featured

Toplu İş Sözleşmeleri Dönemi Başladı- Toplu Sözleşmeler Savaş Değildir.

Değerli Okurlarımız;

THY gün geçtikçe gelişen ve büyüyen Türkiye’nin tanınmasında en büyük rolü oynayan bir kuruluşumuzdur.  Son yıllarda, gerek uçak alımında, gerekse işletmecilikte yapılan atak son derece olumludur.

Bu olumlu girişimlerin hem THY A.O da Hem de Teknik AŞ bölümünde iyi geçmesi THY AO ve Teknik AŞ çalışanlarının ortak beklentisidir.

Tabii ki öncelikle THY-Hava-İş-Özçelik birlikte İş bir durum değerlendirmesi yaparak, neyi nereye kadar, isteyeceğini doğru olarak belirlemelidir.

Bu tür konularda, aşırıya kaçmak kadar yeterli taleplerde bulunmaktan çekinmekte tehlikelidir.

Gruplara yapılacak iyileştirmelerde üretime olan katkı, çalışma şartlarının zorluk derecesi, personelin şirkete olan maliyeti çok iyi incelenmeli, vicdani ve ileriye dönük kararlar alabilmesinin yolları aranmalıdır.

Ancak, bu sorunların çözümünü uzun vadede aramak, kısa vadede çözülmesi gereken ve çözülebilecek önemli sorunların birikmesine ve uzun vade programının içinden çıkılmaz duruma gelmesine sebep olacağı malumunuzdur.

İzlediğim kadarıyla, THY AO ve Teknik AŞ çalışanları, şimdiye kadar ellerinden geleni yaptılar. Pandemi döneminde bile şirketinizi düşündüler. Şimdi ise çalışanı, yöneticisi ve sendikası ile THY’yi uluslararası arenada çok daha iyi konuma getirebilmek için özveri ile çalışmaya devam edeceklerinden şüphe bile duymamaktayım.

THY’nin uçuş güvenliğine verdiği önem hepimizce çok iyi bilinmektedir. Malzemesinden yedek parçasından, takım ve aparatlardan fedakârlık etmeyen bir şirketin Uçuş Güvenliğini sağlayanların emeğinden fedakârlık istemesi Çifte Standart doğuracağından düşünülemez.

Sevgili Çalışanlar ve THY ve Teknik AŞ yönetimi, TOPLU SÖZLEŞME SAVAŞ DEĞİLDİR.

Toplu sözleşme çalışanların ve işverenlerin karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarının düzenlendiği ve değerlendirildiği bir platformdur.

Toplu sözleşmelerde bir galip veya yenik taraf çıkması gerekmez.

Toplu sözleşmelerde, THY ve Teknik AŞ çalışanlarının kıvançla çıkacağı ortak bir noktada buluşabilmek gereklidir.

Sonuç olarak; herkesin bu sorumluluk ve bilinç içinde olduğuna inanarak, yeni sözleşme döneminin THY’ye, sendikalarımıza ve tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 3 yıl önce

    O çocuklar birsey başaramaz öncelikle çalışanın destegını almaları gerekıyordu yonetımın THY nın degıl sırket çalar şube oynar🪱✈️🤝 çalışan arkadaşları neden tuş görüşmelerine almıyorsunuz her oturumda hızlı iş cevirmeyın oynak sube

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Kurtla yiyen kuzuyla ağlayan Hakan Başkanını çok iyi tanırım. Beyaz pirincin içindeki beyaz taştır kendisi.Ayıklayamazsın. Stajını da Kalpazan Yavuz abisinin yanında tamamladı sahaya sürdüler.Ruhunu sattı ondan cacık olmaz artık

    Cevapla
  3. Hava-is sendikasinin yapacagi son TİS olacak muhtemelen bu seneki. Sadece bu hafta kokpitten kac kisi yetkili sendikadan istifa etmis keske ogrenebilsek ama arayip sorsak da paylasmazlar asla sayisini.Sendika baskani cikmis twitterdan “zam mujdesi” veriyor onumuzdeki ay icin. Bir de Ocak ayinda imzayla bir iyilestirme yaparlar. Ama TL bazinda olmasi gereken tam maaslara donsek bile bu sefer de euro/usd karsisinda alim gucu kaybi var ki artik insanlar buna bakacak hakli olarak. 1,5 senelik kayip zaten geri gelmeyecek de hadi sirket ayakta kaldi sukur diyelim. Bu saatten sonra kimsede aidiyet, empati kalmadi herkes corbasinda. Yapilacak taleplerde artik calisanlarin gercegi goz onunde bulundurulmali sirketin degil. O yuzden %200 de istesek asiri degil fedakarligimiz karsisinda ancak olmasi gerekendir. Kokpitte, teknikte, kabinde biriken o borclar baska turlu odenmez zira.Saygilar.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Hakan Başkan elinden geleni yapıyor , herşeyin farkında , herkesi sükunetle dinliyor , naif bir abi , kaçkere sendikanın yönetiminde olan arkadaşları sahada bu kadar çalışarak gördük ? igada Ahl de heryerde arkadaşlar çalışıyor , ek yetki primleri kare mühür tazminatları içinde planlı programlı çalışıyorlar ,ben gördüğümü söylüyorum genç arkadaşları bu kadar çalışkan gördükçe gurur duydum , bi destek olun , öyle eleştiriyorsunuz sadece , bakın neler istenmiş tiste mücadeleye devam destek olma zamanı yanlışmıyım ?

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Sefa bey bu haberi yapma motivasyonunuz nedir? Bir gerginlik olay vs mi yaşandı?

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın okurum; Belki farkında olmayabilirsiniz. Çalışanlarda, sendika ve şirket yönetiminde müthiş bir huzursuzluk var. Eskiden beri sözleşme dönemlerinde bu tür huzursuzluklar olurdu. Şimdi de aynı hatta daha fazla huzursuzlukları gördüğümden, her iki tarafın sükûnetli olarak bu süreci götürmeleri konusunda uyarmaya gerek duydum.

      Cevapla
  6. Bu haber de ki amaç ne ? Neden böyle birşey yazdınız eline silah alan sendika yada işvereni saldırdı ? Size de bunu başkaları mı söyledi yazın diye ? Ben sizi yıllardır takip ediyordum artık samimiyetinize güvenmiyorum !

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Cevabınız bir başka arkadaşa Editör rumuzu ile verdiğim cevapla. Sefa İnan

      Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Beyler bayanlar bu arkadaşlar göreve geldi 6 ayda ala ala geliyorlar bir mücadele veriyorlar görüyoruz %92 cıkan eski maaş oranı normalleşmeye 9 puan kalmış bir duruma getirildik taslak thy teknik tarihinde hazırlanmış 10 numara taslak klavyeden atıp tutmak yerine şuan bu arkadaşlara destek olma zamani birleşik metal değil şuan bu sendika ve bizim arkadaşlarımız orada destek olalım destek bu çocuklar başaracak

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Bana cevap yazan kardeşim Türkiye de sendikacılığın yıllar önce bitirildiğini ben de biliyorum. Teknik A.Ş den önce farklı işletmelerde farklı sendikal yapılar gördüm ama buradakiler kadar basiretsiz ve Çomar bir sendika görmedim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Kardeşim birleşik metalden senin ne cıkarın var her haberin altına yazıp duruyon sendikaların hepsini aynı al birini vur ötekine.

    Cevapla
  10. Mikail Bey işi çözecek.O bizim ne yaptığımızı iyi biliyor.O aramızdan biri.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Biri gidip ilker aycı ya anlatsa icralaeı borçları yuzu gunu satanları daha sabır kalmadı artık

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Sefa abi,önceden inspection yaparken bi sıkıntı gördüğümüzde tabiki uçuş güvenliğini tehlikeye atmayacaksa biraz daha gitsin,biraz daha sonra değişsin diye düşünüyordum ama son 2 yıldır her gördüğümü yazıyorum.bi apu pop-out u 12.000 dolar.benim 1 yıllık maaşım bu para.şimdi soruyorum,şirket bu kafayla kâr mı etmiş oluyor.herşey bizim elimizde aslında ama biz elimizdeki gücün farkında değiliz.hepimiz belli bir zeka seviyesinde aklı başında insanlarız,yorumlar da karı gibi ağlayacağımıza bu işi nasıl kendi lehimize çözeriz artık bunun düşünülüp,uygulamaya geçme vakti gelmiştir.selametle…

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Çalışana bakarsan çalışan da sana bakar. Ancak ülkemizin genel işveren zihniyeti farklı düşünüyor. Çalışan hep en büyük gider kalemi, en büyük problemlerin başı olarak görülüyor ve birçok işverenin çalışanın aldığı ücrette gözü var. Bu zihniyet maalesef değişmez. Ülkenin neresine giderseniz gidin bu muameleyi görürsünüz. Onun için ya bu saçma düzen içinde isyan ederek yaşayacağız, ya işveren olacağız, ya da başka diyarlarda rızkımızı arayacağız. Herkese sevgiler. Teknik A.Ş için çare Birleşik Metal İş

    Cevapla