featured

Trajik Ölümleriyle Tüm Dünyayı Yasa Boğan Guruplar

1960’lı yılların efsane soul şarkıcısı Otis Redding ile, zamanın genç ve gelecek vadeden rock grubu The Bar Kays‘in aynı uçak kazası ile aramızdan ayrılması da müzik dünyasında yaşanan en trajik olay.
Dönemin ünlü plak şirketi Stax’ta stüdyo müzisyeni olarak çalışan Ronnie CaldwellCarl CunninghamJimmy KingPhalon Jones ve Ben Cauley‘in bir araya gelmesiyle kurulan The Bar Kays; şimdilerde hepimizin melodisini bir şekilde duymuş bulunduğumuz Soulfinger şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı.
Otis Redding’in Madison’da vereceği konser için kendilerine ön grup olmalarını teklif etmesi ile hayatlarının en büyük fırsatını yakalayan grup, ne yazık ki bu fırsatı hiç kullanamadan hayata veda etti. Otis Redding ile birlikte Madison’a gitmek üzere bindikleri uçak, buz tutmuş Monona Gölü’ne çakıldı.
Ben Cauley haricinde herkesin öldüğü bu kaza, soul ve rock camiaları için trajik bir kayıp olarak tarihe geçti.
Otis Redding, hayatını kaybettiğinde yalnızca 25 yaşındaydı
Reba McIntyre’ın grubu
Country’nin Kraliçesi olarak anılan Reba McIntyre, hala hayatta ve dünyaya harika country şarkıları hediye etmeye devam etmekte. Ancak McIntyre’nin ekibinin başına gelenler müzik dünyasının tecrübe ettiği en büyük trajedilerinden biri.
1991’de Indiana‘da konser vermek üzere San Diego‘dan kalkan uçağa binen müzisyenler, uçağın Otay Dağı‘na çarpması sonucu hayatlarını kaybettiler. Kimsenin sağ çıkmadığı o uçağı kaçırıp başka bir uçağa binen Reba McIntyre, şans eseri hayatta kaldı…
Lynyrd Skynyrd
Dünya Rock N Roll sahnesini şekillendiren en önemli şarkılardan Free Bird‘ün yazarı olan grubun başına gelenler, aslında trajik kelimesini çok aşıyor…
1964’te kurulan grup, oldukça başarılı bir 13 yılın ardından 1977’de yeni albümleri Street Survivors’ı yayınlama hazırlığındaydı. Lousiana State Üniversitesi’ndeki konserlerine gitmek için 20 Ekim 1977‘de uçağa binen efsane grup, müzik tarihinin en üzücü kazalarından birini yaşadı.
Yakıtın bitmesi, ve pilotların acil inişi kontrol edememeleri üzerine saat 18.52’de Mississippi Ormanları’na çakılan uçaktan; ana vokalist Ronnie Van Zant, gitarist Steve Gaines ve arka-vokalist Cassie Gaines ne yazık ki sağ çıkamadı… Grubun geri kalan 4 üyesi ciddi yaralarla kazadan kurtulmuş olsalar da, grubun yarısını kaybeden Lynyrd Skynyrd bir daha eski günlerine dönemedi.
Bu ayın sonlarında, bu trajik kazanın flimi  Los Angeles’da çekilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir