Türk Hava Yolları, Eski Çalışanların Taleplerini İnceliyor ve İşten Ayrılma Süreçlerini Gözden Geçiriyor

Türk Hava Yolları, Eski Çalışanların Taleplerini İnceliyor ve İşten Ayrılma Süreçlerini Gözden Geçiriyor

“Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şirketten ayrılmış eski çalışanların talepleriyle ilgili dosyaları incelediklerini açıkladı. Bu adım, hem yolcuların hem de çalışanların memnuniyetini artırmak amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

Şirket, yolculardan gelen şikayetlerin yanı sıra, eski çalışanların da geri bildirimlerini dikkate alarak hizmet kalitesini artırmak için çaba sarf ediyor. İşten ayrılan çalışanların dosyalarını inceleyerek geçmişte yaşanan sorunları çözmek ve çalışan memnuniyetini artırmasına yardımcı oluyor.

Ayrıca, Türk Hava Yolları, İK konularında 14 yıllık deneyime sahip bir avukatı danışman olarak görevlendirerek iş süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmeyi hedefliyor. Bu sayede, günlük işleyişi iyileştirmek ve çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirmek için adımlar atılıyor.

Şirketin 10. ve 20. yıl rozetlerinin gümüş ve altın olarak tasarlanması, uzun soluklu hizmet veren çalışanların takdir edilmesinin bir ifadesi olarak görülüyor.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Başkanı Ahmet Bolat Yaptığı açıklamada:

Belki fark ediyorsunuz, gönderilerimin bazılarının altına kişisel sorunlarını “yorum” olarak yazan takipçilerim oluyor. Yolcularımızdan gelen şikayetlerde “TK HelpDesk” zaten konuya dahil olmuş oluyor, ama ben de gördüğümde muhakkak ilgili arkadaşlara yolluyorum. Yolcularımız baş tacımız, hem sorunlarının çözümünü takip ediyor hem de kurumsal olarak eksikliklerimiz varsa düzeltiyoruz.

Diğer baş tacımız da çalışanlarımız. Onların sorunlarına da muhakkak eğildik ve eğiliyoruz. Uzun yıllar önce şirketten ayrılmış bazı arkadaşlarımız o zaman ki dosyalarına bir de bizim bakmamızı bile isteyebiliyorlar. Şirketimizde 14 yıldan beri avukatlık yapan bir arkadaşımızı gelir gelmez hukuk danışmanım olarak bu tür İK sorunlarını değerlendirsin diye görevlendirdim. Tebük ile günde ortalama 3 konuya baktığımızı düşürürsek, 16 Ocakta çekilen bu resimlere kadar neredeyse bin beş yüzden fazla konuyu değerlendirmişiz.

10. Yıl rozeti kapsamında çektiğimiz buradaki resimleri 20. Yılında da sağlık ve huzur ile çekilmesi dileğimle kendisine yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu arada yabankazı logolu 10. Yıl rozetlerimiz gümüş, 20. Yıl rozetlerimiz ise altın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 8 ay önce

    THY eski çalşanları yani, THY’de yıllarca hizmet vermiş emekli olanlar için %10 (veya yurt içi için TL, yurt dışı için Avro) belli bir ücret ödemeli, rezervasyon hakkı olan pas bilet hakkı istioruz. Böylece havalimanlarında check-in bankoları önünde dilenci gibi beklemeden uçmabilmek istiyoruz.

  2. 8 ay önce

    Tam bir güler misin ağlar mısın durumu.Eski çalışanların taleplerini inceliyormuşmuş! Adamlar dava açtı kazandı yargıtay da onadı yıllar oldu hala emekli kartlarını ve pas biletlerini vermemekte direniyorsun şimdi de hikaye anlatıyorsun. Bu arkadaşlar ne gibi taleplerde bulunuyor o da ayrı. Senin gibi hak yiyen birinden kim,ne isteyebilir ki? Sözüm ona dindar bir insan koltuk için bir kişinin bile olsa hakkını yer mi? Sen,hamdi,
    temel,ilker çok ah aldınız çok hak yediniz
    yüce Allah bunun acısını hepinizden çıkarsın inşallah!

  3. 8 ay önce

    Masalı bırak da Yargıtay’ın onadığı kararı uygula, ülkenin haline bakın ki Yargıtay’ın onadığı karar uygulanmıyor bu cesareti bunlara tabii ki iktidar veriyor, önce ilker sonra sen yıllardır keyfe keder kararı uygulamamazlık ediyorsunuz ,milletin emekli kartlarını ve pas biletlerini hala vermiyorsun şimdi de kalkmış dalga geçer gibi eski çalışanların taleplerini inceliyoruz diyorsun! Eğer millet haksızsa Yargıtay kararı niye ve nasıl onadı? Kimse hakkı olmayan bir şeyi istemiyor! İnsanlara emekli olma hakkı vermeyip haksız yere attınız! Kul hakkı ağırdır acısı kötü çıkar unutma!!!

30 Yorum

  1. 8 ay önce

    Thy yıllarca form doldurdum hiç bir kere dönüş yapılmadı sebebini sonradan ögrendim orda caycılık temizlik işleri yapanlar orda kendi aralarında şirket olup onların düzenini bozarlar diye kimseyi işe aldırmıyorlar bu olay Thy ana şirketinde çalışanlar anlatıyor burayı müdürlermi yoksa ilkokul diplaması olanlarmı yönetiyor bide terfi olarak EK ya geçtiler. Pes

    Cevapla
  2. 8 ay önce

    Hadi bir daha incele ve artık şu yanlışı düzelt. Azıcık vicdan azıcık….. 211 hala işini geri istiyor…. Verin artık hakkımız olan gökyüzünü…..

    Cevapla
  3. 8 ay önce

    Yandaşsan gel diğerleri uzak dur !!!

    Cevapla
  4. 8 ay önce

    Sayın Ahmet Bolat sizinle görüşmek istemekteyim. Saygılar.

    Cevapla
  5. 8 ay önce

    Ben başka bir konuya değinmek istiyorum. işe alımlarla ilgili. benim oğlum 4 yıl lise 4 yıl üniversitesi olmak üzere 8 yıl uçak bakım okudu. 5 kez sınavlariniza girdi .çok başarılı geçmesine rağmen sınav sonucu bile açıklanmadı. Bu nasıl oluyor acaba. Özellikle pandemi sonrası alımlarda sonuç bile bildirilmiyor.sadecce kazanamadiniz neye dayanarak bu sonuca varılıyor bir aciklama yok kimleri acaba aliyorsunuz hiç bir bilgisi olmayan partiden tanıdık mi bulmak gerekiyor bu gençlerin haklarını niye yiyorsunuz THY acaba Ahmet Bolat bey özellikle size söylüyorum bu gençler neden okudu severek bu mesleği seçtiler haklarını yemeyin

  6. 8 ay önce

    THY ve THY TEKNİK ‘te 32 yıl çalıştım. Ancak 10, Yada 20, 25 yıl rozetlerinin hiçbirini almadım. Bu rozetleri fazlası ile hakettiğimi sanıyorum.

  7. 8 ay önce

    Kargoda ve TGS deki şeref yoksunu yoneticilerinizi inceleseniz zaten kalitemiz katlanacak hak yiyen ve hak edeni değil kendi istedikleri insalari bir yerlere yerleştiren gıcık olduklarının üstüne oyunlar kurup işten ayrilmasina sebep olan şef ve yoneticilerinizi inceleseniz kalitemiz kat ve kat artar ama onlara dokunan yok güç o şeref yoksunlarinda ezilen işçinin dosyalarında vakit kaybetmeyin sayın baskan

  8. 8 ay önce

    Talebimiz belli haklarımızı istiyoruz bağış veya ayrıcalık değil. Ülkenin geldiği durum ortada en üst makamın onayladığı karar uygulanmıyor sonra herkes kaçıyor niye dursun ki. Hak yiyen,hakkını vermeyen , insan yerine koymayan, geçindirmeyen bir şirket ve ülkede ne yapalım ? Mağdurlar biraraya gelip toplu olarak görevi kötüye kullanma suçlamasıyla bu kişiye dava açsa ,cimere başvurulsa, imkanlar dahilinde herkes basın kuruluş ve mensuplarına mail atıp durumu anlatsa belki bir faydası olurdu da artık geç. Bu kişi yakında gidiyor ama yerine gelecek kişi de onun gibi olacaktır zira hepsi aynı tastan su içmiş. İktidar değişirse o zaman herkes hakkını alır.

  9. 8 ay önce

    Uzun yıllar çalışmış olan bir THY emeklisiyim. Ben sizlerden şunu talep etmekteyim. Başka şirketlerde olduğu gibi (Pegasus) bir ücret ödeyerek uçmak ve banyoda dilenci gibi durmamak istiyorum.

  10. 8 ay önce

    Ben bir sure once istifa ederek ayrıldım. Su an yurtdıdında calisiyorum. İstifa ettigim sirada tek iyi sey aldigim maasimdi. Ancak sun an aldigim bilgilere gore o da cok kotu seviyelere dusurulmus alim gucu bakimindan.
    Ayrılmamin en onemli sebebi, liyakatsiz, beceriksiz ve kayırmacı yonetim anlayısı ve havacılık kulturunun kaybolması idi. Bu sebeple, giderken bunları da geri bildirimde belirttim. Bunları kısaca ozetleyecek olursam:
    Sirkete disaridan atama yoluyla gelenlerin yonetici yapılmaması
    Kariyer ilerlemesi saglanması ve bunun seffaf ve adaletli bir yontemle saglanmasi,
    THY ve THY Teknik arasindaki bilet haklarinin esitlenmesi
    Olarak ozetlenebilir. Simdi geriye donup baktigimda bu yukarida saydiklarimin hangi brinde bir iyilesme oldu ?Cevap: Hicbirinde… Yani benim ayrilma kararim dogruydu. Bu sirket benim gibi nice yetismis insanini kaybetti. Kazanmak isteseydi ona uygun bir ortam hazirlardi . Bundan dolayi bu incelemeden hic bir sey cikmaz.

  11. 8 ay önce

    Birgün sizde eski çalışan olacaksınız. THY kimseye kalmadı kalmaz. Her gelen kral oldu eski YK başkanları boy boy haberlerde çıkan insanlar nerdeler. Birsürü hakkımızı yiyen beddua alan Hamdi TOPÇU nerde. Beddualarla uğurladık kendisini. Kral sanıyordu kendini silinip gitti, İlker Aycı nerede. Hamdi Topçu ya göre daha iyi diyebileceğimiz birisiydi ama bazı birimlerden çok uzak kaldı. Haksızlıklar yaptı gitti iyi anmıyoruz. Birgün Ahmet bey o koskoca manzaralı ofisten bir kutu ile ayrılacaksınız geriye hatıralar kalacak. THY ile ilgili bir haberde çalışanlar tarafından beddua almak hoş olmayacaktır. Yol yakın ve yol kısa. Bakın ben ayrılalı 4 yıl oldu. Ayrılık mülakatları yapıldı Teknik tarafında. Gittiğimiz yerlerde başarılı olduk, iyi işler yaptık ama yetiştiğimiz yer olan THY yi de asla unutmadık, bizleri o şirketten soğutanları da unutmadık. Şahsi hatalarıyla şirkete büyük maddi zararlar veren kişilerin nasıl aklandığını da unutmadık. Biz THY ye 1 günde küsmedik. Talebimiz insanca çalışmak ve liyakatli yöneticilere tabii olmaktı. Birgün dahi terlemeden çalışanlarla bir tutulduk. 25 dakika geç çıkan personel servisine terimiz kurumadan koşarak yetiştiğimizde bizlere iğrenerek bakan belli grup çalışanları da unutmadık. Unutulduk ama unutmadık.

  12. 8 ay önce

    1200 civarı 10-3 kadrosundan 10-0, kadrosuna düşürülen mağdur çalışanın hakkı T.C’nin en yüksek yargı organı Yargıtay tarafından teslim edildi, ancak şu an hayatta olmayan genel müdür Yargıtay kararını hiçe saydı, dönemin mali işler müdürü (muhasebeci) buna destek verdi. İnsanların maaşı kesildi , kabul eden kalır, istemeyen gider dendi. Geldehakkını helal et bunlara.

    Cevapla
  13. 8 ay önce

    Sn Polat ben TGS harakat işçi şöfürüyüm bir vardiya boyunca yani 8 saat apronda direksiyon salıyorum yaptığım iş riskli fakat önceden risk parası diye bişe vardı biz zaten alamıyorduk şimdi gürev parası diye adlandırıldı harakat memuru almaya başladı şöfürlere yok bizim birim aynı ama ayrımcılık yapıldı bize yok dediler hakımızı istedik çalışan çalışır çalişmayan kapı güsterildi çok yazık çok

  14. 8 ay önce

    Mikail Bey eytli calisanlar için düzenleme bekliyoruz .

    Cevapla
  15. 8 ay önce

    Pandemi döneminde haksız yere çıkartılanlar için ne düşünüyorlar acaba onların Hakkı ne olacak bu düşüncenin içine Onların da girmesini ve değerlendirilmelerini rica ediyorum

    Cevapla
  16. 8 ay önce

    Belli ve makul bir ücret karşılığı Pass biletlere rezervasyon hakkı istiyoruz. Son ana kadar koltuk boşalmasını beklemek bize çok dokunuyor ve uçamayıp gerisin geri dönmek çok zor maalesef.

  17. 8 ay önce

    Eski bir THY çalışanı ve ÜSTÜN HİZMET ödülü almış bir personeliyim ama emeklilik yaşım dolduğu gün elverilmiş personel diyerek emekli edilerek işten atıldım .
    Şimdi altın gümüş,üstün hizmet belgesi. Teşekķür mektup larına bakarak kapısından dahi geçemediğimiz .bir pas bileti dahi alamadığımız THY yıllarımızı yad ederek geçiyor emekliliğimiz

  18. 8 ay önce

    Diğer baş tacımız da çalışanlarımız. Onların sorunlarına da muhakkak eğildik ve eğiliyoruz. TSS için eğilmediğiniz aşikâr söyledijleriniz sadece lafta sayın başkanım gerçekleştirirseniz sözler yerine getirilirse bizlerde böylelikle eğildiğinizi anlamış oluruz ama mıtsuz olan taraf yıllardır hep biz olduk çünkü niye taşeronduk kadroya geçtik hala taşeron muamelesi görüyoruz.

  19. 8 ay önce

    Mahkeme kararıyla haklarını geri alanları ölü gösterip haklarını gasp eden zihniyetten ne bekliyorsunuz bilmem.

  20. 8 ay önce

    THY de yıllarca calışıp Emekli olan Thy Emeklileri icin yurt içi ve yurddışı pass ucuslarda % 10 yurt ici Tl.yurddısı Avro belli bir ucret odemeli rezervasyonlu pass bilet verilmesi Eski thy calisanlarını ucamayip geri donme ezikliginden kurtarip onurkandiracaktir.

    • 8 ay önce

      Bu fikir emekli personeli onure etmektir.uçuş kapılarında saatlerce bekletmekten kurtarır.Bu konuyu gözden geçirip olumlu değerlendiren kimse hakkın değerini bilen kişi olarak görülecektir.

  21. 8 ay önce

    Merkepi kaybedip, kaybedip bulunca yenilik yaptık sananlar, geçmişe iyi baksın.

    Çalışanları onore etmek zaten vardı. Atatürk rozeti dokundu muktedirlere, rozet işleri unutturuldu.

    Kaybolanların yeniden bulunduğunda neler yapıldığına dair bir hikaye var ama…

    • 8 ay önce

      Sayın Bolat
      Yıllarca şirkete emek vermiş ve daha az tazminat ile, pass bileti tercih etmiş emeklileriniz ucamiyor biliyor musun?
      Çocuklarımız, torunlarımız yaşında TGS çalışanlarından dayak yemediğimiz kalıyor.
      Önce çalışanlara etik öğretilmeli, sonra da zaten yilda 1-2 uçabilen emeklilerin pass uçuşları düzeltilmeli.
      Saygilarimla

  22. 8 ay önce

    İnsanların gitme sebebleri maaş, yöneticilerin mobbingi, mazeret iznine takmış müdürler, tiste yazılı olan hakkını söylediğinde aba altından sopa gösteren müdürler dolu…

  23. 8 ay önce

    İki şirketi birleştirdikleri dönemde
    Aynı işi yapan Aynı tecrübe yılına sahip %30 /40 varan farktan dolayı sözleşme imzalamayan veya mecburen imzalayan insanların hakları? Geçti gitti.
    HABOM/ Thy Teknik

  24. 8 ay önce

    Tam bir güler misin ağlar mısın durumu.Eski çalışanların taleplerini inceliyormuşmuş! Adamlar dava açtı kazandı yargıtay da onadı yıllar oldu hala emekli kartlarını ve pas biletlerini vermemekte direniyorsun şimdi de hikaye anlatıyorsun. Bu arkadaşlar ne gibi taleplerde bulunuyor o da ayrı. Senin gibi hak yiyen birinden kim,ne isteyebilir ki? Sözüm ona dindar bir insan koltuk için bir kişinin bile olsa hakkını yer mi? Sen,hamdi,
    temel,ilker çok ah aldınız çok hak yediniz
    yüce Allah bunun acısını hepinizden çıkarsın inşallah!

  25. 8 ay önce

    Masalı bırak da Yargıtay’ın onadığı kararı uygula, ülkenin haline bakın ki Yargıtay’ın onadığı karar uygulanmıyor bu cesareti bunlara tabii ki iktidar veriyor, önce ilker sonra sen yıllardır keyfe keder kararı uygulamamazlık ediyorsunuz ,milletin emekli kartlarını ve pas biletlerini hala vermiyorsun şimdi de kalkmış dalga geçer gibi eski çalışanların taleplerini inceliyoruz diyorsun! Eğer millet haksızsa Yargıtay kararı niye ve nasıl onadı? Kimse hakkı olmayan bir şeyi istemiyor! İnsanlara emekli olma hakkı vermeyip haksız yere attınız! Kul hakkı ağırdır acısı kötü çıkar unutma!!!

  26. 8 ay önce

    Görülen o ki sayın bol-at aba altından sopa göstererek, ” giden gitsin, gerekirse zamanında gidenleri geri alır ama yine de istediğiniz rakamları size vermeyiz” demeye çalışıyor. Bunca insan emeklerinin hakkını beklerken, çıkıp böyle bir açıklama yapmak gerçekten çok vizyonsuz bir hareket olmuş. Sayın bol-at, vizyonu ve duruşuyla CEO olmanın hakkını veren sayın AYCİ’yi bizlere mumla arattı. Demek ki AYCİ’nin zamanındaki calkantilari bol-at yaşamış olsa herkes maaşını şirkete hibe edecek derdi. Tek çare prosedüre uygun çalışmak gibi görünüyor arkadaşlar.

  27. 8 ay önce

    THY eski çalşanları yani, THY’de yıllarca hizmet vermiş emekli olanlar için %10 (veya yurt içi için TL, yurt dışı için Avro) belli bir ücret ödemeli, rezervasyon hakkı olan pas bilet hakkı istioruz. Böylece havalimanlarında check-in bankoları önünde dilenci gibi beklemeden uçmabilmek istiyoruz.