featured

THY’deki Zamlarla Dağ Fare Doğurdu ama Ekstra İkramiyelerle Gizli Zam mı hedeflendi? Bu Gidişle tüm CV’ler TGS’de mi Toplanacak?

Değerli Okurlar,

Geçtiğimiz hafta açıklanan yıllık enflasyon üzerinde asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yapılan zammın ardından tüm Türk Hava Yolları personelinde ek bir iyileştirme beklentisi oluşmuştu. Bir yandan hep köşemizden dile getirip sürekli gündemde tuttuğumuz taşeronlarında kulaktan kulağa yayılan kadro alma dedikoduları herkesteki umudu daha da artırarak heyecanlı bir bekleyişi başlatmıştı.

Fakat haftaya sendikaların paylaştığı duyuruların akabinde ilk başta Hava İş’le yapılan protokolde açıklanan oranlar çalışanları neredeyse hiç tatmin etmeyerek büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yapılan ek zamların THY çalışanlarına yansıtılmaması büyük mutsuzluk ve burukluk yarattı. Çünkü herkes en az %30 zam alabileceğini düşünüyordu.

Toplu sözleşmelerin ters köşe olduğu bu dönemde, çalışanların işverenlerinin insafına kalmasından dolayı kırgınlıklar ve kızgınlıklar çokça dillendirildi. Toplu Sözleşmelerin yapıldığı dönemlerdeki koşullarla, şu anki ekonomik koşullar birbirinden çok farklı olduğu için maalesef alınan iyi zamlarla birlikte yapılan tüm iyi sözleşmeler bile çöp olup gitti.

Bu dönemde her ne kadar sürekli topu sendikalara atıp çokça eleştirsek de kabul edelim sendikalarda bu kaotik ortamda asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte birçok sektörde sözleşme mağduru oldu. Çünkü Asgari ücrete yapılan zamlar tüm ücret dengelerini ve yapılan anlaşmaları alt üst etti. Düşünsenize geçen Temmuz ayında övünerek yaptığınız bir sözleşmede enflasyon +20-25 puan zam bile almış olsanız şuan çok anlamsız ve yetersiz kalıyor.

Örneğin, 200000 civarında maaşı olan bir pilot için %20 oranında bir zam verdiğinizde 40000TL artış size anlamlı gelebilir ancak 9000-10000TL maaş alan bir destek işçisine %20 oranında (1800-2000TL) zam vermeniz onun için anlamlı olmayacaktır. Çünkü bu ekonomik koşullarda herhangi bir açığını kapatması için bir şey ifade etmeyecektir.

Bu artışları fırsat bilip reyonlarına ve kasalarına yansıtanlar yine her zamanki gibi krizlerden fırsat yaratarak büyümeye devam ediyor. Tabii ki geçim sıkıntısı yaşayanlar bu zor dönemde haklı olarak işverenlerinden ve sendikalarından destek ve yardım bekliyor. Taşeronların yıllardır rahmetli babamın da çokça dile getirip, bizim de sürekli önerdiğimiz modelle THY Hizmet A.Ş.‘nin kurularak tüm aracıların aradan çıkarılıp THY bünyesinde istihdam edilmesi çok büyük bir devrim ve takdire şayan bir icraat.

Ahmet Bolat bence bu icraatıyla çokça hayırla anılıp, tarihe çok önemli bir THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak geçecektir. Bu takdire şayan adımın yanı sıra Nisan ve Temmuz aylarına da ekstra bir ikramiye sözü ve yıl sonunda tekrardan kar payı dağıtılacağının duyurulması, beklentileri karşılamayan zam oranlarına rağmen önemli ve değerli bir adımdı. Neticede bu ekstra ikramiyeleri toplam kazanca kattığınızda bunu da gizli bir zam olarak değerlendirebilirsiniz.

Lakin bir haber sayfasından TGS’de yapıldığı iddia edilen zam oranlarından sonra büyük bir isyan tufanı koparıldı. Sorumlu ve ilkeli habercilik, doğru ve kaynağı sağlam haber yapmayı gerektirir. İnsanların bu kadar hassas olduğu bir dönemde bu tarz popülist bir yaklaşımı açıkçası art niyetli bir davranış olarak görüyorum. Bunun bir hata ya da eksik bilgi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü öyle bir sektördesiniz ki herkes böyle bir konuda her bilgiye, istediğinde bir şekilde çok kolayca ulaşıp isterse teyitte ettirebilir. Zaten Kabin personelinin gönlünü almak ve önceki kâr payı dağılımındaki tepkileri bastırmak için verilen 10.000 TL daha sindirilip tartışması bitmemişken, yalan haberlerle insanların huzurunu bozan yeni bir cephe yaratma çabası anlaşılır değil.

İlk günden beri görüşümüz bu tarz temettü ve kar paylarının ya tüm kademelere eşit bir meblağ olarak dağıtılması ya da ücreti kadar olmasından yanaydı. Nitekim bu yılki uygulamanın böyle olması zaten çok da tepki almadı. Ama açıkçası “vida sıkanla, uçakta servis yapan bir olmamalı” söylemlerinin kurumu çok zor durumda bırakacağı da kesin.

Ben açıkçası bu konudan dolayı çok fazla alınganlık ve inanılmaz kırgınlık yaşamış tepkili bir Teknik A.Ş. görüyorum. Bu talihsiz iş tanımlarının muhakkak telafi edilmesi ve her aşaması birbirinden kıymetli yapıların kendi içinde karşılaştırılarak personelin rencide edilmemesi gerekir. Evet TGS’de gerçekten birçok kademede ücretler çok düşüktü ve bu yapılan artışlar çok yerinde ve doğru bir adımdı.

Fakat Pandemide bile dur durak bilmeden uçağından, hattına, atölyelerinden tüm tesis unsurlarına kadar hizmet vermiş, o dönemde bile yaptığı bakımlarla ve kargo uçaklarına dönüşümle büyük bir katma değer sağlamış Teknisyenlere ve teknik kadrolarınıza haksızlık etmemelisiniz. Hepiniz çok çok iyi biliyorsunuz ki son birkaç yıldır sırf personel maliyetini düşürmek için şimdiye kadar olmayan işçi, teknik destek, destek personeli gibi kadrolar uyduruldu. Uçağın altı üstü ya da Atölyelerin içi dışı demeden her yerde çalışan, lise mezunlarına verilen teknisyen sıfatını bile layık görmediğiniz 2-3 bin personeliniz var.

Bu personellerin durumu TGS personelinizden hallice… hatta daha kötü olanları bile var… büyük bir bölümü ya asgari ücret seviyesinin altında ya da hemen eşiğinde duruyor. Hiç değilse bu personellere TGS’deki çalışanlar kadar bir zamla mutlaka destek olmalısınız. Sorup araştırdığım kadarıyla Teknik A.Ş. çalışanları için henüz bir uzlaşma sağlanamamış. Sendikanın teklifine işveren pek sıcak yaklaşmamış ve Hava İş’e teklif edilen oranlarda ısrarcıymış.

Buradan özellikle Sayın Ahmet Bolat ve Sayın Mikail Akbulut’a seslenmek istiyorum. Her ne kadar Üniversitemde Pilotaj Bölümünde Bölüm Başkanlığı da yapsam, 2022 yılındaki maaş artışlarını da hesaba kattığımız zaman tamı tamına eşit bir zam oranı objektif olarak bana mantıklı gelmiyor.

Pilotluk mesleğinin prestijini ayrı bir yere koyarsak sadece vida sıktığı zannedilen ama emniyet standartlarına bağlı SAFA denetlemelerindeki muhteşem bulgu oranları esas alındığında işletmelerinize milyon dolarlar kazandırarak büyüten, sizi ne Pandemide ne de ücret düşürüldüğünde ortada bırakmayan çalışanlarınızı sizde bu zor günlerde yalnız bırakmayın lütfen. Onların yüzünü biraz olsun güldürecek, kırgınlıklarını ve alınganlıklarını bir parça olsun giderecek adımlar atın. Özellikle alt iş gruplarına nefes alacak bir iyileştirme yapın. Yoksa çoğu elinde CV ile TGS’nin kapısına dayanacaklar bizden söylemesi…

Yazımı bu hafta haberini yaptığımız bir başarı hikayesi ile sonlandırmak istiyorum. 2022 yılında günlük ortalama 1156 uçuş ile Avrupa’nın 1 numarası olan İstanbul Havalimanı, bağlantılı seferler ele alındığında Dünyada tüm uluslararası havalimanları arasında 2. sırada yer almış. Frankfurt Havalimanı 98 ülkede 330 destinasyona hizmet vererek ilk sırada bulunurken, İstanbul Havalimanı’nın 309, Paris CDG Havalimanı’nın ise 308 destinasyona hizmet vermesinin yanı sıra İstanbul ve Paris CDG Havalimanlarının 100’den fazla ülkeye ulaştırma faaliyeti sağlayan Dünya’daki 2 havalimanından biri olduğu açıklandı. Tebrikler…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 2 yıl önce

    Uçağa crs veren,havacılık camiasındaki lisanslı 2 iş grubundan biri olan teknisyenlerin hemde ceo’ları tarafından bu kadar değersizleştirilmesi akıl tutulmasıdır.O vida sıkan uçağa crs vermezse hangi kaptan o uçağı uçurabilir?
    Pandemi demeden sıcak-soğuk demeden,herkes covitten kaçarken bi hangar içerisinde yüzlerce kişi ile bir arada çalışanlar o vida sıkanlardı.
    Maaşlarından %30 kesinti yapıldığında,daha önce yaptığı gibi “şirketimizin buna ihtiyacı var demek” diyerek yine fedakarlık yapan da o vida sıkanlardı.
    Şimdiye kadar hep sustuk işimize baktık.Fazla tevazunun sonu…Teknisyen kardeşlerim artık kendimize gelme vakti gelmedi mi?

    Tolga hocam sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim.Babanız sizinle gurur duyardı

  2. 2 yıl önce

    Merhaba Tolga bey.Size sadece içimden geldiği gibi birkaç cümle yazmak istiyorum.TDP ve Teknisyenler olarak hepimiz çok önemli işlerin altına imza atıyoruz.İnsanların can güvenliğine direkt etki ediyor ve yaptığımız bakım işlemleri ile şirkete döviz kazandırıyoruz.Ancak 4 yıl TDP olarak çalışıp Teknisyenlik sınavında başarılı olduk ve 4 yılımız sıfırlanarak yeni başlayan personel gibi olduk.Hep bir umut düzelir diye bekliyoruz ama zaman geçip gidiyor ve sadece yedeğimiz kazıklarla baş başa kalıyoruz.Aramızdan pek çok arkadaş yurtdışına gitti ve gidiyor.Burada 700-800 dolara yaptığı işi yurt dışında minimum 5000 dolara yapıyorlar.Ve son olarak diyorum ki benim ülkemde ve şirketimizde herkese bol keseden verilirken biz sömürüldüğümüz için artık yurtdışında mesleğimle alakalı gördüğüm tüm işlere CV yolluyorum.Elin gevuru bizim yaptığımızı yapmıyor.

  3. 2 yıl önce

    Çalışanların Düşük zam oranlarına ekstra ikramiye oyalamacasıyla süsleyerek kandırılmaya çalışılması basit bir olay. Zira maaşınıza alacağınız ekstre yüzde 10 zam 20bin maaş alan için yıllık 24 bine denk gelecektir bu rakam az gibi görülebilir ancak alınan her zam ileriki yıllarda yapılacak sözleşmelerde çarpan haline dönüştüğü için. Ekstra bir iki imramiye yerine yüzde on artış her zaman daha mantıklıdır.

25 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Helal olsun size Sefa Beyin oğlu olduğunuz çok belli Teşekkürler

  2. 2 yıl önce

    Mükemmel bir kalem mükemmel bir yazı. Tüm iş tanımlarında aynı zam oranının uygulanmaması gerektigi, gerektiği şekilde ayrimlarin yapılması ancak bu kadar güzel anlatilabilirdi.

  3. 2 yıl önce

    Pilot ve teknik ayrımı çok güzel yapılmış. Kesinlikle katılıyorum bu hususlar muhakkak yazılmali 10000 TL maaş alana %20 zam oranı da nedir? Çok dogru

  4. 2 yıl önce

    Uçağa crs veren,havacılık camiasındaki lisanslı 2 iş grubundan biri olan teknisyenlerin hemde ceo’ları tarafından bu kadar değersizleştirilmesi akıl tutulmasıdır.O vida sıkan uçağa crs vermezse hangi kaptan o uçağı uçurabilir?
    Pandemi demeden sıcak-soğuk demeden,herkes covitten kaçarken bi hangar içerisinde yüzlerce kişi ile bir arada çalışanlar o vida sıkanlardı.
    Maaşlarından %30 kesinti yapıldığında,daha önce yaptığı gibi “şirketimizin buna ihtiyacı var demek” diyerek yine fedakarlık yapan da o vida sıkanlardı.
    Şimdiye kadar hep sustuk işimize baktık.Fazla tevazunun sonu…Teknisyen kardeşlerim artık kendimize gelme vakti gelmedi mi?

    Tolga hocam sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim.Babanız sizinle gurur duyardı

  5. 2 yıl önce

    Bir taraftan THY yönetiminin Hizmet A.Ş.kurarak taşeronların THY bünyesine alınmasını ve İstanbul Havalimanının uluslararası alandaki 100 den fazla ülkeye ulaştırma faaliyeti sağlayarak ikinci olma başarısını alkışlarken, Asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yapılan ek zamların THY çalışanlarına yansıtılmamasının büyük mutsuzluk ve burukluk yarattığını, ancak Nisan ve Temmuz aylarında verileceği söylenen ikramiyenin gizli bir zam olarak kısmen rahatlatıcı olacağını paylaşmışsın. Popülist yaklaşımla yapılan bazı haberleri ise rahatsız edici bulmuşsun.
    Doğru bildiğini, duygularını çekinmeden paylaşıyorsun. Tebrikler babanı aratmıyorsun.

  6. Uçak Teknisyeni olarak bizde sektör ortalamasına göre iyi bir ücret artışı talep ediyoruz ve bekliyoruz. Hakettiğimiz değeri görmek istiyoruz.

  7. 2 yıl önce

    Çalışanların Düşük zam oranlarına ekstra ikramiye oyalamacasıyla süsleyerek kandırılmaya çalışılması basit bir olay. Zira maaşınıza alacağınız ekstre yüzde 10 zam 20bin maaş alan için yıllık 24 bine denk gelecektir bu rakam az gibi görülebilir ancak alınan her zam ileriki yıllarda yapılacak sözleşmelerde çarpan haline dönüştüğü için. Ekstra bir iki imramiye yerine yüzde on artış her zaman daha mantıklıdır.

    • 2 yıl önce

      Sefa abi çık gel 🤲 sen olmazsan bizi kurtlara yem ederler böyle..

      Sizde bizi düşünüyorsunuz tolgabey ancak Sefa abi bambaşkaydı teknisyenin babasiydi sesiydi kimseye ezdirmezdi.

  8. 2 yıl önce

    Bizler herseyin asgeri ücrete gore belirlendigi bir ülkede yasıyorken, asgeri ücrete yapılan %56 lık zamdan bizlere reva görülen %20 lik zam farkıyla neleri karsılayabilecegiz. Alım gücümüz yine düştü. Thy Teknisyenleri piyasanın en ucuza çalısan teknisyenleri bunu bilmeyen yokki. Göz göregore, herkesin herseyi bilmesine rağmen birde ortalamanın en yüksek maaşını veriyoruz deniliyorya, el insaf. Bizler ikramiyelerden daha öncelikli olarak en azından asgari ücretle olan oranı koruyacak zam bekliyoruz. Sonra eger isterseniz ikramiye verin.

  9. 2 yıl önce

    Merhaba Tolga bey.Size sadece içimden geldiği gibi birkaç cümle yazmak istiyorum.TDP ve Teknisyenler olarak hepimiz çok önemli işlerin altına imza atıyoruz.İnsanların can güvenliğine direkt etki ediyor ve yaptığımız bakım işlemleri ile şirkete döviz kazandırıyoruz.Ancak 4 yıl TDP olarak çalışıp Teknisyenlik sınavında başarılı olduk ve 4 yılımız sıfırlanarak yeni başlayan personel gibi olduk.Hep bir umut düzelir diye bekliyoruz ama zaman geçip gidiyor ve sadece yedeğimiz kazıklarla baş başa kalıyoruz.Aramızdan pek çok arkadaş yurtdışına gitti ve gidiyor.Burada 700-800 dolara yaptığı işi yurt dışında minimum 5000 dolara yapıyorlar.Ve son olarak diyorum ki benim ülkemde ve şirketimizde herkese bol keseden verilirken biz sömürüldüğümüz için artık yurtdışında mesleğimle alakalı gördüğüm tüm işlere CV yolluyorum.Elin gevuru bizim yaptığımızı yapmıyor.

    • 2 yıl önce

      Ne kadar güzel söyledin! Aynı şekilde katar, emirates, boeing, airbus, lufthansa vs. her yere cv yolluyorum ve kendimi geliştiriyorum ki hak ettiğim maaşı alayım.

  10. Ortalama en düşük memur maaşı 12 bin tl civarında.Bugün TDP ve 5 yılını doldurmamış Teknisyen de ikramiyeler bölünmüş şekilde 12 ayın ortalamasında 12-13 bin tl civarında net para alıyor.Yani ha burada uçak bakımı yapmışsınız ha Nüfus Müdürlüğünde memurluk yapmışsınız.Bide yetmezmiş gibi Habom-TDP-10.1 genelgesi-%30’luk kesinti vs. Ya gidip dışında gerçekten hakkını alacaksın yada burada çalışmanın yanısıra araba alım satım – bitcoin-borsa vs ek işlerle uğraşacaksın.Burada kariyer falan filan hikaye

  11. 1-Banka Promosyonu
    2- TDP ve Teknisyen başta olmak üzere Tekniğe tatmin edici bir zam.
    3-Yemekhane yemekleri kötü , yemek istemeyenlere ücreti aylık olarak yatırılmalı.
    4-NİSAN – TEMMUZDA fazladan maaş değil tatmin edici bir zam yapın lütfen kazanılan iyi bir zam ileriye yönelik daha değerli.

  12. 2 yıl önce

    Pegasus yeni hangar açıyor okul bittikten sonra ise girersin THY teknik te iyi bir okul bir çok şeyi öğrendikten kendini gelistirdikten sonra memnun değilsen ki olan pek görmüyorum okulu bitirip işe girme zamanı gelmiş olabilir.

  13. 2 yıl önce

    Benim anlamadığım neden pilotlar çok kazanıyor diye onlara da aynı zam oranları yapılması tuhaf karşılanıyor? Neticede neden alım gücümün azalmasına göz yumayım? Yüksek maaşta %20 zam sayı olarak çok fark yaratıyor gibi görünebilir ama sonuçta önemli olan aldığım zam oranının % olarak kaç olduğudur. İster 40000 tl fark yaratsın ister 50000 tl. Zam oranı yetersizse alım gücün düşer.

    • 2 yıl önce

      Merhaba,

      Öncelikle kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Bazen yazı dilinde yanlış anlaşılma olabiliyor. Kesinlikle pilotlar icin zam oranı tuhaf karşılanmadı. Sonuç olarak %20 zam da yeterli değil ve alım gücü tabii ki düşüyor hayatlarımızı mevcut ekonomik durumumuza göre yapilandiriyoruz. Yazıda belirtmek istenen 10000TL maas alan evine ekmek götüremiyor belki de açlık sınırının altında yaşıyor. Bu nedenle en azından teknik destek meslek gruplarına sayılarının da görece az olduğunu düşünerek zam oranının biraz daha fazla verilmesi ve biraz olsun bu zorlu hayat koşullarında geçinebilmelerinin sağlanması.

      • 2 yıl önce

        Merhaba. Bu konuda değindiğim gibi genel bir yanlış kanı bulunduğu için yorum yapma gereği hissettim. Yoksa daha düşük kazançlı insanların, daha büyük sıkıntı içerisinde olduğu konusunda aynı düşüncedeyim ve bu konuda belirttiğiniz noktalara ben de katılıyorum.
        Konu ile ilgili açıklayıcı cevabınız için de ayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla.

  14. 2 yıl önce

    Vida sıkanla uçakta hizmet veren bir olmamalı diyenler kimse, sözlerime şöyle başlamak istiyorum öncelikle biz vida sıkanlar altın meslek sahipleriyiz ve çok zorlu çalışmalar neticesinde buralara kadar geldik çok şükür, siz uçakta hizmet verenler ise sadece insanlara hitap ediyorsunuz ve bir mesleğiniz yok malesef bizler olmasak o hizmet verdiğiniz uçaklar olmazdı hizmet verecek kimseleride bulamazdınız bizler olmasak güvenli birşekilde uçaklara korkudan binip seyahat edip yine kimselere hizmet veremezdiniz bizler olmasak ne binip seyahat edecek bir araba nede evinizde işlerinizi kolaylaştıracak eşyalara sahip olamazdınız sizler biz vida tutanları küçümseyip kıyaslama yapacağınıza bizler varız diye yatın kalkın şükredin bizler vidalama yapmasakdık seyahat edecek ne bir araç olurdu ne işlerinizi kolaylaştıracak eşyalar bizler yapıyoruz sizlerde insanlara hizmet edecek uçak buluyor temelini kurduklarımızı kullanıp hizmet sağlıyorsunuz kısacası işin temeli bizleriz sizler değil şimdi işin köküne gidip iyice düşünüp o şekilde yorum yapınız…

    • İşinizi küçümsemiyorum aksine çok büyük saygım var ama yorumunuz gerçekten sağlikli ve doğru değil.oncelikle kabin memurluğu bir meslektir.sirkete para kazandıran yolcudur.yolcuyu şirkete çeken ya da bir daha tercih meselesi etmemesine neden olan ise kabin mumurudur.yani şirkete esas para kazandıran km laridir.

  15. 2 yıl önce

    İstanbul havalimanı daki temizlikcilerinde banka promosyonu nu güzel ve yediler sgk hariç hiçbir sosyal hakyok denetim yok kurtar bizi Tayyip baba

  16. 2 yıl önce

    Tolga bey yazılarınız ilgiyle takip ediyoruz, Sefa abinin bayrağını layıkı ile taşımanız bizim sesimiz olmanız nedeniyle teşekkür ederiz. Lakin şunu belirtmekte fayda var bu ücret sistemi ile bu iş guruplamasıyla her sözleşme ve protokol döneminde dilenci gibi dolandırılıyor meslektaşlarımız. Sendika yetkilisi arkadaşlaarada konuşup söyledik kesinlikle bu teknik destek destek işçisi gibi uyduruk guruplar kaldırılmalı. Yerine çalışanı eğitim ve niteliğine göre yeniden tanımlayan iş gurupları ihdas edilmeli. Bu ücret mantığı bizi geleceğe taşıyacak bir sistem değil. Tdp oluyorsun teknisyenlik için tam bir kölellik ve zulum başlıyor. Engeller kurallar bitmiyor. Teknisyen olsan cs olman için aynı Oyunlar adaletsizlik başlıyor. Tip için şefe başteknisyene eğitim için müdürün keyifine ona giden dedikodulara bağımlı bi düzen ne kadar adil olabilr ki?? Kalite ve oranın oynak prosedürlerini konuşmuyorum bile.. özü böyle aynı işleri yapan nerdeyse bribirne yakın kalifeyde çalışanları bölmek, önüne iş guruplarıyla ücret bariyeri koymak bu şirketi ne büyütür nede geliştirir. Üö kuruşluk hesaplarla hergün ayrı bir mağduriyet yaşıyoruz. Sendikanında Şirket yönetmininde nitelikli iş gücü için buna bir çözüm üretmesini bekliyoruz

  17. 2 yıl önce

    Allahtan burasi var airport haber haber yapmiyor yoksaa..para istemeyin calisin diyor…thy yazik gercekten bu zam sana yakismadi…rezalet

  18. 2 yıl önce

    Atölyelerde CS “”yapılmayan”” ve zorla 10.1 den 10.0 a dusurulen personel ile ilgili acil çözüm bulunmali aynı işi yapan iki kisi arasında %60 maaş farkı olamaz

  19. 2 yıl önce

    4,5 yılımı doldurdum bu şirkette işe girdiğim günden beri borçsuz harçsız tek bir günüm bile olmadı. Utanmadan İstanbul gibi bir şehirde 10bin liraya teknisyen çalıştırıyorlar. Getir kuryesi arkadaşım 22-23 leri görüyor. Ben uçak teknisyeniyim geçen ay aldığım maaş eşimin maaşının yarısı. Gerçekten artık yıldım, yoruldum…

  20. 2 yıl önce

    Tenik AŞ de o kadar çok üniversite mezunu olmayan insan var ki anlatamam bu adamlar ingikizce bilmiyor, modül sınavlarını dışarıdan para karşılığında geçiyorlar ve sırf zamanın da nasıl bir karmaşa varsa artık bilemiyorum bu adamlara yetki verilmiş ve bu adamlar uçağa CRS veriyorlar. TDP kosunda ise dışarıda o kadar sivil havacılık fakültesinden çok iyi insanlar varken lise mezunu insanlarun bur şirkete alınması bile yanlıştır. UMARIM SHGM E BU YANLIŞI BİR AN ÖNCE GÖRÜR VE GEÇMİŞE DÖNÜK YETKİLİ B1 VE B2 KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA BAŞLATIR.
    BÖYLE İNSANLARIN (HİÇBİR YETKİNLİĞİ OLMAYAN C/S LERİN) BİZİ TEMSİL ETMESİ ZORUMA GİDİYOR.