Türkiye’de Sıcak Hava Balonu Turizminde Rekor Yıl: 2024'te Büyük Hedef

Türkiye’de Sıcak Hava Balonu Turizminde Rekor Yıl: 2024’te Büyük Hedef

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de sıcak hava balon turizminin 2024 yılı Ocak-Eylül dönemine ait çarpıcı istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Bakan Uraloğlu, “9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı, toplamda 700 bin yerli ve yabancı yolcu taşındı. Bu rakamlar, 2024 yılında 2022’de kırılan 750 bin yolcu rekorunu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağımızı gösteriyor,” dedi.

2024’te Rekor Bekleniyor

Uraloğlu, Türkiye’nin sıcak hava balonu turizminde bir dönüm noktasına yaklaştığını belirterek, henüz sezon tam anlamıyla başlamamışken elde edilen yolcu sayısının umut verici olduğunu vurguladı. “Bu yıl, balon turizminde rekora koşuyoruz. Elde ettiğimiz veriler, 2022 yılında kırılan 750 bin yolcu rekorunun 2024’te geride bırakılacağını ve tüm zamanların en yüksek yolcu sayısına ulaşılacağını gösteriyor,” diye konuştu.

Türkiye, Dünyanın En Büyük Ticari Sıcak Hava Balonu Operasyonu

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ticari sıcak hava balonu operasyonları açısından dünyanın lider ülkesi olduğunu belirterek, 70 ruhsatlı sıcak hava balon işletmesi, 6 eğitim organizasyonu ve bir üretim organizasyonu ile hizmet verildiğini söyledi. Türkiye genelinde 439 sıcak hava balonu ve 712 balon pilotu ile bu sektördeki faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade etti.

Kapadokya Zirvedeki Yerini Koruyor

Türkiye’deki balon uçuşlarının yüzde 80’inin Kapadokya’da gerçekleştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, bu bölgenin rüzgâr yapısı ve iklimi sayesinde yılda ortalama 250 gün boyunca uçuş imkânı sunduğunu belirtti. “Kapadokya, dünya genelinde sıcak hava balonu uçuşlarının en yoğun yapıldığı bölge olma özelliğini koruyor. Sadece bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısı, dünya genelinde yalnızca festivallerde görülebilecek kadar yüksek,” ifadelerini kullandı.

7 Bölgeden Uçuşlar

Türkiye’de Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya gibi 7 farklı bölgede sıcak hava balonu uçuşları gerçekleştiriliyor. Bu çeşitlilik, hem yerli hem de yabancı turistler için farklı coğrafi güzellikler eşliğinde benzersiz deneyimler sunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 hafta önce

    İcao denetlemesinden kaldın otur yerine konuşma

    Cevapla