Türk Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi TCG ANADOLU, 232 metre uzunluk, 32 metre genişliğe sahip.
58 metre yüksekliği bulunan Anadolu’nun bin 410 metrekare tank, konteyner gibi ağır araçlar için ağır yük garajı mevcut. Gemide ayrıca bin 165 metrekare gemi havuzu, bin 880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ile bir uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metrekare hangar yer alıyor.
TCG Anadolu 6 adet F35B, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet sea hawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip.
TCG Anadolu’nun amfibi kapasitesi ise; 13 ALTAY TANKI, 27 ZAHA, 6 ZPT, 48 MUHTELIF ARAÇ, 1 AMFİBİ DENİZ PİYADE TABURU.
İnsani yardım operasyonları sırasında ki kullanım şartları da 81 konteyner kapasitesi, toplam 5200 metrekare araç park alanı ve 5000 mülteci tahliyesi için elverişli.
Komuta kontrol, seyir, muharebe, istihbarat ve silah sistemleri, Aselsan-Havelsan ortaklığınca milli olarak montaj ve entegrasyonu tamamlanıyor.
Teknik özellikler olarak radarları, cayro, uydu muharebe sistemi, dost-düşman tanıma sistemi, elektro optik arama sistemleri, sualtı telefonu, elektronik destek ve taaruz sistemleri, kızıl ötesi sistemler, meteorolojik ölçüm sistemleri, torpido savunma sistemi, komuta kontol bilgi sistemi, gemi bilgi dağıtım sistemi, W-ECDIS, DGPS, GPS, ISKANDIL, PAREKETE, otomatik tanıma sistemi (W-AIS), Entegre Muharebe sistemi, gemi entegre bilgi sistemi öne çıkıyor.
Gemide, harekat öncesinde göreve göre konuşlandıralacak Kara Kuvvetleri ve Anfibi Birlik Komuta Kontrol Sistemleri, NATO Harp Karargahı sistemleri bulunacaktır.
40.000 kW üretim gücüne sahip sahip tam elektrikli gemide 2 adet 11.000 kW dümen özellikli POD pervane sistemi bulunmakta.
Gemide ayrıca tam teşekküllü iki ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, 32 yatak kapasiteli genişletilebilir alan bulunmakta.
Gemi 1223 personel ile 30 gün boyunca kesintisiz seferde kalabilmektedir. Tuzla Sedef Tersanesi‘ndeki inşasında çalışmalar hızla devam eden, hızı 20-21 knot civarında olacak geminin son durumu geminin yakında sularda olacağının habercisi.
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Uzay ve Uçak Mühendisi
9 Yorum
- Yorumların Sıralanışı
- Yeniden Eskiye
- Eskiden Yeniye
Bu geminin kaçta kaçı yerli ve milli? Elektronik,elektrik sistemler,motor mesela? Ya da kullanılan hammadde,teknoloji? Oradan buradan alınıp burada birleştirmek marifet mi?
Tüm dünya böyle yapıyor da öyle yapıp herşeyi yerli ve milli diye millete yalan söylemiyor. Ayrıca sen ve senin gibiler kendinize sorun biz ne kadar yerli ve milliyiz diye sonra da önünüzdeki kemikleri dişleyin olur mu sahibinin sesleri.
ya senin yüzde kaçın milli
Tüm Dünya böyle yapmıyormu???????
Anlamadığım nokta biz F-35B almıyoruz ki konvansiyonel kalkış özelliği yok!
milli milli mi diye yirtinan guzel kardeslerim.
napalim yapmayalım mi ??? once bir yapsinlar sonra milli olanını uretsinler. bırakın bu kafayı elbette milli olmazsa olmaz ama daha once yapılmayan bir sey bu..
boyle sığ dusunerek ne kazanacagiz ???
cok iyi bir haber. umarim TCG Tuzla nin yapimina da tez vakit baslanir. Emegi gecen herkese tesekkür ederim. Özelikle Baskanimizin Savunma Sanayimize gösterdigi önemini alkisliyorum. Umarim Yerli Atak yanina F35 leri de alir gemilere yerlestiriz. Ama ille de gerekmiyor. Milli Atak Atak 2 ve T625 ler yeter.
TCG TRAKYAYI DA EN KISA ZAMANDA YAPACAĞIZ BİİZNİLLAHTEAALA
süper gemi gercekten bir türk olarak gurur duyuyorum. dosta guven düşmana korku salıcağı kesin ikinciside bundan sonra yolda diyorlar gercekten turkiyeye sınıf atlatıcak bir proje bunlar, milletimize hayırlı olsun haa bişey daha diyim artık yunanlılar hepten ödleri patlar çılgına dönerler .