Türk Mühendislerinden Havacılık Sektörüne Öncü Yazılım: AIXM Yönetim Sistemi

Türk Mühendislerinden Havacılık Sektörüne Öncü Yazılım: AIXM Yönetim Sistemi

Türk mühendisleri, dünya havacılığı için önemli bir adım atarak, Havacılık Bilgi Değişim Modeli (AIXM) üzerine odaklanan bir yazılım geliştirdi. Haritaevi Havacılık Mühendislik AŞ tarafından hayata geçirilen AIXM Yönetim Sistemi, bilgilerin okunabilirliğini, dijitalleşmesini ve dağıtılmasını kolaylaştırarak sektöre önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

Bu yazılım ile dünya genelinde kullanılan AIXM formatındaki verilerin işlenmesi, dönüştürülmesi ve yönetilmesi süreçlerinde büyük kolaylıklar sağlanacak. Sivil havacılar, pilotlar ve havacılık endüstrisi uzmanları, AIXM Yönetim Sistemi sayesinde verileri daha etkili bir şekilde kullanabilecekler.

Haritaevi’nin geliştirdiği yazılımın 4 ana modülü bulunuyor: Viewer, Converter, Editor ve Validator. Bu modüller, AIXM formatındaki verilerin hızlı bir şekilde okunması, düzenlenmesi, dönüştürülmesi ve doğrulanması gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Özellikle Converter modülü, dünya genelinde kullanılan elektronik arazi ve engel verilerini AIXM formatına hızlı bir şekilde dönüştürebilme özelliği ile dikkat çekiyor. Bu, sektördeki bir ihtiyacı karşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

AIXM Yönetim Sistemi’nin ücretsiz sürümü, havacılık uzmanlarına ve diğer kullanıcılara açıkken, global havayolları ve havacılık endüstrisi kuruluşlarına yönelik demo sunumlar da yapılmakta. Türkiye’den de sisteme üyelerin katılımı ile yazılım, sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor.

Bu inovatif yazılım sayesinde sivil havacılar, pilotlar ve havacılık veri uzmanları, havaalanları çevresindeki engelleri, yapıları ve diğer önemli bilgileri dijital ortamda daha etkili bir şekilde yönetebilecekler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir