featured

TÜRK BAYRAĞI İGA'NIN DESTEĞİYLE DÜNYANIN ZİRVESİNDE DALGALANACAK

Milli dağcı Tunç Fındık, Türk bayrağını dünyanın 8 bin metre ve üzeri rakıma sahip en yüksek 14 zirvesine taşımak için başladığı tırmanış projesini, kalan 4 dağa da 2 yıllık süreçte tırmanarak tamamlamak istiyor.
Dünyada 8 bin metre yüksekliğindeki 14 dağın 10’una çıkıp Türk bayrağını dalgalandıran tek Türk olan milli dağcı Tunç Fındık, üniversite yıllarında başladığı dağcılık hayatında Türkiye’nin farklı noktalarında donmuş şelale, kaya ve dağ tırmanışları gerçekleştirdi.
Ardından Türk bayrağını dünyanın en yüksek zirvelerine taşımayı amaç edinen Fındık, 27 yıl önce başladığı kariyerinde, başarı çıtasını çok daha yükseğe çıkarmak için 8 bin metrenin üstünde, tamamı Pakistan, Çin ve Nepal’de bulunan 14 zirvenin tümüne tırmanmayı içeren “14×8000 Tırmanış Projesi”ni başlattı.
Nepal’deki 8 bin 91 metrelik Annapurna ve Pakistan’daki 8 bin 125 metre yüksekliğindeki Nanga Parbat Dağı’na önümüzdeki yıl tırmanacak olan Fındık, bu tırmanışlarında başarılı olursa 14×8000 projesi dahilindeki zirve hedeflerini yakalayıp projesini tamamlayacak.
ZİRVELERE İGA DESTEĞİYLE ÇIKACAK
Projesini IGA’nın desteğiyle iki yıllık süreçte tamamlamayı hedeflediğini söyleyen Fındık, şunları kaydetti:
“Projemi tamamlamak için önümde 4 dağ var. Bu hedef iki senede bitebilir. Bu güne kadar bu projeyi 14 milletten 30’un üstünde sporcu bitirdi. İçlerinde Türk yok, en yaklaşan da benim. Bu ülkemiz için milli bir proje haline geldi. Doğrusunu isterseniz çok da mutluyum. Herkes de beni destekliyor. Arkamda beni seven çok büyük bir topluluk var. Onların gücü ve manevi desteği ile yola devam ediyoruz. Hava ve koşullar iyiyse yapabilirim. Değilse tekrar gitmek gerekebilir. Kararlıyım ve bu tırmanışları yapmak için istekliyim. Çok çalıştık, iyi antrenman yaptık.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir