featured

TUI’nin B737MAX uçağı Avrupa semalarında

 
Uçak Mart 2019’dan bu yana, Tenerife’de (İspanya adası) ground edilmişti. Ancak 15 Eylül Salı günü G-TUMF tescilli Boeing 737 Max 8, yerel saatle 10: 40’ta Tenerife  adasından ayrıldı. İngiliz Tui Airways uçağı, Tenerife kalkışından 3 saat sonra İspanya’nın güneyindeki Malaga’ya indi.
Bir Tui sözcüsü, AeroTelegraph’a bunun bir ferry flight uçuşu olduğunu doğruladı. Ancak adını Malaga şehrinden alan uçak orada da kalmadı. Yakıt ikmali yaptıktan sonra öğleden sonra Birmingham’a uçmaya devam etti.
Özel izin gerekli
TUI sözcüsü, Kanarya Adaları’ndan Birleşik Krallık’a transfer uçuşunun İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) ve Avrupa EASA tarafından onaylandığını söyledi. Bu gerekliydi çünkü, Boeing 737 Max uçakları tüm dünyada, Lion Air ve Ethiopian Airlines uçaklarının dahil olduğu iki kazadan sonra, hala ground edilmiş durumdalar. Şirket, G-TUMF tescil isimli uçağın artık Birmingham’da kalacağını ve tüm Boeing 737 Max uçakları ile birlikte bir modifikasyon programından geçeceğini söyledi.
Sözcü, “Tüm yetkililerle sıkı çalışmaya devam ediyoruz, müşterilerimizin, ekiplerimizin sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor” dedi. Avrupa havacılık otoritesi EASA, kısa süre önce 737 Max test uçuşlarını  tamamlamıştı. Uçak önümüzdeki birkaç ay içinde yeniden sertifikalandırılabilir. TUI, diğer B737Max siparişlerinin teslim alınmasını 2 yıl süreyle ertelenmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Uçsa ne olacak artık yeni normallere göre yeni ekonomik yolcu uçağı tasarımları gerekecek, kabin ekibi hiç olmayacak, max. Otomasyon olacak.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      he canim he, eminim bu zekanla cok buyuk isler basarmis, cok iyi yerlere gelmis birisindir…

      Cevapla