featured

TÜRKİYE RUSYA ARASINDA PASAPORTSUZ SEYAHAT

Ankara ile Moskova arasında uçak kriziyle bozulan ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova ziyaretiyle birlikte başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere yeniden normalleşme sürecine girmişti.
Şimdi ise iki ülke arasındaki yakınlaşmayı daha ileri götürecek adımlar da atılıyor. Bu kapsamda iki ülke vatandaşlarının, pasaportsuz, sadece kimlik belgesiyle karşılıklı ziyaretler gerçekleştirebilmesi için çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı.
Bu çerçevede önce Rusya’nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması kaldırılacak ardından da iki ülke vatandaşları, sadece kimlik belgeleri ile karşılıklı seyahat edebilecekler.
Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu (ASTO) Başkanı Davut Çetin, Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye pasaporta gereksinim duymadan kimlikleriyle seyahat edebilmeleri için müzakereler yapıldığını söyledi.
Pasaportsuz seyahat konusundaki teklifin Türkiye tarafından gündeme getirildiği, Rus tarafının da bu teklife sıcak yaklaştığı belirtildi.
ATSO’nun, Rusya’dan turist akışını yeniden sağlamak için hükümette çeşitli lobi faaliyetlerinde bulunduğunu ifade eden Çetin, otellerde ve ticari noktalarda ruble ile ödeme yapılmasının müzakere edildiğini sözlerinde ekledi.
Rus gazetecilerin sorularını “Türkiye’de tatil yapmak isteyen tüm Rus turistlerin pasaportunun olmadığının farkına vardık. Bu özellikle Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg dışındaki şehirde yaşayanlar için geçerli. Tam da bu sebeple Antalya Sanayi ve Ticaret Odası olarak Türkiye’deki gerekli yönetim organlarında, Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye kimlikleriyle giriş-çıkış yapabilmeleri için çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde yanıtladı.
Türkiye ile Rusya arasında devam eden görüşmelerin önümüzdeki günlerde netice vermesi ve sadece kimlik belgesi ile seyahat uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Öyle denildiği gibi güçlüysek,büyümüşsek,herkes bizden korkuyorsa ülkemiz aleyhine ne kadar yapı varsa besleyen,koruyan,kollayan ab ülkelerini vatandaşları neden kimlikleri ile ülkemize geliyor da biz onların ülkelerine kimlikle gidemiyoruz? Terörist başı Yunanistan’a kaçmadı mı? Sonra İtalya’ya gitmedi mi? Almanya ve Belçika bunların hamileri değil mi? Onur,şahsiyet,şeref gibi kavramlar bizde sadece para ve çıkar ile ölçülen şeyler mi? Ayrıca Putin’in ayağına kadar gidip,özür dileyerek ve 22 milyar dolarlık santral inşası ihalesiz onlara verilerek ilişkiler düzeldi sanıyorsanız yanılıyorsunuz daha geçenlerde Putin, cumhurbaşkanımız için ‘beni arkamdan vurdu’ dedi! Putin, hiçbir lidere benzemez,yapılan yanlışı asla affetmez! Ülkesi çıkarı için belki bazı şeylere göz yumabilir ama affetmez! Seneye rus turistin gelmesi hala muamma! Ortada net bir şey yok ve olabilecek en ufak krizde yaşananlar tekrarlanacaktır! Dolayısıyla kimlikle gitme gelme işi şu zamanda çok çok zor belki ilerde!

    Cevapla