featured

THY'Yİ UYARDIK AMA ANLAYAMADILAR! HÜLLE İLE UÇUŞ YAPILMAZ…

25 Mayıs 2018 tarihinde sanki olacakları görmüş gibi “ THY, AIR ACT den B747 LERİ HANGİ ŞARTLARLA KİRALAYACAK “ başlığı ile bir yazı kaleme almış ve yasal olarak kiralama işleminin ayrıntılarını detaylı olarak belirtmiştim.
Bahse konu yazımı da kiralama işlemlerinde olmazsa olmazın, kiralanan uçak, kiralayan şirketin ÇAĞRI ADIYLA uçmak zorundadır diye uyarmıştım.
Aksi takdirde kiralayan şirketin slotları hiçbir şekilde kullanılamaz, dahası uçuş esnasında kat edilen ülke hava sahalarında bir sürü problemin oluşacak olmasının yanı sıra şayet kiralayan şirket bayrak taşıyıcı ise diplomatik skandalların oluşmasına dahi yol açabileceğini anlatmaya çalışmıştım.
THY’nin AIR ACT’den uçak kiralaması ile ilgili olarak kulislerde söylenenlere bakılırsa, AIR ACT, TC-ACR tescilli uçağını THY’ye kiralamış kendi çağrı adıyla “ RUN “ uçurmak istemiş,
ATATÜRK Havalimanı’ndan bu çağrı adıyla kalkış yapmasına izin verilmeyince THY’nin çağrı adını kullanıp uçuş planlarındaki çağrı adını değiştirerek kalkış yapmış uçuş esnasında tekrar AIR ACT’nin çağrı adını kullanmaya kalkınca bir sürü problem ortaya çıkmış uçuş yapılmasına yapılmış ancak yaratılmış olan problemler bir çözüme kavuşturulamamıştır.
Ayrıca bu olumsuzluklardan sonra AIR ACT’nin genel müdürü görevden alınmış “ şu sıralar eski genel müdür şirketi yeni genel müdüre teslim etme çalışmalarını sürdürdüğü için görev başındaymış gibi görülebilir “ ve SAUDI base görevinden çekilen TC-ACR uçağı hiçbir uçuş yapmadığı için bir sürü maddi kayıp meydana gelmiştir.
Yapılan uçuşun gayri yasal olması uçuşu yapan kaptan pilot açısından da büyük bir sorundur ve problemin bu tarafının SHGM tarafından incelenip gereğinin yapılmasını beklemek yanlış olmaz.
Konunun iki şirket arasında tartışılmaya devam ediyor olması böyle bir anlaşmanın gayri yasal olduğu gerçeğinin üstünü örtmemektedir.
Umuyorum taraflar, kamuoyunu en kısa sürede bilgilendireceklerdir.
NOT/ THY’nin B777 kargo uçakları varken Air ACT den B747 tipi uçak kiralamasının nedenini merak edenler için bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.
Kargo taşımacılığında 3 tane B777 nin taşıdığı yükü 2 tane B747 taşıyabiliyor. Kısaca,THY B747 kiraladığın da bir slot avantaja giriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bir hata olmasın Sefa Bey. Biri Türkiye’nin bayrak taşıyıcı şirketi, diğeri Türkiye’nin deneyimli kargo şirketlerinden biri ……

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Koskoca THY böyle saçmalığa tevessül etmez

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    bu arada 10 tane B747-400 un tasiyacagi kargoyu 11 tane B777 tasiyabilir. 2 ye 1 orani hic gercekci degil.

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Uçak yerde değil haftalardir uçuyor. B777 ile B747 kıyaslamasını ağırlık olarak değil de hacim olarak yaparsanız 747 ye olan ihtiyacın sebebi ortaya çıkıyor. Saygılar

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Burda sorun tyy.nin uçup uçmamasından ziyade AIRACT nin çağrı adınızla THY’nin slot’unu kullanıp kullanmadığı. Konuyu saptırmayın. Verebilecek cevabınız varsa lütfen yazın..

      Cevapla
  5. İtibar zedeleyici, amatörlük resmen.

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    act s n 1992 de de sultan air sut kalkıp türkiye fir ini gectiginde call sign degistirip uctugun zamanlarda mı sanıyorsun hala

    Cevapla