featured

THY'DE KIYIM DEVAM EDİYOR

Biraz önce aldığımız habere göre THY iki kaptan ve iki kabin memuru ile yollarını ayırdı.
THY’den işten çıkartılan dört kişinin Hava-Sen’li oldukları iddia ediliyor.
İşten Çıkartılanların isimleri: Kaptan Pilot Mustafa İşgören- Kaptan Pilot Süleyman Önder-Kabin Memuru Ahmet Oruk- Kabin Memuru Özgür Özen
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

48 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Dik dur eğilme. Sizlerle gurur duyuyoruz.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Hem pilot ararlar hem de ellerindekini kaçırırlar. Bu THY de bir tek aklı başında kimse yok mu? Hepsi mi üsütük bunların

    Cevapla
  3. Her şeye rağmen mücadele devam edecek. Hodri meydan THY yönetimine atsanıza 100 kaptan birden erkek diyim ben size.Toplu atın toplu. Eksik beyinliler sizi

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Gidenler binlerce saatlik tecrübeleri ile zaten işsiz kalmayacaklar. Onlar gidecek yerlerine aynı dünya görüşünü paylaşan başkaları gelecek. Siz onları da atacaksınız. Bu böyle devam edecek. Süreç ilerledikçe adınız yabancı pilotlar içerisinde daha da kötüye çıkacak (mevcut durumdan daha kötü olamaz ama neyse), zaten kur baskısı ile maaşta veremiyorsunuz. Bu haberleri gören yeni lisans sahibi gençler (mevcut kur ile lisans alan gençlerin sayıları da azalıyor) başka bir iş bulurlarsa (gelecek dönem Türk havacılığı iş dolu) zaten firmanıza başvurmayacaklar. Ardından seve seve şartları düzelteceksiniz. Yabancı firmalar 17-18k dolar verirken kötü şöhretiniz ile pilot bulmak için 20k dolar vermek zorunda kalacaksınız. Bunları bile düşünemeyen insanlar THY’yi yönetiyor. Eminim buraları okuyorsunuzdur. Hiçbirinizin bu işleri yapabilecek çapa sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Bir ülkenin bayrak taşıyıcı hava yoluna bu kadar zarar vermek için art niyet sahibi olmak gerekiyor. Yüksek ihtimal THY’yi yakın gelecekte satmak için bunları yapıyorsunuz, herkes her şeyin farkında.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Haklisiniz cap yatersiz akil yetersiz kotuluk ten kendilerini alamiyoar ,cok tuhaf ,deliye sormuslar akil hastanesinde ,iceride kac kisosiniz ,o donmus ,siz disarida kac kisisiniz demis. Yani kim deli kim akilli karisti sayelerinde

      Cevapla
  5. 7 yıl önce

    taşeron piloy alımı yapılmalı artık :D

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Havasen derhal mahkemeye başvurup bu embesilin ceza almasını sağlamalıdır.

      Cevapla
  6. 7 yıl önce

    Hepsi hava sen li.O değilde öbür sendika hangi yüzle karşımıza çıkacak.Yüzsüzlük tarihin hiçbir döneminde böyle zirve yapmamıştı

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Hala havasen hava iş konusundasın. Adamlar işini kaybetmiş. THY bölünmüş yok ama müstahak bize. Bölünerek çoğalan tek canlı var. Malesef. Bu kafayla devam yakışır size…

      Cevapla
      • 7 yıl önce

        Yarın sana yani kabine, kokpitin yarı oranında zammı reva gördüklerinde, ki bunun için çok beklemeyeceksin, aynı görüşlerini tekrar bekleyeceğim…

        Cevapla
      • 7 yıl önce

        Sana bölünmeden birleşeceğin yer tarif edilmiş.Orada olmayacaksan ister bölünerek ister sporlanarak çoğal bu insanlar işlerini boşuna kaybetmiş olacak.Bu kafayla sutre gerisinde kalarak kurtaracağını zannediyorsan devam yakışır size.

        Cevapla
  7. 7 yıl önce

    yarin iki kisi daha yolcu buraya yazdim …

    Cevapla
  8. Hayır, işine son verdiğiniz Süleyman ÖNDER, motoru yanan uçağı İzmir’e emniyetle indiren ve ardından üstün performans ödülü alan kaptan değil mi? Siz de merhamet, vicdan, adaletli olmak, haklıya hakkını vermek gibi erdemler yok onu anladık, vefa duygunuza ne oldu be mübarekler!!!!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bunlarda vicdan adalet yok siyaha beyaz diyorlarsa beyazdır egriye dogru dogrudur aksi işten atar böyle acımasız

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Aaaa aaa onlar neydi acaba ,hafizalarda balik kadar sanirim

      Cevapla
  9. 7 yıl önce

    Güçlü olmak haklı olmayı gerektirir mantığı ile THY çook insan harcar.

    Cevapla
  10. 7 yıl önce

    İleri demokrasi

    Cevapla
  11. 7 yıl önce

    Birileri insanları atmak ve ekmek paralarından etmek yerine neden şunu sorgulamayıp problemin gerçek kaynağını aramıyor?…3000’e yakın kokpit personeli neden Havasen’e iki ay gibi kısa bir süre içinde geçti; son bir iki yılda 1000’den fazla yabancı ve Türk pilot neden şirketten ayrıldı..neden herkes mutsuz ?.. sorulacak çok soru var aslında ama zaten hepimiz cevabını biliyoruz değilmi..

    Cevapla
  12. 7 yıl önce

    Türkiye’de birlik duygusu yok! Totosu tutmayan diğer kaptanlar bir iş durdursunlar. Bakalım İlker Beyi orada tutuyorlar mı?..

    Cevapla
  13. 7 yıl önce

    Isten atilan arkadaslari icin is yavaslatma cesareti HANI NERDE ?????

    Cevapla
  14. 7 yıl önce

    insallah bu yönetim 24 Haziranda gidecek ve dertler,hukuksuzluk bitecektir.

    Cevapla
  15. Al yine aynı terane, her uçuşumuz oldu son uçuş. Artık son olsun yeter, ama enseyi de karartmak yok. Yola devam. Demekki doğru olanımyapıyoruz.

    Cevapla
  16. 7 yıl önce

    Hepsini yakından tanırım çok mert ve dürüst insanlardır.Tek yaptıkları gerçekleri snlatmaktı.Yazıklar olsun bu insanlara bunu yapanlara.

    Cevapla
  17. 7 yıl önce

    Bu cesur ve mert iş arkadaşlarımla aynı uçağı oaylaştığım in ne kadar gurur duyuyorsam bu iğrenç yöneticiler tarafından yönetilmekten de o kadar iğreniyorum.. umarım inandıkları cehennemde sonsuza kadar yanarlar

    Cevapla
  18. 7 yıl önce

    KRAL ÇIPLAK DİYEN ÇOCUK ÖZGÜRDÜ. ÇÜNKÜ KORKUYU HENÜZ KEŞFETMEMİŞTİ.
    BİZ BUGÜN İŞİNE SON VERİLENLER,KORKULARIMIZA RAĞMEN KRAL ÇIPLAK DEMENİN HAZZINI YAŞIYORUZ.
    YANLIŞA DOĞRU DEMEDİK. PARAYA BOYUN EĞMEDİK

    Cevapla
  19. 7 yıl önce

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR
    Son 3 yılda istanbul çıkışlı HKG seferinde SKPK icra ettiğim için, Lax-İst seferinde saldırgan yolcuyu tüm Kaptanlık yetkilerimi kullanarak gönüllü yolcularla işbirliği yaparak etkisiz hale getirdiğim için, ve benze ri sebeplerle tarafıma 4 kez teşekkür mektubu yollandıktan sonra son olarak 28 şubat 2018 tarihinde genel müdür Bilal Ekşi tarafından teşekkür edildiğim ve nice yıllara birlikte olmayı dilediği bir mail aldıktan sonra bugün VERİMSİZLİK sebebiyle FO, KAPTAN VE INSTRUCTOR olarak 10 yıl görev yaptığım şirketimden teşekkür mektubunu imzalayanların imzasıyla işime son verildi.
    Kendimi kuş kadar hafif hissediyorum. Artık özgürüm. Artık sosyal medyada normal vatandaşlar gibi serbestçe paylaşım yapıp yorum yazabileceğim. Artık kimse bana MİLLİ HAVAYOLUMUZ diye metazorik dayatmalarla limit dışı uçuş yaptıramayacak.
    Bu kadar mutlu ve özgür hissetmemin iki sebebi var. Hepinizin şahitliği ile işimi 1:ŞEREFİMLE VE LAYIKIYLA YAPTIM.
    2: BİNADAN ÇIKIP GERİYE BAKTIĞIMDA ZERRE KADAR VİCDAN AZABI DUYACAĞIM BİR PİŞMANLIK YA DA İÇİMİ BURKACAK BİR AİDİYETİMİN KALMADIĞINI HİSSETTİM.
    Girmek için onca uğraş verdiğim bu şirkete bugün bu kadar soğuk kalacağım aklımdan bile geçmezdi. Teşekkür edeceğim hiç kimse yok. Çünkü kimseye borcum yok.
    Hepinize emniyetli uçuşlar diliyorum. Birgün bir yerlerde tekrar karşılaşmak dileğiyle..
    Mustafa İşgören

    Cevapla
  20. 7 yıl önce

    Sn.İlker Ayci kandırılıyorsun,sana kumpas kurdular,bsşarısızlığın altında kalacaksın,etrafın çevrili,dikkat etmeyi bırak,kukla oldun.attığın kişiler rol model,en bsşarılı,örnek insanlar,bu ssns Balyoz-TSK sürecini hatırlatmıyormu,

    Cevapla
  21. 7 yıl önce

    Çok yazık …..

    Cevapla
  22. 7 yıl önce

    Akıl ve beden sağlıklarını düşünmeyen abd den aldıkları vitaminlerle ayakta duran milyonlar değerinde mal varlıklarına sahip para düşkünleri işten atılan insanları ancak ilk başta söylediğim akıl ve beden sağlıklarını kaybedince anlayacaklar.

    Cevapla
  23. 7 yıl önce

    BU İŞİ İYİ BİLİYORSUNUZ ŞİMDİLİK. AMCALARINIZ KENDİ İŞLERİNE DALINCA ( SEÇİM )SİZİ KİM AYAKTA TUTACAK .VERDİĞİNİZ ACILARI ALLAH SİZE DE YAŞATSIN. TEMENNİMİZ BUDUR.

    Cevapla
  24. 7 yıl önce

    Hava-senli 2500 kaptan arkanızdayız iş yavaşlatırız diyorlardı arkadaşlarımız teker teker gidiyor. Güvenip üye olan herkes yine 305 gibi olacak sanırım. Bu sefer 2500kaptan yerine 100-100kabin memuru gönderirler yine olan bizlere olur… Birleşemedik biz olamadık…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bunlarda vicdan adalet yok siyaha beyaz diyorlarsa beyazdır egriye dogru dogrudur aksi işten atar böyle acımasız bunlar Allah onlarada acıların en büyügünü yaşatsın tek duam helak olsunlar

      Cevapla
  25. 7 yıl önce

    Demek Neymiş Thy Reklam Flimlerinde ki Thy Değilmiş

    Cevapla
  26. 7 yıl önce

    Mustafa İşgören kaptan adam gibi adamdır.Havasen üyesi olmaktan korkan kaptanlara inat aslanlar gibi mücadele edip onuruyla gitmiştir şirketten.İstese hiç sesini çıkartmaz diğer 777 kaptanları gibi ayda 3 ER yapıp keyfine bakardı ama o adam olmayı tercih etti.

    Cevapla
  27. 7 yıl önce

    Marka olmuş THY gibi bir şirketin başına hiç bir altyapısı, tecrübesi veya emeği olmadan hasbel kader…!!! gelip yönetici görevi yapan bu kişilere tek bir sözüm olur: Akrebi cebinizde beslerseniz o akrep gelir bir gün sizi de sokar…! Bu gerçek tarih boyunca hiç değişmemiştir, sizin için de geçerlidir.

    Cevapla
  28. 7 yıl önce

    Mustafa Kaptan’ın bu davranışı ‘beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın’ kafasıyla uçan diğer kaptanlara örnek olmalı. O yılan ( o akrep) gelip günün birinde sizi de sokacaktır.

    Cevapla
  29. 7 yıl önce

    Atila Kaya-Seçkin Koçak-Hakan Tokay , arkadaslarini,kaptanlarini,hocalarini desteklemeyenler utansin.yanlis anlamayin 2 haftadir atilan ADAMLAR birin binden buyuk olmadigini,paranin degil insani calisma sartlarinin onemini savunanlardi. Yer ugruna,para ugruna ya da sadece korkaklik ve kaypakliklarindan onlari ortada birakanlar utansin . kabine yapilan unutulmadi ,bu da unutulmayacak , sartlar kotu diye aglayanlar arkadaslari giderken sesini cikarmaktan aciz ,beter olasiniz hakettiniz :)

    Cevapla
  30. 7 yıl önce

    Cehennemin en karanlık yerleri, buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır.

    Cevapla
  31. 7 yıl önce

    THY son günlerde yapmış olduğu haksız kıyımlarla uçuş emniyetini ciddi bir şekilde tehlikeye atmıştır. Kokpitte ve kabinde ve de özellikle doğruyu savunanlar arasında ‘sıra bana ne zaman gelecek’ düşünce ve endişeleri başlamıştır. Bu durumda bu endişelerle başlayan her uçuş için bir emniyet riskidir. Bir şirket uçuş ekiplerinden yazılı olan kuralları ve SOP’leri uygulamaya isteyebilir hatta zorlayabilir ancak CRM bozuluyor gibi saçma bir nedenle son gelişmelerin kokpitlerde kabinlerde konuşulmasını yasaklıyamıyacağı gibi önleyemez.
    Sayın SHGM, bu şartlar altında şirketler arası tranfer yasağını kaldırma zamanı gelmiştir. Hiç bir uçucu ekip demoklesin kılıcı altında uçmak zorunda değildir. Bu kuralı kaldırın ki bizler de anlımız akıyla başımızda koltuk korkusuyla davranan yöneticiler onalrın saçma kararları olmadan huzurlu bir şirkette çalışmaya başlıyalım.
    Tekrar ediyorum. THY içersinde bu olumsuz şartlar devam ettiği sürece meydana gelecek bir kaza veya kırımdan önce siz sonra da bu sözüm ona yöneticiler sorumlu olacaklardır.

    Cevapla
  32. 7 yıl önce

    Korkaklık ve kaypaklık Arap kültürünün en doğal sonucudur. Müslümanların kaybettiği Uhud savaşında müşrik ordusu 3000 kişidir, sayı üstünlüğü vardır. Müslüman ordusu 1000 kişi olabilecekken, Abdullah b. Ubey b. Selül sayı biraz daha artsın katılırım (çok tanıdık bir zihniyet), Müslümanlar kazanmaya başlarsa kalıtım diye düşünerek, ama şehir savunmasını bahane ederek (bi bahane şart) 300 kişilik kuvveti ile Müslümanlara katılmaz. Tabi ki Müslümanlar kazansın diye bakan bir çok korkak kabile de katılmaz. Onlar kazansın bize de yarar diye düşünen tipler bunlar da.
    Savaşın nasıl kaybedildiğini bir yana bırakalım, okçular yerini terketmiş, ganimete dalmışlar falan neyse olan olmuş. Olmuş ta şehit sayısı 70! Yani daha şehit olabilecek 630 kişi daha varken savaş sona erdirilir ve kaybedilir. Çünkü Arap, o yola ölmek için değil kazanmak için çıkmıştır. Hz Hamza gibi 20 adama denk biri bile ölmüşse demek ki pabuç pahalıdır. Moral motivasyon biter. 70 kişi kaybedip dağılır giderler.
    Bakalım yeni oluşum Araplar gibi dağılacak mı bu kadar kayıpla.

    Cevapla
  33. 7 yıl önce

    THY’yi yönetenler şaşırmış olmalı.Nasılsa şirket büyüdü ve işler yolunda diye düşünerek kaptanları bile işten atma konusunda pervasızca davranmanın bedeli ağır olur.Her türlü hileye başvurarak seçimi kazanmış olan A.K.Tatlıbal yönetimini ayakta tutabilmek adına yapılan ahlak ve hukuktan yoksun saldırıların hesabının sorulamadığı yerde iyi şeylerin olmasını beklemek çok ahmakça.Halen yetkili sendika ve işveren ortak suç işlemeye devam ederken uçuş güvenliğinden söz etmek nasıl mümkün olabilir.Aklı başında birileri çıkıp durun bakalım diyemiyorsa eyvah eyvah.

    Cevapla
  34. Neden bu haberi Airporthaber ver(e)miyor ?

    Cevapla
  35. 7 yıl önce

    3 cinari daha devirdiler bugun

    Cevapla