featured

THY’DEN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ… HİÇ BİRİSİ ONLAR KADAR ANILMADI…

  • ÖZÇELİK İŞ’DE GÜVEN EROZYONU HAD SAFHADA…

  • TGS DE İYİLEŞTİRME BEKLENTİSİ…

1975 senesinden itibaren tam 47 senedir havacılığın içindeyim. Şöyle bir geriye bakıyorum da neler görmüşüm, neler yapmışım neler, neler… Hepsi çok güzel hatıralarla dolu… Benimle o seneleri birlikte yaşayan bir dolu arkadaşımdan, sevgi, takdir ve teşekkür almak, herkese nasip olmayan hayatımın en güzel anılarıydı.

İnandığım doğrularımın yanı sıra girgin ve konuşkan kişilik yapımın yanı sıra ekonomik sorunlarımın olmaması nedenli olsa gerek ki, kendimden çok birlikte çalıştığım arkadaşlarıma, uzun seneler çok faydam dokundu. Çünkü benim bu atılgan ve gözü karalığım sayesinde kazanılan her hak ve menfaat, onlardan çok beni mutlu ediyordu.

Şimdilerde ise artık medya vasıtasıyla sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendime yönelik hiçbir zaman bir istekte bulunmamam ve sadece çalışanlarla ilgili sorunları yöneticilere taşıyıp mücadele etmeye çalışmam, onların da dikkatini çekmiş olmalı ki üst yönetimlerle, genelde aram iyiydi.

THY’nin 89 yıllık mazisinde 38 Genel müdür değişmiş. Bu genel müdürlerin dışında, yönetim kurulu başkanı olarak iz bırakanları olduğu gibi sessiz sedasız, hiçbir iz bırakmadan geçip gidenlerine de rastladım. 

THY’nin 89 yıllık mazisinde 38 Genel müdür değişmiş. Ortalama görev süresi 2,34 yıl.

THY Genel Müdürleri (Liste yazarımız Erhan İnanç’ın bir çalışmasıdır)

  1. Feza Evrensev                                 1933-34   (2yıl) E.Hv.Pilot Bnb 
  2. Avni bey                                            1935          (1yıl) E.Hv.Pilot
  3. Şevket Arı ve Sabri Tamer             1936          (1yıl)
  4. Hasan Fehmi Süerdem                  1937          (1yıl)
  5. Ferruh Şahinbaş                              1938-46    (8yıl) E.Pilot Kur. Alb
  6. Osman Nuri Baykal                         1947-53    (6yıl) E.Pilot Alb.
  7. Rıza Çerçel                                       1954           (1yıl)
  8. Haluk Necdet Arık                         1955            (1yıl)
  9. Muhiddin Asral(Vekâleten)         1956            (6ay)
  10. Hüseyin Ünsal (Vekâleten)          1956            (6ay)
  11. Ulvi Yenal (1)                                  1956-57 
  12. Enver Akoğlu                                  1957-58      (2yıl) E.Hv.Korgeneral
  13. Abdullah Parla ve Ulvi Yenal(2) 1959-60      (1+1=2yıl)
  14. Şerafettin Kırmızı                         1960            (6ay) Kur.Alb
  15. Halit Elgin                                      1960-62     (2yıl) Hv.Kur Alb
  16. Şahap Metel                                   1962-63      (2yıl) E. Hv Korg
  17. Sami Şehbenderler                       1963-64      (2yıl)
  18. 18- Agasi Şen(1)                            1965-68      (3yıl) E.Hv.Kur Alb (Personel Vakfını kuran)
  19. Hüseyin Yeğin                               1968            (1yıl) Eski Teknik müdürümüz
  20. Orhan Batı                                     1969            (1yıl)
  21. Nurettin Erguvanlı(1)                  1970-71      (2yıl)       TCDY’ında makine mühendisi 
  22. İhsan Göksaran                             1971            (1yıl) E.Hv.Tuğg
  23. Remzi Yelman                               1972-73      (2yıl) E.Hv Korg
  24. Agasi Şen(2)                                  1974-75      (2yıl)
  25. Nurettin Erguvanlı(2)                 1975-77      (2yıl)
  26. Argun Yelutaş (Vekâleten)         1978           (6ay)
  27. Selahattin Babüroğlu                   1978            (1yıl)
  28. Ertuğrul Alper                               1978-80     (2yıl) Uçak Müh, Eski Teknik müdürümüz
  29. Erdoğan Akünal (Vekâleten)     1980            (1yıl)
  30. Cengiz Sakaryalı                           1980-85      (5yıl)              E Hv.Tümg
  31. Yılmaz Oral                                    1985-87      (2yıl) E. Hv. Tuğgeneral
  32. Cem Kozlu                                      1988-91    (3yıl) Ayrıca, 1997-2003 arasında Yön. Kur. Bşk.lığı yaptı
  33. Tezcan Yaramancı                        1992-94      (3yıl)
  34. Atilla Çelebi                                    1994-97      (3yıl) THY de pilot
  35. Yusuf Bolayırlı                               1997-2003 (6yıl) 1974’de THY’ye girdi.Y.Uçak Müh. ve Gn.Md. Tek.Yrd
  36. Abdurrahman Gündoğdu            2003-2005  (2yıl) Uçak Müh.
  37. Temel Kotil                                     2005-2016   (11yıl) (2005’de AKP döneminde geldi, 2016’da TAI’de göreve başladı)
  38. Bilal Ekşi (SHGM Gn Md idi)      2016——–

Bu 47 yıllık, gerek bir çalışan, gerekse medya olarak bulunduğum süre içinde, sessiz sedasız gelip gidenler olduğu gibi çok başarılı olarak gördüğüm isimler de oldu. THY’de yönetim kurulu başkanlığı yapanlar arasında en başarılı olarak gördüğüm Cem Kozlu iken şimdilerde bu ismin yanına İlker Aycı’yı da oturtmuş durumdayım. En yetersiz, bilgisiz ve beceriksiz yönetim kurulu başkanı ise Bay Hamdi Topçu idi. 

Hatırlayacağınız üzere;

Atilay Ayçin başkanlığında, Hava-İş sendikasının gazına gelerek sanki grev kararı alınmış gibi yollara döktürülen 305 çalışanın günahı, Bay Hamdi’nindir. Grev yapıyoruz diye kandırılan ve eyleme başlatılan bilhassa kabin görevlilerinin fotoğrafları malum haber sitesi tarafından çekilip Bay Hamdi’ye servis edilmişti. 

Teknik AŞ’nin işkolu değişikliğinin mimarı da Bay Hamdi’dir. Kısaca THY’ye kesinlikle yakışmayan ve çalışanlar tarafından hiç sevilmeyen biriydi.

Bu arada her ne kadar İlker Aycı’yı THY yönetim kurulu başkanlığı görevinde, başarılı görsem de çok yukarılardan gelen emirle, THY’nin her biriminden gelen yanlış bilgiler eşliğinde, 211 çalışan FETO yanlısı olarak gösterilip, alelacele listelenmesi ve işten çıkartılmasının faturası, bire bir suçlu olmasa bile, doğal olarak en üst makam olan yönetim kurulu başkanına kesilmişti. Her ne kadar gerek 305 olsun gerekse 211 olsun bu kişilerin hepsi mahkemelerimizce temize çıkmalarına rağmen işe iade edilmemeleri de ıstıraplı ayrı ve siyasi bir konu… 

Ayrıca; İlker Aycı, THY’nin en çok iktidarda kalan yönetim kurulu başkanıdır (şimdilik 7 yıl 9 aydır THY’de görev yapıyor) Bir dahaki genel kurulda kalır mı gider mi bunu bilemem ama THY’nin en zor zamanlarında (pandemi dönemi) şirketini ve çalışanlarını düze çıkartma kabiliyeti nedeniyle en az Cem Kozlu gibi hatırlanacak isimlerden olduğu da bir gerçek. 

Ayrıca; Cem Kozlu ile yaptığım telefon görüşmesinde İlker Aycı hakkındaki düşüncelerini sorduğumda, başarılı bulduğunu belirtmişti…  

Değerli Okurlarım;

Bir Toplu İş sözleşme süreci daha sona erdi. Bu süreç bayağı sancılı geçti diyebilirim. Yazıldı, çizildi, eleştirildi ama sonunda ses seda çıkmadığına göre başarılı görülmüş olmalı ki, Herkes bir anda sustu…

Ancak bu başarının, sendika tarafından değil direk işveren tarafından elde edilmesi, sendikalarda güven erozyonu yarattı. 

Görüldüğü üzere bilhassa Özçelik İş tüm kadroları ile sınıfta kalmıştır. THY geçmişini ve havacılık sektörünü hiç tanımadan Bay Hamdi tarafından, Hava-İş’ten kopartılmak için iş kolu değişikliği yapılarak iktidara getirilen bu sendika yönetiminden ancak bu kadar beklenebilirdi. 

Her ay çok yüksek aidatlar alarak, rekor miktarda milyonlarca lirayı kasasına koyan Özçelik İş sendikasının, son derece yeteneksiz bir yönetimi olduğunu birlikte gözlemledik. Eski bir THY çalışanı olarak gönlüm isterdi ki, sendika işverene rağmen söke söke mağduriyetleri önleyebilsin ve tüm çalışanlar, şu anda imzalanan getirileri,  işveren sayesinde değil, aidatları ile beslediği sendikasının mücadelesi sayesinde alındığını söyleyebilsin. İşte o zaman şu anda alınan rekor düzeyde ki aidatlar hoş görülebilirdi. 

Kısaca Özçelik İş sendikası tüm yönetimi olarak sınıfta kalmış ve ben yazımın başlarında 1987 yılını nasıl hatırlıyorsam, birileri de 2021 yılındaki bu rezaleti hatırlayacaktır. “Hak verilmez alınır” sözcüğü, Özçelik İş sendikasının basiretsiz yönetimi sayesinde, “İşveren ne verirse o alınır” olarak revize edilebilir.

NOT/ Değerli okurlarımız, bazı internet haber sitelerinde teyit ettirilmeden yayınlanan bazı haberler yapılmakta.

Henüz daha toplantısı bile yapılmadan TGS’de iyileştirme yapıldığı ve hatta zam oranlarının verildiğini bile gördük.  Kısaca birilerinin yazdığı ve rakamlar verdiği bu haber de yalan çıktı . 

 Aylar önce  ONUR AIR satıldı ve karşılıklı imzalar atıldı haberi de  yalan çıkmıştı

İlker Aycı’nın ikinci defa Almatıya gidişi  için B737 hazırlanıyor denmişti. Halbuki B737 hazırlanıyor denilen uçak tipi  B777 çıktı

Görüldüğü üzere şu anda TGS çalışanlarına yapılmış herhangi bir maddi iyileştirme veya zam yoktur ama en kısa zamanda olmalıdır.  Unutmamak gerekir ki bizim kültürümüzdeki, “Biri Yer Biri Bakar, Kıyamet ondan kopar” sözü çok şey ifade eder.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

24 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Sefa abi onur air”i yazmaz oldun,korkma Sefa abi

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Komik arkadaş, ben su anda gülümseyerek yazıyorum. Yahu ne korkusu olacak:):) Benden başka ONUR AIR rezaletini yazan mı oldu… Düzenbaz bir yönetim var. Bu düzenbazlığı yenebilmek için yasal zemin var diyeceğim ama yasal zeminde çalışmıyor. Eylem yapın desem yapıldı ama kimse tınmıyor. Cankut beyle toplantı yapıyorsunuz kavga gürültü olmadan dışarı çıkıp ne konuştuğunuzu anlatıyorsunuz. Şirketin kaç uçağı kalmış, uçakların yedek malzemesi var mı? Kimse tam bilgi vermiyor. Sattık, satacağız, az kaldı sözleri ile avutuyorlar. Kaçan zaten kaçtı, kaçamayan bekliyor. CİMER şikayetler ile dolu onlardan da ses seda yok. Minareyi çalan kılıfını hazırlamış. Atlas Globalde ne olduysa burada da o oluyor. Kötü örnekler çoğalıyor. Onur Air deki gidişatı benden çok yazan olduysa, o platformun ismini verin ki korktuğum anlaşılsın:) Asıl siz korkuyorsunuz. Onur Air in önüne gidip bağırıp çağırıyorsunuz. İçeriye ekip yolluyorsunuz Cankut beyle konuşup çıkıyor ve her konuştuklarında sizlere az kalmış, en kısa zamanda verilecekmiş, önce çalışanların paralarını ödeyeceklermiş sözlerini alıp dağılıyorlar. Kayda değer bir gelişme yok. Kavga gürültüde yok. Herkes patronun ağzından çıkacak kelimeleri bekliyor. Senin gibilerde kendi korkup bana korkma yaz diyor:):) Merak ettim neden ve kimden korkmuş olabilirim ki:) Şimdi korksam bile yazdığım onlarca yazı ne oldu. Sildim mi onları:) Siz, “Armut piş ağzıma düş” misali beklerken ben Onur Air e ne yapabilirim ki? Baksana sen bana korkma diyorsun ama ismini bile yazamıyorsun:) Yahu ben sizden yanayım ismini yaz ki samimi olduğunu anlıyayım.

      Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Sefa abi sendikacılar iş yerine gelmiyorki şikayetleri yüzlerine söyleyelim . İşyerinde temsilciler biz yapmadık yunus yaptı ferhan yaptı havasındalar :) ne diyelimki. Teknik desteğe çözüm bulacaklarını söylemişlerdi. Bulmuşlar :) depo , Takımhane deki teknik destek arkadaşlarımızın ünvanı değişmiş . Takımhane destek personeli olmuşlar :) geçmiş olsun. Sendikacılara sorduğumuzda haberimiz yok diyorlar

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Onurair den haber yok mu kafayı yiyeceğiz artık

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Onurda ilginç şeyler oluyor. Uçuşlara başlayabilirler. Normalde şimdiye dükkanı kapatmış olmaları lazımdı ilginç bir şekilde. Umarım devam ederler.

    Cevapla
  5. Sizin icin basariliysa benim icinde bir o kadar basarisiz sefa bey.Sirket icin iyi olabilir ama sirketin personelinden kesip siz onu sirkete koyma uyanikligina gidiyorsaniz burada cok buyuk bir hata vardir.Preminium diye gosterilen havayolu olmasi gerekirken kalkip low cost ryan air mantigiyla devam eden sirket ileride bu hatanin bedelini cok agir odedigini goreceksiniz.Hafizamizi tazelemekte yarar var, kokpit icin konusalim.2018de gidisi durdurmak adina kokpite bir zam verildi ve ne olduysa ondan sonra basladi , o zammi geri alabilmek icin ilk basta ek vergi kararnamesi getirildi sonra pazar mesaileri kalkti sonra yakit paralari.Pandemi patladi maaslar bir gecede sorgusuz sualsiz malum dediginiz sitede ogrendik yuzde 50 dustugunu.Personelle dialog 0 oldu bu donemde.Tartisma ortami kalmadi,sirketi ileri goturebilecek fikirler yok edildi ve rafa kaldirildi.Pandemide kazanilan haklar buna ikramiyelerde dahil olmak uzere hepsi neredeyse elden gidiyordu.Bu zaten personelle istisare edilseydi onlarinda rizasi alinsaydi kimse karsi koymayacakti ama is yapma bicimleri yaptim oldu bunda cok etkili oldu.Pandemide kargo sirtimizdaydi asi falanda yoktu personel uzerine duseni yapti ama is kokpit icin iadeye geldiginde yeniden kor sagir dilsiz oynandi, bazi arkadaslarimiza haklari verildi helali hos olsun gule gule harcasinlar.Ben hala tekniginde kokpitinde hakkinin verildigini dusunmuyorum.Bunu 2019da o euro kuru o giderlerle kiyaslayalim birde simdi kiyaslayalim hala 2019 maasimi alamadim giderlerim ise 3 kati bu mu basarili yonetim.Alirken iyi hostu ,butun gorevler sonuna kadar yapildi ama is vermeye gelince yok vermem kusura bakmayin ben buna basari diyemem.Diyeceksiniz ki ne oldu bu sure boyunca(2019-21 arasinda) ben size soyleyeyim her ne kadar sayilari aciklanmasada hatri sayilir C1-2 kaptan meslegi birakti ve hala birakiyor,yeni gelen gencler zaten hallerinden hic memnun degil bir an once saat yapmaya ugrasiyor, bu arada kalan insanlarsa kacmanin planini yapiyor.Istisnasiz neredeyse herkes onune gelene basvurmus sirketten logbook topluyorlar.Bu politikanin sirkete maaliyetinide varin siz hesaplayin.Begenmediginiz hamdi topcu doneminde bu sirkette aldigim dolar cinsinden maas suan yok olmus durumda,ekiplerin kaldiklari oteller yok olmus durumda,ekip planmayla baslayan yorgunluk en ust seviyede,yolcu ikrami,konforu vs yine eski gunleri aramayan yok,Simdi diyeceksiniz belki pandemi oldu onla bu bir mi?Zaten sorun orda benim bu dedigim cogu kesinti zaten pandemi oncesinde baslamisti,spoiler verildi suan esas filmi izliyoruz.Sadece thy bu tur zorluklarla yuzlesmedi bunu kendine rakip sectigi emirates,qatar,lufthansa,airfrance vs vs gibi havayollarida yasadi,oradaki duzeni,oradaki yonetimleride gorduk duyduk biliyoruz hepsini tek tek anlatirimda buna bu yorum kismi yetmez.Arada daglar kadar fark var!! Bir not daha ekleyeyim hamdi topcu doneminde yapilan hatalar bu donemde geri duzeltilmedi hatta daha kotuye gitti,keske bunlari bir derece duzeltme yoluna gidilseydi en azindan size cani gonulden katilabilirdim demek ki bu arkadaslarinda isine geliyor bu duzen.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Bu sizin Bakış açınız saygı duyarım. Ancak bilmelisiniz ki bu rakamların verilmesini ben beklemiyordum. Örnek olarak çok büyük bir kaza yaşanmış ve şirketin Patronu hem şirketi hem de çalışanları geçte olsa kurtarmış. Şahsen ben bu rakamları beklemiyordum. Türk halkının enflasyonist baskıları altında her geçen gün eksiye gitmesini de göz ardı etmemek lazım. İşveren kendi cephesinden bakıyor siz kendi cephenizden… Ben ise her iki taraftan bakarak yazmaya çalışıyorum.
      Konuya söyle bakalım; Arabanız kaza yapsa kasko ödüyor ama aracınız tamirat gördüğünden değer kaybı yaşıyor. Düşünsenize aracınızı dün almışsınız ve bir gün istenmeyen ve beklenmeyen bir kaza yaşıyorsunuz. Kaskoya gidip ben henüz aracımı yeni aldım bana aracımı aldığım günkü parayı vereceksin diyebiliyor musunuz? Veya aracı aldığınız galeriye gidip aracı geri verebiliyor musunuz?
      Demek istediğim hemen hemen 2 yıl süren pandemi döneminden kazasız belasız, en az zayiatla çıkıldı. Türkiye’de pandemi döneminden etkilenmeyen bir tek çalışanı gösterebilir misiniz? istenmeyen kaza dediğimiz pandemi döneminden çıkış da sancılı olacaktır. Bu gerçekler eşliğinde, hemen eski maaş veya avantajlara dönebilmek zor. Halkımız pandemi döneminde ki kayıplarını alabildi mi? Şirket pandemi döneminde hiç kayıp yaşamadı mı? Türk halkı pandeminin etkileri altında hala etkileniyor. Kısaca arzu edilmeyen ve beklenmeyen bir kaza yaşanmış ve şirket sizin değer kaybınızı kasko gibi görüyor ve sadece tamiratı ödemeye çalışıyor.

      Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Arkadaşlar şirketin teknik destek personelinden teknisyenliğe geçiş için bazı şartları var.Bunlar açıkça yazıyor.Lisansınızı aldığınızda teknisyen kadrosuna geçiş yapabiliyorsunuz.Ama 3000 euroya aldığınız modül sınavlarıyla olmuyor malesef.Şirket sizin o para verip aldığınız sınavlara zerre bilgi sahibi olmadan girip emek vermeden sadece euro verip aldığınızı biliyor.Ve yine de “gel kardeşim genel bi sınav yapayım seni ” diyor.Ama zaten siz beceremediğiniz için bu sınavları para çokomel hesabıyla verdiğinizden ee çalışması da zor geldiğinden veya ingilizce bilmediğinizden veremiyorsunuz.Tek amacınız para. Teknisyenler daha fazla kazanıyor diye kolay yoldan lisans sahibi olmak istiyorsunuz.Bu yazdığım gerçekleri gayet iyi bildiğiniz halde halen daha ” tdp sorunu ” yazıyorsunuz.Bu iş yapmak istiyorsanı şirketin sınavlarını verin lisnsınızı alın.Ama gidip yunandan sınav verip lisans almaya çalışmayın.Size bir abi tavsiyesi

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Sefa bey,Tesbitleriniz 👍🌺

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Sendikaya kesilen aidat icin üst sinir 400 tl olmali.Çelik iş kesilen aidatları revize et.

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Sefa abi taşeron ne olucak kalkacak mı

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Her personel lisans alıp teknisyen olma gibi bir şansı yok. Komponent birimini göz önüne alarak yorum yapabiliyo olsaydın senin abi tavsiyelerini göz önüne alırdı tdpliler. Sen tavsiye verme:)

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Teknik Aş. de büyük reformlar yapmak gerekli. Çok sayıda iş grubu var, kimi uçak çekiyor, kimi tesis işlerinden sorumlu, bazısı operatör, malzemecisi, depocusu, teknik desteği, mühendisi, yöneticisi, cs/ss, c category… Ama şirket beyaz yaka ve mavi yaka diye ayrım yapıyor. Uçuş güvenilirlik sıralamasında üst sıralarda yer alan havayollarının bakım personeli için belirlediği standartlar incelenmeli ve Teknik aşde de uygulanmaya geliçmelidir. Bir MRO da en kritik personel grubu yetkili personeldir. Mevcut CS/SS kalitesi ortalama olarak diğer havayolları/MRO lar ile kıyaslandığında içler acısı durumda. Şirket biran önce yeni kriterler belirlemeli ve baştan aşağı tüm yetkili personeli sınıflandırıp bu sınıflara göre değerlendirmeye tabii tutmalı. Özellikle başka ülkelerin sivil havacılığından hangi yönetemlerle alındığı herkesçe bilinen lisans sahibi kişiler için ciddi düzenlemeler gerekli. Şirketin kalite anlayışında köklü değişiklikler yapılmadan ancak düşük maliyetli mro olabiliriz. Kalite bir Mro nun sigortasıdır ancak kağıt üstünde yapılan düzenlemeler uygulamaya geçmediği sürece sistem tehlike altında kalacaktır. Öncelikle yetki sahibi tüm bakım personeli değerlendirmeye alınmalı, çürükler ayıklanmalı sonrasında ise kaliteden, prosedürlerden, uçuş emniyetinden ödün verilmeyen bakım anlayışı hakim kılınmalıdır.

    Cevapla
  12. 3 ay typ ver koy ucagin başiňa. Moduller bulgar, yunan, romen zaten. Şirketin yarisindan fazlasi shgm modullerinden bir tanesini veremez.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Bu yazıyı sadece Hamdi Topçu’ya olan nefretinizle yazdığınız aşikar

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Fanasiye;
      Bay Hamdi’nin bilhassa Teknik AŞ çalışanlarına yaptığı hainlik ortada. THY gibi Ulaştırma iş koluna bağlı şirketten Tekniği ayırıp metal iş koluna geçirilmesi için (sanırım kişisel menfaat kaynaklı) uğraşarak bölüp parçalayan bu zat ı muhterem, THY tekniği Metal İş koluna sokarak, üvey evlat muamelesine sokmuş ve Teknik çalışanlarını bir dolu mağduriyet içinde bırakmıştı. Bu kişiciğe ne söylenirse azdır. Nefret bence zayıf kalmış… Tabii ki kişisel değil. Çünkü yukarıda Allah var bana zararı hiç dokunmamıştır. Bana THY’de kimse haksızlık yapmamıştır. Toplumcu yapım Teknik AŞ nin bu adam eşliğinde iş kolu değişikliğine uğratılması THY’nin ve Teknik çalışanlarının zararına olmuş ve görüldüğü üzere en acemi sendika ile baş başa bırakılmış ve Teknik AŞ çalışanlarının pass bilet sıralamasında sonlara atılmasına neden olmuştur.

      Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Sefa bey aranızın iyi olduğunu söylediğiniz bu yöneticiler taşeronlaşma ile ilgili ne paylaşıyor yada bir çözüm düşünüyorumuTHY nin en büyük sorunu bence bu buna tüm çalışanlar birlik olup karşı çıkmassak ilerde fırsatını bulduklarında emin olun herkesi taşeron yaparlar .Benim tuzum kuru o taşeron ben kadroluyum dersek hepimizi bekleyen son neyazıkki bu böyle bir sistemin THY de nasıl uygulandığını herkes biliyor taşeron işçinin ve emeğin sömürülmesinin bir yolu buna emekçiler ve çalışanlar olarak hep beraber karşı çıkmalıyız.Bu ayrım devam ederse işverenin birşey yapmasına gerek kalmaz sizi bizle bizi sizle korkutur olan emekçiye olur .Sefa bey bunlarında o yöneticilere iletirseniz seviniriz.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Kimse konuşmasın lütfen. Doktorların bile yoksulluk maaşı istediği bir ülkede THY çok iyi maaş veriyor.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    İçerisi tarikat cemaat kaynıyor ..Lüks harcamalar tavanYkü adı altında dağıtılan paralarTırpanlanan pilot ve Uçuş personeli maaşları

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Sefa bey Genelge olayını kime yorumlarsınız.Bu kadar gündem oldu yönetimin duymaması yada bilinmemesi cevabı inandırıcı gelmez diye düşünüyorum.MAAŞ kazanım hakkı gasb edilmiş insanların kazanclarına beton dökülmüş oldu.Mahkemeler kazanılmış ama uygulamaya devam edilmiş.Şirket tarihinde böle bir durum olmuşmuydu kul hakkı değilmi bu.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Genelge olayı çok saçma idi. Genelgeye itiraz edecek olan sendika idi. Ancak sendika genelge konusundaki yanlışlığı işverene yükleyeceğine tam tersi yapıp. Çalışanların mahkemeye vermesi gerekir dedi. Hâlbuki konu sendika ile işveren arasında hallolması gerekiyordu. Sendika olayı bireyselleştirip hem kendi kazandı hem de avukata kazandırdı. Yanlıştı ve o zaman yanlış olduğunu yazmıştım

      Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Zaten siz en iyi şekilde zamanında haber kaynağınızda haber yaptınız teşekkür ederiz.Fakat sendikanın kalibresi ortada zaten nasıl işlediğini benden bizden daha iyi biliyorsunuz kaleminizde sendika eleştirme yönünde güçlü ve takdir edilir seviyede.Ama ben genelge çözümünün bu uygalama şeklinin yanlış olduğunu saygıdeğer yöneticilerimizinde aynı düşüncede olmasını isterdim.Tarih zaman vs vs mağduriyet yaşatmadan yapılabilirdi.Sİzede teşekkür ederim böle bir platformda düşüncelerimizi saygı cercevesinde aktarma imkanı sunduğunuz için.Bu konu bir gün tekrar dile gelirse bulunduğunuz konumda,kul hakkı olduğunu hatırlatmanızı bir kardeşiniz olarak rica ederim.Kalın sağlıcakla.

    Cevapla
  19. barzo taso ortalarda görünmüyor. sendika aidatları 500 lira olmuş sefa abi. sendika taban tavan ayarlaması yapmışlar. eğer ayarlama yapmasalarmış bizim aidatlar 800 tl nin üzerinde olacakmış acaba doğrumu?sendika iş tazminatının ve kıdem tazminatının 2.2 sini alıyor bu yasalmı?hava iş sadece iş tazminatının ve kıdem tazminatının 1.5 ini alıyorken çelik iş neden bizden böyle alıyor. sendikacılara sorduğumuzda her zamanki gibi ” biz çok uğraştık ancak üst sınırın 450 olması için genel merkez 850 de diretiyordu ancak 500 yaptık diyorlar. yasal olarak ne yapabiliriz.genel merkeze sorduğumuzda yasa daha düşük ücret almamıza müsade etmiyor diyor peki hava iş neden daha az alıyor?bizi aydınlatırsanız sevinirim sefa abi.teşekkürler…

    Cevapla
  20. 2 ay önce

    Sefa Bey merhaba ben Atilla Buyukerhun oğluyum ( Murat ) yazmış olduğunuz yazı için bir kaç ekleme ilave etmek ve sizinle paylaşmak isterim
    Babam 1974/75 tarihleri arasında Kıbrıs harekatı döneminde vekaleten Gn. Md yapmış o dönemde Ticari Gn Md muaviniyken iletişim için
    mail adresim : buyukerhun@me.com

    Cevapla