featured

Türkiye’de istihdam edilen pilot sayısı yüzde 5,1 arttı

Türkiye’de istihdam edilen pilot sayısı da geçen yılın sonu itibarıyla 11 bin 840’a yükseldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Faaliyet Raporu’na göre, havacılık sektörü 2003 yılından itibaren gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle hızla büyüdü.

Sektör, artan altyapı ve filo yatırımları, bağlantı sayısı ve uçak biletlerindeki fiyat düzenlemeleriyle gelişmeye devam ediyor.

İstihdam edilen kişi sayısı 295 bini geçti

Türkiye’de 2003’te sektörde yaklaşık 65 bin kişi istihdam edilirken, bu sayı 2019 yılı sonu itibarıyla 295 bin 547’ye ulaştı.

Bünyesinde 1558 hava aracı bulunuyor

Sivil havacılık işletmeleri bünyesinde 2020 sonu itibarıyla 554 uçak, 176 hava taksi, 421 genel havacılık, 345 balon ve 62 zirai mücadele hava aracı olmak üzere toplam 1558 hava aracı bulunuyor.

Pilot sayısı bir yılda yüzde 5,1 arttı

Türkiye’de istihdam edilen pilot sayısı da geçen yılın sonu itibarıyla 11 bin 840’a yükseldi. Bu rakam 2019’da 11 bin 269 olarak kayıtlara geçmişti. Böylece pilot sayısında bir yılda yüzde 5,1 artış gerçekleşti.

Yabancı pilot sayısının uçak ve helikopter pilot sayısı içindeki oranı yüzde 4 oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. Güldüm yine acı aci

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Sanki İstihdam ofisi. Sayılara Neresinden bakarsanız bakın. Son yıllarda icat edilen en önemli algı yönteminin bir parçasıdır bu. Sayılarla fetişizm yapılıyor adeta. Sendikaların yanıtını bekleyelim.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Bu. Onurair’de 15 aydır tek kuruş maaş almadan sözde pilot olarak çam ağacı gibi duruyoruz. Ne istihdamı. İstihdam demek aktif olmak, maaş almak i, ev geçindirmek demektir. Bizde bunların hiç biri 15 aydır yok. Herifler iflasta etmiyor, iştende çıkartmıyor süründürüyor. Her durumu fırsata çeviriyorlar. Kçö uzadı dört ayak üstüne düştüler yine. 2021 de böyle biter bunlar 24 ay kimseye beş kuruş vermeden, hiç bir açıklama yapmadan, bizlerin aile geçindirme derdi içerisinde olduğumuzu zerre kadar umursamadan devam ederler. Shgm ve Çalışma Bakanlığı ise öyle aval aval baka dursun.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    “Türkiye’de istihdam edilen pilot sayısı da geçen yılın sonu itibarıyla 11 bin 840’a yükseldi” yazıyor. Geçen yıl biz ne durumdaydık? Neyin içindeydik yani ülkece ve Dünyaca? Benim bildiğim “pandemi” diye bir olay yaşıyorduk ve havacılık bayağı bir kötü haldeydi sanki. Örneğin Türkiye’nin en başı çeken uçuş okullarından bir tanesinde tam 30 sınıf oldu mezun olalı. Hiçbirisi daha işe giremedi ve daha yenileri de geliyor. Diğer akademilerdeki mezun pilotlar da benzer durumda. Biz bunları yaşarken, bütün emeklerimiz hayallerimiz kursağımızda kalırken, hangi paralel evrendeki Türkiye’nin sivil havacılığında 2020 sonu itibariyle “İstihdam edilen pilot sayısı 11 bin 840’a YÜKSELDİ” acaba? 2019 sonundan beri hiçbir firma alım yapmıyorken, üstüne vefat eden pilotlarımız varken ve emekliye ayrılanlar da varken. Yani binlerce pilot adayı her gün bir ümitle sizin ve diğer havacılık haber sitelerinin haberlerini takip ederken, gözümüzün içine baka baka böyle alakasız haberler paylaşmanız hiçbir vicdan yapısına sığmamakta. SHGM gidip kendi sitesinde bi Temel fıkrası yazsa onu da hiç sorgulamadan burada yayınlayacaksınız sanırım.

    Cevapla
  5. Bu sene hic ilan acilip alim yapilmadi. O kadar issiz kisi var ayrica pandemi de erken emekli olan veya 65 yasinda emekli olan kaptanlari da hesaba katarsak bu fazladan 700 800 kisi nerden geldi, yanlis mi saydilar yoksa ithal mi etmisler.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Sanırım bir yerden talimat gelmiş, anlaşarak diğer sitelerle beraber aynı şeyi paylaşıyorlar. Yoksa böyle saçmasapan bi haber yapılamaz. Yahu 2019 sonundan beri hiçbi firma tek bi alım yapmadı nerdeyse. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?!

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın yorumcu; Sizin dediğiniz gibi her haber sitesi bunu yayınlıyor. SHGM demek devlet demek. Bizim işimiz kaynağı belli haberleri yapıp yayınlamak. Siz zaten mesajınızla yanlışlığı belirtmişsiniz. Biz bunu da yayınlamak durumundayız. Kimse kimseyle anlaşmış değil. Herkes SHGM den almış yayınlamış.

      Cevapla
  7. O zaman ben niçin 18 aydır işsizim?

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Böyle bir zamanda haber çok iyi, gülsek mi ağlasak mı? Buram buram reklam.

    Cevapla