağlı generallerin adını taşıyan askeri üslerin isimlerinin değiştirilmesine yönelik maddeden dolayı yasa tasarısını veto edeceğini açıklamıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Nerede önüne gelene eyyy diyen birileri? Şimdi de abd’ye eyyy desin de görelim. Gerçi önce eyyy dediği avrupa’ya sonra aramızın siyasi olarak kötü oluşu ticaretimizi etkilememeli deyip ihalesiz enerji işini Almanlara vermişti daha sonra da para ve dövize muhtaç kalınca turistlerini yollasınlar diye ayaklarına bakanlarımızı göndermişti,kredi alabilsinler diye yolumuz avrupa yoludur demişti benzerini de abd’nin yeni yönetimine de yapar hamdolsun…

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kımıl ve sol zihniyet geçmişte el pençe duruşlarını özledik

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Bu fakir buradayken o rahip buradan bir yere gidemez dedi Trump bırak dedi anında bıraktı, aynı kişi tehdit mektubu yolladı akıllı ol dedi cevap veremedi,ses çıkaramadı, Rus uçağı düşürüldü yine olsa yine yaparız dedi sonra Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik dedi,Putin’e kendini affettirmek için yapmadığı kalmadı onlara da bedava işler verdi,s 400 füzeleri aldı,Rusya’nın dünyada il olarak pkk’ya resmi ofis ve kamp açma izni vermesini film seyreder gibi seyretti,dostum Putin dedi, Almanya yakalanan ajanı bırak dedi aynı şekilde hemen serbest bıraktı, Ankara’da devleti dinlediği ortaya çıkan aynı Almanya’ya aramız siyasi olarak kötü olabilir bu ticaretimiz etkilememeli dedi ihalesiz milyar euroluk enerji ve tren işi verdi,bakanlarını turistleri buraya gelsin diye oraya ayaklarına gönderdi,Alman dostlarımızı ülkemize tatile bekliyoruz dedi,eskiden avrupalı buraya pasaportuyla geliyordu şimdi günü geçmiş dahi olsa kimliğiye gelebiliyor,vergi vermeden ev,arsa alabiliyor,9 ay çıkmadan kalabiliyor. Bunlar da sağ zihniyetin yaptıkları eminim sen ve senin gibi gerçek kımıllar,para ve çıkarları için sahipleri ne yaparsa yapsın savunanlar, bundan çok mutlusunuzdur ve devamı gelsin istiyorsunuzdur.

        Cevapla