featured

Tokat Yeni Havalimanı Başkan Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılacak

 

Tokat’ta 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanında sona gelindi. Tokat Yeni havalimanı bugün Başkan Erdoğan katılımıyla gerçekleştirilecek olan törenle açılacak. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli olacak.

Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında 1995 yılında yapılan havalimanı, 2001’de bazı sorunlar nedeniyle uçuşlara kapatıldı. 2006’da tekrar hizmet vermeye başlayan havalimanında 2008 yılında durdurulan uçuşlar, 2010’da yeniden başladı.

Havalimanındaki tarifeli uçuşlar, 2017 yılının Nisan ayından bu yana yapılmıyor. Pist ve altyapı sorunları nedeniyle orta ve büyük gövdeli uçakların iniş yapamadığı havalimanının yakınlarındaki Küçükbağlar köyündeki caminin minaresi de uçuş güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle 2008 yılında kısaltıldı.

7 UÇAK PARK KAPASİTESİ OLACAK

Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanı ise tamamlanma aşamasına geldi. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli olacak.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 yıl önce

    “başkan” derken? böyle bir unvan yok. “cumhurbaşkanı” var. “başkan” ifadesini kullananların tarafı bellidir. siz haberci olarak bile bunun farkında değilseniz, ona yorumum olmaz. işin milli servet, boşa yatırım falan filanlarına girmeye gerek yok. vatandaş herşeyi görüyor. hesap kitap matematik bilim ilim irfan ortada işte.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Ülkeyi ekonomik, sosyal, siyasi, toplumsal, ticari her yönden iyice kötüye götürdünüz,milleti 40 sene ağır borca sokup iyice fakirleştirme, kendinizi, çocukları, damatları, yandaşları devlet imkanlarıyla sülale boyu zengin etme derdindesiniz, ithalat, işsizlik, döviz kuru,cari açık, dış borç rekor kırıyor hala koltuk uğruna göz boyamak için döviz kuru üzerinden garantili beton peşinde koşuyorsunuz. Bu ülkeye yaptıkları kötülükleri tüm düşmanlar birleşse yapamazdı ama suç 20 yıldır para ve çıkar için bunlara durmadan oy verip duranlarda!

    Cevapla