featured

THY’ye bir ilk geliyor…

Türk Hava Yolları, ABD’li uçak imalatçısı Boeing’e sipariş verdiği “787 – Dreamliner” uçaklarından 6’sına kavuşmak için gün sayıyor. Önümüzdeki günlerde üretim bandından çıkacak olan uçaklardan ilki haziran sonunda, 3’ü temmuz, kalan 2’si ise ağustos aylarında filoya katılacak. Filodaki ilk 787 – Dreamliner’ın kuyruk tescili ise ‘TC-LLA’ olarak belirlendi.

THY’nin Boeing’e sipariş verdiği yeni nesil, uzun menzilli Boeing-787 Dreamliner uçaklarından 2019 yılı içinde filoya katılacak olan 6’sının teslim tarihleri belli oldu. 25’i kesin 5’i opsiyonlu toplam 30 adet sipariş edilen ‘Boeing 787 – Dreamliner’lardan ilki haziran ayın sonunda filoya katılacak. İmalat bandına 865 seri numarası ile giren ve bu ay sonuna kadar üretimi tamamlanacak ilk uçağın kuyruk tescili ‘TC-LLA’ oldu.

787- Dreamliner tipi uçakların, yeni açılacak Bali, Mexico City ile Atlanta, Bogota-Panama City gibi THY’nin uzun menzilli hatlarında yapılacak seferlerde uçması planlanıyor. Ancak 787-Dreamliner uçakları geldikten sonra uçuş ekiplerinin eğitimleri için bir süre iç hatlarda uçacak. THY, bu hattı Antalya olarak belirledi.
Temmuz ayının ilk haftasından itibaren Dreamliner’lar İstanbul Havalimanı – Antalya arasında karşılıklı sefer yapacak. Böylelikle Boeing’den gelecek öğretmen pilotlarla birlikte THY uçuş ekiplerinin eğitimleri de tamamlanmış olacak.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. THY Teknik hazır mı uçakları release etmeye…

    Cevapla