featured

THY’DE İÇ BARIŞ SAĞLANMALI… “TAŞERON SENDİKACILIK”  THY VE TASARRUF

THY’yi buradan izlediğimizde, aynı amaçla çalışan farklı birimlerdeki çalışanların arasında birlik ve beraberlik ruhunun gün geçtikçe kaybolduğunu görüyoruz.
Teknik A.Ş de yaşanan sendikal tepkiler sonrasında yaşananlar, işten atılanlar hala aklımda. İşverenler bu taktiği uzun zamandır yapıyor. Bir yerlerde huzursuzluk mu var… Çözüm için uğraşılacağına, insanlar tek tek dinlenip, huzursuzluğun kaynağının tespit edilmesine gidilip çözüm bulmaya çalışılacağına hemen birkaç kişi seçiliyor ve işten çıkartılıp birlik ve beraberlik sona erdiriliyor. Biz buna “Adam Kıyma Makinesi” adını vermiştik, hatırlarsınız.
Kokpit ile Kabin çalışanlarının yanı sıra Teknik AŞ’de uçak bakım üniteleri ile komponent ve destek birimleri arasında da sorunlar var.
Aynı sistem THY AO’da da geçerli. Hava-Sen sürecini hatırlayın…
THY AO ve Teknik AŞ’nin farklı sendikalara geçirilişinin nedenlerinden biridir; Böl-Parçala-Yönet Sistemi…
THY AO çalışanları ile Teknik AŞ çalışanları sanki ayrı şirketler gibiymiş gibi birbirlerine yapılan haksızlıkları sadece izlerken, kurbanlık gibi sıranın kendisine gelmesini tevekkülle bekliyor.
Sendikalar baktığımızda ise tam bir komedi sergileniyor… Sendikalar taşeron şirket gibi görülüyor derken taşeron sistemine de birlikte bir bakalım.
THY’de net olarak sayılarını bilmemekle beraber birçok taşeron çalışanları olduğunu biliyoruz. THY birçok işini bu arkadaşlara yaptırtıyor. Şimdi haklı olarak diyeceksiniz ki; madem THY’nin işçiye ihtiyacı var kendi alsın ve çalıştırsın. Doğrusu bu ama işverenler konuya öyle bakmıyor, daha doğrusu baktırtılmıyorlar.
Çünkü siyasi destekli sendika ağaları olduğu gibi taşeron ağaları da var. Bu taşeron ağaları bir şirket kuruyor ve işçi alıp o işçileri firmalara kiralıyorlar. Örneğin;  THY’nin taşeron işçiye ihtiyacı varsa kendi kadrosuna alacağına, taşeron firma aracılığı ile ilgili şirketten kiralıyor. Bu kiralık işçilerin işe alınmaları, atılmaları kolay. Mahkeme ile işe geri dönüş alamazlar. Tazminat hakları yok. Çalışma saatleri patronun keyfine göre belirleniyor. Senelik İzinlerde öyle tabii ki. Taşerondan işçi kiralayan şirket, kişi başına taşeron firmaya ücretini ödüyor. Peki, taşeron firma aldığı ücreti ne yapıyor? Kişi başına anlaştığı rakamın içinden kendine aslan payını alıp, geri kalanını işçisine dağıtıyor. Kısaca taşeron ağaları da nasipleniyor. İşveren memnun, taşeron ağası memnun, bir tek kiralık işçi memnun değil.
Aslına bakacak olursanız SENDİKALARDA öyle.  Sendikalarda da taşeron ağalığı görevini yapmak için birkaç konfederasyona bağlı onlarca sendika var. Her konfederasyonun iş kolu bazında kurduğu sendikalar var. Bu konfederasyonların arasında da anlaşamamazlık had safhada.  Bu konfederasyonlar, iş dalına göre kurdukları sendikaları işverene yolluyor ve orada biz örgütlenmek istiyoruz diyerek yardım istiyor. Hani sözde seçim falan yapılıyor ya… Aslında işverenin hangi sendikayı destekleyeceği belirlenmiş vaziyette.
Çalışanların o sendikayı isteyip istememesi önemli değil. İşveren istediği sendikaya yol verdi mi iş kolay. Hava-İş ve Özçelik-İş in nasıl çalıştığını biliyorsunuz. İşverenin Çelik İş sendikasından istifa eylemine bu kadar sert tepki vermesi nedendir acaba? Çünkü o sendika orada kalmalı diyen bir siyasi güç var. İşveren o gücü hiçe sayarsa kendisi için de iyi olmayacağını biliyor.
Az kalsın unutuyordum. Birde simsarlar var. Bu simsarlar, şimdilik teknisyen ve pilot pazarlıyorlar. Bir pilot okulunun ihtiyacı nedir? Pilot olmak isteyen öğrenci…  Uçuş okulu bunlar için açılmış. Peki, okula öğrenci nasıl bulacaklar?
İşte tam burada, simsarlar araya giriyor ve size öğrenci bulup yollasam, kişi başı ne alırım diyor ve pazarlık başlıyor. Al gülüm ver gülüm, bir şekilde anlaşıyorlar. Aralarında bir anlaşma yapıyorlar ve simsarın okula getirdiği pilot adayı başına ücret belirliyorlar. Tabii ki bu parayı öğrenciden tahsil edeceklerinden, simsarın ücreti öğrenciden çıkıyor. Aracı, komisyoncu veya simsar aynı şey.
Sistem nasıl çalışıyor?
Simsar önce bir havayolu yönetimi ile anlaşıyor(!) Sonra pilot okuluna gidip size pilot adayı yollayacağım ve her pilot adayından % ( örneğin 15) pay alınacağı konusunda anlaşılıyor. Simsar, hemen dönüp anlaşma yaptığı havayolundan pilot adaylarını anlaştığı okula yollamasını istiyor. İlgili havayolu yönetimindeki yönetici pilot adaylarını o uçuş okuluna yolluyor.  İş tamam. Çocuğu pilot olsun diye evini, barkını, aracını satan veya bankadan borç alan ana babalar bu simsarın alacağı %15 i ödeyenler oluyor. Mesela A havayolu pilot eğitimi için 100Bin dolar yeterli diyorsa buna %15 de simsar ücreti eklemeli ve öğrenciye 115 Bin dolar demeli ki simsarın parası da oradan çıksın.
Simsarın aldığı komisyonları, pilot adaylarını oraya yollayan şirket + Pilot okulu+Simsar paylaşıyor olmalı.Organize olmuş illegal bir oluşum var gibi…(Bunlar belgeli suçlamalar.Bu belgeler bende ve THK’unda mevcut ve mahkemelik konu) Kısaca herkes işine bakmıyor. İş tanımı dışında bir çok entrikalar çeviriyorlar. Sonrada ahlak,namus,dürüstlük,hak vb…söylemleri dillerinden ve attıkları twitlerden düşürmüyorlar. Ellerinde ki haber sitesi ile onu buna laf atıp pes etmesini sağlayarak nemalanmalarının önünü açmaya çalışıyorlar.
Bu Komisyoncu, yani Simsar size kimi hatırlatıyor?  Havacılık camiasının yakından tanıdığı ve ekşi sözlükte şahsına methiyeler(!) düzüldüğü bu kişiyi cümle âlem tanıyor da mensubu olduğu siyasi parti tanımıyor mu? Mümkün mü bu? 
İsmini cismini, belgelerini hepsini sizlerle paylaşmıştım. Belgeli olarak yayınlamış ve haber yalan ise beni dava etmesini istemiştim. Henüz dava açan falan yok. Bu simsar hala görevde ve maalesef aynı zamanda,aynı kişi belediye meclis üyesi olduğundan İyi Partinin de ismi kullanılmış oluyor
O siyasi partinin başındaki kişiler, sözde gazeteci, özde ise illegal örgütlenmeler eşliğinde ticari yapılanma içinde olan bu simsarı orada tuttuğu müddetçe havacılık camiasından oy alamayacağını bilemiyor mu? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır… 
Sonuç olarak;  İşte bu sömürü sistemi böyle asalaklarla sürüp gidiyor.   
THY VE TASARRUF…
Bildiğiniz üzere, THY şanssız bir sene geçirdi. İstanbul havalimanına geçiş, MAX sorunu, taşınma maliyetleri, yeni havalimanında yapılanma maliyeti, binalar, hangar yapımı, havalimanı kiraları vb… Gerçekten altından kolay kalkılacak konular değil bunlar. THY tarihinde bu kadar, arka arkaya böylesine sorunlarla karşılaşan başka şanssız bir yönetim görülmedi. Ancak yine de ayaktalar ve bu seneyi karlı bitireceğiz diyorlar. THY nede olsa bayrak taşıyıcımız. Yönetiminde kim olursa olsun başarılı olmasını istemeyecek Türk vatandaşı olamaz.
THY’de bu aralar tasarruf gündemde. Tasarruf denince her şeyden tasarruf edilebilir anlaşılmasın. Tasarruf tabii ki önemli. Ancak THY tasarrufa yanlış yerden başladı. Bir aile düşünün ki, baba ve anne çocuklarından tasarruflu davranmalarını isterken kendileri zevk-ü sefa içinde hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu ailede önce çocuklar arasında, sonra baba ve anne ile kavga başlar…
İşte THY’nin bugünkü durumu budur. Baba ve Anne kendi zevk-ü sefa masraflarından vazgeçmeyerek hayatlarını devam ettirirken çocuklarından tasarruf yapmasını istiyor. Mümkün değil bu…
Peki, ne yapmalı?
Aslında çok kolay. Öncelikle genel müdür ve icra kurulundakiler hariç hepsinden makam araçları geri alınmalı. Bu araçlar yerine, eskiden olduğu gibi şoförlü görev araçları konmalı. İşte tasarrufa başlanacak yer burası. Aslına bakacak olursanız araç gideri çok fazla olmasa bile yine  göze takılacak ilk noktadır.
Çünkü çalışanlardan tasarruf yapmaları isteniyorsa önce bakın bizlerde araçlarımızı bıraktık ve giderlerimizi minimuma indirdik diyebilsinler ki laf olmasın.
Yönetici kadrosunda bulunan beyefendiler kendi özel araçlarını eşine, çocuğuna veriyor, kendileri şirketin arabası ve şirketin yakıtı ile işe gidip geliyor. NE GÜZEL DÜNYA BU YA… Birde koruma falan verseydiniz keşke… Flama ve Çakarlı araç… Çakarlı dedim de bizim ÇAKICI Hüseyin aklıma geldi. Allah bilir onun da makam aracı vardır. Kendi aracını kim kullanıyor acaba? Eşimi, çocuklarımı?
İnsan utanır sıkılır yahu… THY Teknik Genel müdür yardımcısı (o zamanlar teknikte genel müdür yoktu) Rahmetli Cemil Kayahan kendi özel aracı ile gelir giderdi. Ki kendisi tekniğin en üst makamındaydı.
AirportTV nin yönetim kurulu başkanlığını yaparken bizim de bir tane makam aracımız vardı. Ben kendi aracımı kullanır, o aracı da yayın yönetmeni kullansın diye ona bırakmıştık.  ( bu malum şahısın kendi özel aracı yoktu o aralar…Sonra yürü kulum oldu, o başka)
Program konuklarımızı görev araçlarımız ile evinden aldırır tekrar evine bıraktırırdık.
Sevgili THY; var mı böyle tasarruf başlangıcı. Tutar mı bu sistem…
Nalıncı keseri gibi tahtaya vurdukça yongalar hep kendi önünüze düşüyor.  Gelin komple tasarruf genelgesi yayınlayın ve yukarıda yazdığım gibi tasarrufa önce yönetim kadrolarından başlayın ki inandırıcı olsun. Binsinler servise gelsinler, Çok önemli ve acele işyerine yetişmeleri gerekiyorsa görev aracı yollayın alsın getirsin veya başka yerlerde görüşmeleri varsa götürsün.
Ayrıca, yöneticilere özel yemekhanenizi de kaldırın. (Gn Md Tezcan Yaramancı zamanında yapılmıştı. Kompleksli bir düşünce ile yaptırılmıştı)  O zamana kadar genel müdür ve yardımcıları, başkanlar, müdürler hepsi aynı yerde yemek yerlerdi.
Bırakın bu imtiyazlı sınıf saçmalığını…
Yahu sizler de THY çalışanı iseniz ki öylesiniz, neden diğer çalışanlarla aynı mekânda yemek yemiyorsunuz? Siz onlarla beraber yerseniz yemeğin kalitesi de artar, servis hizmetinin de… Onlardan biri olduğunuzu ve THY’nin bir aile olduğunu onlara hissettirin ki çalışanların randımanı artsın. 
Aynı yemekhanede ayrı ve tabii ki yöneticilere açık bir bölüm yapabilirsiniz. Ancak aynı yemekhanede olmalı ve aynı yemekler yenmeli. Sizler dünyaya gökten zembille gelmediniz ya, bardağınız, tabağınız, çatal kaşığınız da çalışanlarla aynı olmalı. Toulese de Airbus kursu görürken beyaz yakalılar ve mavi yakalılar hepsi aynı yerdeydi. 
Özünüze dönün lütfen…                 
Konumuz Medya;
THY’nin B737 tip uçağının Odessa inişinde pist dışına çıktığını yazdık çizdik. Tabii ki benim mesleğim teknisyenlik. Bu uçakla ilgili gövde, motor sertifikalarım ve lisansım var. Ayrıca, Kaza kırım kursları da gördüm ve pistten çıkan bir çok uçak gördüm.
Bu haberi ilk Airlinehaber’den okudunuz. Gece yarısı gelen bir telefon ve whatsapp dan atılan resimlerle doğrulayarak haberi yaptık. 45-50 dakika sonra da diğer medya haberi paylaştı.
Tam bir rezalet… TALPA bile bu rezalet habercilik anlayışından sonra bildiri yayınladı ve bilir bilmez yazmayın demek istedi. Haklılarda… Bu bildiriyi bizde okuduk ama bize bu tür yazamayacaklarından üstümüze almadık.
Uçak gövde üstüne indi yazan bile oldu (uçağın gövdesi yere az da olsa sürtünürse buna gövde üstü iniş diyorlar. Zamanında o kadar da öğrettim onlara ama nerdeeee
Bunu yazan da hava/magazin ve aracı kurum tarzı çalışan ve bel altı muhabbet haberleri ile ünlü bir haber sitesi.
Gövde üstüne iniş te tüm iniş takımlarının kapalı olarak iniş yapması gerektiğinden haberleri yok Haber manşetine “Büyük faciadan dönüldü” diyen mi dersiniz hepsi var. İşi bilen bilmeyen eline kalem kâğıdı almış yazmış çizmiş. TALPA bildirisi sanırım onlara yönelikti.
Bizim haberi okuyanlardan hiç menfi yorum almadık. Haber doğruydu ve doğru anlatmıştık. Bildiğimiz konularda konuşuruz ve kimseden de icazet almayız.
Yazımızda yorum köşesi açık. Orada herkesle konu hakkında fikirlerimizi tartışabiliriz.
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

42 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Herkesin ayrı bir derdi var taşeron düzEn kalkmalı birebir uçaklarla çalışıp dil bilip 2300 tl maaşla çalışmak gerçekten insana koyuyor iş alımlarına bakıyorsunuz koca koca puntolarla taşeron personel hariç yazıyor .DESTEK PERSONELİ adı altında eleman alınıyor onuda biz yetiştiriyoruz. Yıllardır KADRO die oyaladılar sırtımızdan yeteri kadar kar ettiler Allaha havale edip mart ayında ayrılıyorum tek üzüldüğüm verdiğim 8 yılıma ALLAHLARINDAN BULSUNLAR..

    Cevapla
  2. Sefa bey,
    THY Teknik %10 + 5000 Net Prim verecek.(Enflasyon Hariç mi dahil mi net bilgi verilmedi.) Bilginize.
    Haber yapar mısınız. Yönetimden bilgi alabilirsiniz.

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Bu yönetim gitmeden taşeron işi çözülmez arkadaşlar çünkü bu şirketler sayesinde mazlumun parasını cebe atıyorlar.

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Mesai servisleri ayarlama sıkıntılı.Bir buçuk saatt evine giden oluyor.Bun tasarruf yöntemi olarak sunuyorlar. Alakasız yerler beraber veriliyor. Ben bunu kabullenirim ama kendileri de tasarruf yaparsa.
    Çoğu şeyler siyasi, siyasi kısımlar şunlar:
    Yönetim, değişim için çaba göstermiyor çünkü onları yönetime getirenlerin zihniyetini taşıyorlar.Sonuçta müdürden üst yönetime kadar torpilli insanlar. Kalibresi düşük demiyorum, zeki ve okumuş insanlardır ama torpille oraya getiriliyorlar. Onları getirenler her kim ise onların dediğini yapıyorlar.
    Mevcut iktidar işçi değil memur iktidarı, bu sebeple de işçiye kıymet vermiyorlar. Yemekhane ayrımı vs hep bu sebepten. Pas ayrılığı da aynı. Ayrıca benden olanı ihya ederim mantığı da olduğu için, özel yemakhane de ihya etme şekli. Bizden ol mesajı.
    Sendika zaten yönetimin oyuncağı. Ama THY yönetiminin değil. İktidarın.
    Son zamanlarda çıkan zam tepki azaltmak için am Ankara’dan yani Ağababalarından zam verin onayı gelmezse vermezler.

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Teknik desteklerin durumu ne olacak sefa abi. Bu konu tek başına bir yazıyı hak ediyor. 2700 den fazla teknik destek sklasinda çalışan var. Teknisyen ile aynı iş yapılıyor yetkiler aynı. Ama ücret skalası farklı. Ve henüz bu durum çözülmüş değil. Misal veriyorum şu sınavı geçen veya şu kadar yıl çalışan teknisyen olacak gibi birşey de söylenmedi. Belirsizlik içindeyiz. Huzursuzuz. Şimdi kalkıp bir kaç tane b1 yazacak bekle kardeşim diyecek yada bir kaç tane çıkıp siz havacilik mi okudunuz diyecek. Onlara şimdiden cevabımı vereyim. Bizim yetki olarak iş olarak sizden hiç bir farkımız yok. Aynı isleri yapıyoruz. Aynı yetkideyiz.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Lisans al ücret skalan değişsin, bizde şirkette çalıştık 5 sene sonra lisans sınavlarına girdik lisansı aldık.Lisansin olmadan b1 yetkilerine sahip olamazsın A kategori çalışmaya devam edersin.

      Cevapla
  6. 5 yıl önce

    Sürekli bi c/s çıkışı falan şirketin yarısından fazlası c/s değil herşeyi C/S LERE göre konuşmanız doğru değil , ha ben c/s im memnun değilim diyorsanız basarsın kartını b kapısında hadi yallahhh

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Senin kafa belli zaten bişey söylemeye gerek yok… Crs sen mi vereceksin

      Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Gerçekten ne zaman tam olarak törenlerin sorunlarından bahsedeceksiniz

    Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Yapılan yorumlarda en son yapılan yorumun en üstte olacak şekilde düzenlenmesi daha etkili olacaktır

    Cevapla
  9. 5 yıl önce

    Önem arzeden durumlardaki haberler hemen verilir. Siz aradan 2 gün geçip bittikten sonra veriyorsunuz. Örnek Finnair. Ayın 26’da gerçekleşen olayın 28’de verilmesi ciddiyetten uzaklaştığınızı gösteriyor Sefa Bey

    Cevapla
    • Yönetici 5 yıl önce

      Tamam finair deki ve tüm dünyada ki havayollarında görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızı ikaz ederiz:) anında haber verin deriz. Sevgili arkadaş bu haber dünya medyasına yeni düştü iki günlük haber. Tarihine bak haberin

      Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Thy’de iç barış sağlanabilmesi için Thy tarihinde en acımasızca, insafsızca, fetöcü diye yaftalayarak, terörist muamelesi yaparak işten çıkardığı 211 kişinin iadei itibarının sağlanması gerekmektedir.

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    THY’nin en başındaki adam ne dedi ?
    İyi teknisyenler gidiyor.
    İyi teknisyen olun.
    Rizeli Karadenizli cemaatçi falan değilseniz teknikte ağzınizla c bakım yapsanız hiç bir değeriniz yok.

    Cevapla
  12. 5 yıl önce

    Güya anket düzenlemişler bazı iyileştirmeler olacakmış. Kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar :)

    Cevapla
  13. 5 yıl önce

    Halleriz Şef

    Cevapla
  14. 5 yıl önce

    Istanbul 1 No’lu Subemizin orgutlenme calismalarini tamamladigi UMIT BISIKLET SAN. ve TIC. A.S. ile URTIM ISKELE KALIP SISTEMLERI SAN. ve TIC. A.S’de, isverenler tarafindan itiraz edilen yetki tespitimiz mahkemelerce lehimize onaylanmistir. Sendikamiz ile isverenler arasinda toplu is sozlesmesi gorusmelerine en kisa surede baslanacaktir. Yetki belgelerimiz basta UMIT BISIKLET ve URTIM’teki uyelerimiz olmak uzere tum teskilatimiza, isyerlerimize, Ozcelik-Is’imize ve Hak-Is’imize hayirli olsun.
    Genel Yonetim Kurulu Adina Genel Baskan Yunus Degirmenci B002

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Bisikletçilerle aynı iş koludayız bide bunu sendika bizimle paylaşıyor

      Cevapla
  15. 5 yıl önce

    Çalışanlar,işçiler,hakkı yenenler, örgütlü şekilde birlik olup,haklarını aramazlarsa,tepki vermezlerse,bu zamanda iş yok,geçim derdi var,çocuklar okuyor,ev taksidi var vs gibi klasikleşmiş sorunlarınızı koz olarak kullanan işverenler,torpilli yöneticiler ve sapsarı sendika ağalarını tepeden inme atayan,yandaşlar daha çok para kazansın diye taşeron sistemini rezilce uygulayan ve cümle çalışanlara doğru düzgün maaş,hak vermeyen,haklarını koruyucu kanun çıkarmayan,çıkarsa bile uygulamayan,biat kültürüyle sırtınızdan zengin olan, yıllardır durmadan oy verdiğiniz iktidarlarca daha çookk sömürülürsünüz,onlar zenginleşirken siz daha da fakir kalırsınız…Yok biz hakkımızı arayamayız,birlik olamayız derseniz de hiç boşuna ağlamayın,yakınmayın,burada birisi okur da sorunumuzu çözer umuduyla yorum yazmayın.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Eline sağlık, bu işlerin nedeni ve kaynağı nettir, tektir, yıllardır sabittir. Yaşamın her yerinde bu saçma tablo mevcut. Akşam tv de izlediğin haber kanalları bile senin Zihni’ni beynini yönetmek için bir takım süreçlerden/filtrelerden geçmektedir. Cebinimi yönetemeyecekler? Neyse allah herkes için hayırlı olanı nasip etsin.

      Cevapla
  16. 5 yıl önce

    A. K Zam isteyen tekniğe şu şekilde cevap vermiş. Eee TİS i boşuna mı imzaladık…
    Yoksulun sırtından doyan doyana
    Bunu gören yürek nasıl dayana
    Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana
    Bilmem söylesem mi söylemesem mi…

    Cevapla
  17. 5 yıl önce

    Hakkımı yiyen y….mı yesin lafını en çok hakeden insanlar bu şirkette toplanmış.

    Cevapla
  18. 5 yıl önce

    Sendikadan da yönetimdende içimizdeki şerefsizlerdende hiçbirşey olmaz artk.biz değersizlikte çığır aştık artık.HABOM ken bile bukadar değersiz değildik

    Cevapla
  19. 5 yıl önce

    hadi bu sendikacılar haysiyetsiz,şerefsiz,namussuz,hırsız,ahlaksız,kanı bozuk, midesiz,yüzsüz peki bizim aramızda dolaşan temsilciler neden haysiyetsiz,şerefsiz,namussuz,hırsız,ahlaksız,kanı bozuk, midesiz,yüzsüz? yüzünüzü her gördüğümde 7 sülalesini andıklarım. okuyun birbirinize gönderin bide bu yorumu.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      İyi güzel yazmışsın da görünce 7 sülalesini anmayacaksın yakasına yapışacaksın…Bunu yapmadığınız müddetçe hiçbir şey değişmez. Burada yorum yapmakla hiçbir şey düzelmez.

      Cevapla
  20. 5 yıl önce

    Abi bir ara kıdığa hayla da sende rahatla bizde

    Cevapla
  21. 5 yıl önce

    Arkadaşlar biz şirketimiz için fazlasıyla fedakarlık yaptık. Bu saatten sonra kendini yetiştiren kaçsın. Bilal Bey’in dediklerini görmüyor musunuz adamların ne şirket umrunda ne personel. Önümüzdeki yıllarda Thy Teknik benim gözümde batık bi firma. MCC den tutunda şeflere başteknisyenlere, Hatcısından Revizyoncusuna herkes kaçıyor. Kalanlar ya torpilli yada düzenini bozmak istemeyen birkaç sağlam adam. Kaçın kurtarın kendinizi bu yöneticiler olduğu sürece bu şirket değişmez. Özellikle F.Ç H.S A.K gibi teknisyeni hiç iplemeyen üst yöneticiler.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      aynen bol referanslılardan geçilmiyor bulunduğum yer adamlar belli ki zamanında şirkete sağlam referansla girmişler ben referans diyorum siz nasıl anlıyorsanız anlayın

      Cevapla
  22. 5 yıl önce

    Sendika geçen hafta yemek düzenlemiş. Afiyet olsun.

    Cevapla
  23. 5 yıl önce

    Yemek şirketinin hikmeti bütük, yemekten çıkmayan böcek, ip, solucan vs vs kalmadı ama bir türlü değişmiyor… heralde vitamini böcekle tamamlıyorlar.

    Cevapla
  24. 5 yıl önce

    Yöneticilere antrikot.Çalışana musakka.Boğazınızda kalsın.

    Cevapla
  25. 5 yıl önce

    Sizi ayakta alkışlıyorum sefa abi bir taşeron olarak bizleride yazında unutmadığın için teşekkür ediyorum. İnşallah ahiretin olduğunu ve bu hesaplaşmanın orada devam edeceğini umarım hatırlarlar.

    Cevapla
  26. 5 yıl önce

    Diger malum site , isi artik abartti . Bir haberin altinda yorumu okumak istiyorsaniz , her seferinde , sayfayi surekli asagi suruklemeniz lazim, o da yetmiyor sayfayi asagi surukledikce reklamlar artiyor , kilo verdirici haplardan , inanilmaz degisik geciren hintli kadinlara , biraz evvel yaptigini google search’deki urunun tanitimindan , “cok kazanabilirsiniz” tarzi aldatici medyaya kadar yuze yakin reklam gorup , ondan sonra ordaki trollerin kiymetli yorumlarini goruyorsunuz . Bu tarz web sitesi anlayisi , +18 web sitelerinde bile yok . Havacilik ile ilgili yorumlarina gelecek olursak , pilot ve kabin memuru maaslarinin dusurulmesi icin ugrasan , bir kaza kirim oldugunda “ohh ceken” , kendini THY yonetimini yola getirten bir “guru” olarak goren insanlarin bir araya geldigi dedikodu portalina dondu malum site . Mis Mus , edinilen bilgi , alinan duyum diye habercilik mi olur . Ve artik alenen suc isliyorlar , milyar dolarlik halka acik sirketin , itibarini zedeliyorlar .

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      İyice baydiniz artik. Her paylaşımın altına malum diğer site diye başlayan yorum gormekten bıktık sen hala yazmaktan bikmadin ve kardeş.

      Cevapla
  27. 5 yıl önce

    Çok güzel bir yazı.Lakin yöneticilerin gözlerini kibir bürümüş.O kibir gerçekleri görmelerine mani.Yani bildiklerini okuyacaklar.Biz bir aileyiz safsatası ile insanları oyalıyorlar .Aile falan değiliz.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Vallahi, ben bu şekilde eleştirdiğiniz THY Yöneticilerine ben fazlaca kabahat bulamıyorum. “Bal tutan, parmak yalar!” diye bir deyiş vardır. BALIK, taa EN BAŞTAN KOKAR!… Şöyle gözünüzü yüzünüzü Ankara’ya bir çevirin (ama sakın ha Anıt Kabir’e doğru da çevirmeyin…), devamlı olarak “büyüklere masallar” anlatmaktan yılmayan, yorulmayanların cihan liderleri yöneticilerin (bakın “yöneticilerimiz” dahi diyemiyorum, artık!) tayfası olan bu THY yöneticilerine fazlaca şaşırmayınız!!!

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Vallahi THY yi darboğaz dan çıkarmak için 6 ay boyunca maaşınin yarısını kesseler gam yemem. Lakin usttekilerin rahatindan gram feragat etmeyip sadece aşağıdan tasarruf
      etmeye çalışmasıni sindiremiyorumm. Azcik insaflı olun yahu.sembolik de olsa bir şeyden feragat edin ki bizlerde seve seve sizleri takip edelim

      Cevapla
  28. 5 yıl önce

    Sefa Bey şu sendika patronunu unutmuşsun. Neydi ismi değirmenci mi ne.Adam uçak alacakmış duydunuz mu acabaBakımıda kolay.

    Cevapla
  29. 5 yıl önce

    su torpilliler konusunda bir şey yazmayın sonra işinizle tehdit edilirsiniz isim veremezsiniz onurlu insanlara bu kişiler işte bunlar demeye korkarsınız eskiden turnikeye 1620 denildiğinde koşanlar bunlar masalarında göremeyeceğiniz tipler

    Cevapla
  30. 5 yıl önce

    sayin abim bunları irakin devrik liderine benzetiyorum. eskiden tüp kuyrukları vardi diye diye sömürüyorlar… ama böyle ahaliye kim olsa aynını yapar uyuşmuş beyinler.

    Cevapla
  31. Bizler bu kadar değerli bir şirkette bu kadar değersizleştirilmişken,mutsuzken verim beklemesinler. Şirkette ilk tasarruf yapacakları yine çalışanlar olacak. Ve malesef herşey kötünün kötüsü olacak.

    Cevapla