Türk Hava Yolları'ndan Yalan Haber Açıklaması

Türk Hava Yolları’ndan Yalan Haber Açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, bazı medya organlarında yer alan haberlere ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Üstün, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek THY’nin marka itibarını zedelemeye yönelik maksatlı olarak servis edilen yalan haberler hakkında hukuki işlem başlatılacağını belirtti.

Son günlerde bazı dijital mecralarda, THY’ye ait bir yolcu uçağında kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddialar yer aldı. Bu haberlerin hızla yayılması üzerine, THY yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapma gereği duydu.

Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bazı dijital mecralarda yer verilen, bir yolcu uçağımızda kokpitin bir süre tamamen boş bırakıldığına dair iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir hadise vuku bulmuş değildir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirip, marka itibarımızı zedelemeye yönelik maksatlı servis edilen bu yalan haberle ilgili kanuni hakkımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz.

Üstün, THY’nin uçuş güvenliğine ve operasyonlarına verdiği önemi vurgulayarak, kokpit güvenliği ve uçuş sırasında pilotların görev başında bulunma zorunluluğu gibi kritik prosedürlerin ihlal edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 5 ay önce

    Kesin, Ali Kudik yaymıştır.????

2 Yorum

  1. 5 ay önce

    Kesin, Ali Kudik yaymıştır.????

  2. 5 ay önce

    Sayın Üstün 22 Temmuz 2017 de THY Basın Müşaviri olarak THY den iş akdi fesih olan 211 personel ile alakalı aşağıdaki açıklamayı THY Basın Müşaviri olarak yaptınız. THY çalişani 211 kişinin iş akitlerin sonlandınlmasına karar verilmiştir. 22.7.2016 tarihi itiban ile gerçekleştirilen mezkûr iş akitlerinin feshedilme gerekçeleri arasında İşletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği vede ÜLKEMİZ VE ŞİRKETİMİZ GÜVENLİĞİ VE ÇIKARLARINA TERS DÜŞECEK HER TURLÜ TUTUM VE DAVRANIŞLAR KAPSAMINDA FETÖ YAPILANMASINA MÜZAHİR OLMAK YER ALMAKTADIR.

    THY gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında tüm aile fertleri ile birlikte ve de kahraman milletimizin bir parçasi olarak planlanan hain kurguyu bertaraf etmede ve demokrasinin korunmasi hususunda üzerine düşen sorumluluğu her şartta yerine getirmeĝe devam edecektir.” Ancak 2019 yılında mahkemenin 211 kişinin arasında kaç tane fetöye müzahir kişi tesbit ettiniz ve bunlar hakkında hangi adli işlem yaptınız sorusuna THT neden “yok” cevabını verdi. THY ile Basın Müşaviri arasındaki bu tenakuzu nasıl açıklayacaksınız.

    Cevapla