Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesinin Ana Sponsoru Oldu

Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesinin Ana Sponsoru Oldu

Türk Hava Yolları, 2024 ile 2029 yılları arasında Taş Tepeler Projesi’nin ana sponsoru ve karşılama merkezi ile araştırma merkezinin isim sponsorluğunu üstlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk Hava Yolları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sponsorluk imza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Taş Tepeler’in tanıtımına özel ihtimam gösteriyor ve Türkiye’yi dünya genelinde tanıtmak için çalışıyoruz. Türk Hava Yolları olarak Taş Tepeler projesinin sponsorluğunu üstlendiğimizi bildirmekten gurur duyuyorum. Uzun soluklu bir proje olan Taş Tepeler projesine hep birlikte katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy ise, “Taş Tepeler projesi geleceğe miras kapsamına alınmış projelerin başında geliyor. Geçen sene Türkiye’de en çok yıllık kurtarma çalışması yapılan ülke olduk. 2024’te bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasına devam eden Bakan Ersoy, “Taş Tepeler projesiyle daha önceleri Göbeklitepe olarak bilinen projeyi çok daha geniş bir alana yaydık. Türkiye’deki en geniş kapsamlı arkeoloji projesi olarak kabul ediliyor. Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaparak, bu sponsorluğun turizm açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

Programın sonunda karşılıklı olarak imzalanan anlaşma sonrası ikili basın mensuplarına poz verildi. Program, “Connect To Türkiye” etkinliği ile devam etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir