featured

TUI Rusya kendi havayolunu kurmaktan neden vazgeçti?

2019 yılında Rusya’dan 1.3 milyonu farklı ülkelere göndermeyi hedefleyen TUI Rusya, kendi havayolunu kurma düşüncesinden vazgeçti. TUI Rusya CEO’su Taras Demura bunun sebebini açıkladı.

2019 yılında Rusya’dan 1.3 milyonu farklı ülkelere göndermeyi hedefleyen TUI Rusya, kendi havayolunu kurma düşüncesinden vazgeçti. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)’ne değerlendirmelerde bulunan TUI Rusya CEO’su Taras Demura uzun zamandır kendi havayolu şirketlerini kurup kurmayacaklarını düşündüklerini belirterek son kararlarını kurmama yönünde aldıklarını dile getirdi.
Sıkıntı yaşardık
Demura ” Neden? Çünkü bir şirket kuracaksanız Aeroflot kadar büyük ve kararlı olmalı. Tüm havaalanlarını, tüm bölgeleri kapsayacak şekilde, 200’den fazla uçak filosuna sahip olmak gibi. Aksi halde, şirket her zaman bazı havaalanlarının kapsamadığı, bazı bölgelerden uçamadığı için sıkıntı yaşacaktır. Tabii ki bu durum bize uymuyor ”dedi.
Uçaklarımızı kiraya vereceğiz
TUI’nin halihazırda operasyonel leasing kapsamında 12 uçağı olduğunu belirten Demura, havayolu şirketi kurmak yerine mevcut uçaklarını Azur Air, IFly, Ural Airlines, Yamal, UTair gibi en popüler Rus havayolu şirketlerine kiralamaya karar verdiklerini dile getirdi. Demura, “ Bugün, TUI’nin halihazırda operasyonel leasing kapsamında 12 uçağı var. Bu, hacimlere talebe bağlı olarak hızlı ve esnek bir şekilde “transfer” etmenin yanı sıra bölgelerden ayrılış coğrafyasını genişletmenizi sağlar. Geçen yıl 2019’da 11 şehirden 22 şehirden uçtuk. Gelecek yıl bu rakamları hareket eden 35 şehre çıkarmayı planlıyoruz ”dedi.
Rusyanın 20 şehrinden Türkiye’ye uçacak
Yaz aylarında TUI Rusya, ülkenin 20 şehrinden Türkiye, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan. İtalya başta olmak üzere çok sayıda destinasyona uçuş düzenleyecek. 2019 yaz operasyonlarını Ural Airlines, iFly ve Azur Air ile yapacak olan şirket, bu 20 destinasyonun tamamından Türkiye’ye de uçacak. (turizmajansi)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir