Türkiye’nin Yerli Mania Yazılımına Yurt Dışından Yoğun İlgi

Türkiye’nin Yerli Mania Yazılımına Yurt Dışından Yoğun İlgi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) yerli imkanlarla geliştirdiği mania hattı yazılımı, yurt dışına ihraç edilecek. Azerbaycan ve Arnavutluk’la teknik görüşmeler devam ederken, Afrika ve Balkanlar’dan da talep gelmesi dikkat çekiyor.

Türkiye’nin havacılık güvenliğini sağlamak amacıyla SHGM tarafından geliştirilen mania hattı yazılımı, hava araçlarının geçişine engel olabilecek yapıların yüksekliğini belirlemek için kullanılıyor. Bu yerli ve milli yazılım, imar planlamasında kritik bir rol oynayarak inşaat yapılacak parsellerin yüksekliğini e-Devlet üzerinden anında sunuyor. Yazılım, Türkiye’de başarıyla kullanılırken, şimdi de yurt dışına ihraç edilmek üzere teknik anlaşmalar yapılmaya başlandı.

Yurt Dışından Yoğun İlgi Yerli mania yazılımına ilk talip olan ülkeler Azerbaycan ve Arnavutluk oldu. Her iki ülke ile teknik görüşmeler devam ederken, anlaşmaların resmiyete dökülmesiyle Türkiye’ye döviz girişi sağlanacak. Ayrıca, Afrika ve Balkanlar’daki bazı ülkeler de yazılımı talep ediyor.

Yıllık Bakımlar Türkiye’den Yazılımın ihracatının yanı sıra, yurt dışına satılan bu sistemlerin yıllık bakım ve güncellemeleri de Türkiye tarafından yapılacak. SHGM, bu yıllık bakımlardan da önemli gelir elde etmeyi planlıyor.

Daha Fazla Talep Bekleniyor Projeye gösterilen yoğun ilgi, sadece Azerbaycan ve Arnavutluk’la sınırlı kalmayıp, Afrika, Balkanlar, Avrupa ve Orta Asya’dan da yeni taleplerin alınması bekleniyor. Yerli yazılımın ihraç edilmesiyle Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründeki yerli teknoloji ihracatı güçlenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir