THY Yönetiminde Değişim Rüzgarları Esti. Hava Trafik Kontrolörlerinin Çaresizliği. Teknik Personel Sorunu: THY'nin Geleceği Ne Olacak?

THY Yönetiminde Değişim Rüzgarları Esti. Hava Trafik Kontrolörlerinin Çaresizliği. Teknik Personel Sorunu: THY’nin Geleceği Ne Olacak?

Değerli Okurlar,

Havacılık sektörü, sürekli değişen ve çalkantılı bir yapıya sahiptir. Bayrak taşıyıcımız THY’de son zamanlarda yaşanan gelişmeler, bu dinamizmi bir kez daha gözler önüne seriyor. Sektördeki gelişmeleri yıllardır sizlerle paylaşarak, siz değerli okurlarımızı bilgilendirmeyi görev bildik. Bugün de aynı anlayışla karşınızdayız.

Türk Hava Yolları’nda uzun yıllar sonra ilk kez yaşanan bir olayı ele alacağız. THY Yönetim Kurulu Başkanı’nın birçok görevinden çekilmesine daha önce hiç şahit olmamıştık. Bu durumun arkasında on yıllık bir stratejinin mi yattığı yoksa sektöre verilen büyük bir mesaj mı olduğu henüz net değil. Bunu hep birlikte göreceğiz.

THY’den bahsetmişken, TGS’de Madde 25/2-e ve 26’yı uygulayıp, özlük hakları verilmeden işten çıkarma iddiaları çalışanları zor durumda bırakıyor. Çalışanlardan ve diğer paydaşlardan gelen sesler de dikkat çekici. Şu ana kadar işten çıkarmalarla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Bu durumun normal olmadığını düşünüyorum. Halbuki, THY’nin daha şeffaf olmasını dilerdim. Yazıyı kaleme aldığım bu anlarda bile, birilerinin telefonuna “iş hakkınız feshedilmiştir” mesajının geldiğini ya da noterden “iş hakkınız feshedilmiştir” diye posta aldığını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde işten çıkarılan bazı arkadaşlarımızın düşüncelerini ve yaşadıklarını da ayrıca kaleme alacağım.

Güncel konumuza gelecek olursak, hava trafik kontrolörleri gerçekten çok zorlu bir süreçten geçiyor. En son yapılan açıklamada, gökyüzüyle ilgili hassas bir görev üstlenen hava trafik kontrolörleri için verilen vaatlerle gerçekleşenler arasında ciddi bir uçurum olduğu belirtildi. Vaatler ne kadar umut verici olsa da sonuçlar hayal kırıklığı yarattı.

Ek ödeme konusundaki çözüm vaadi, EUROCONTROL’ün maliyet endişeleri nedeniyle suya düştü. Hava trafik kontrolörlerimizin haksızlığa uğradığı ek ödeme konusu, EUROCONTROL tarafından maliyeti karşılanmayan birimleri temsil eden STK’ların itirazları bahane edilerek geri çekildi. “Hava trafik kontrolörlerimizin ek göstergesini 4200’e çıkaracak madde torba yasaya eklenecek” denilmişti, ancak ilgili tüm kurumların olumlu görüş verdiği söylenen ve torba yasaya ekleneceği sözü verilen taslak maddeye torba yasada yer verilmedi. Maliyetinin EUROCONTROL tarafından karşılanıp karşılanmadığına bakılmaksızın hazırlanan taslağa tüm kurum personeli dahil edildi. HTK-SEN, kurum pilotlarıyla eşit tazminat ve diğer birimlerle adil bir oran farkı şartıyla bu taslağa da rıza gösterdi.

THY’nin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri

THY son dönemde çeşitli alanlarda dikkat çekici sorunlar yaşıyor. Öncelikle, TSS’lerin maaşlarının yüzde 6 oranında artırılması… THY, yurt dışında hem kargo taşımacılığında hem de bilet satışında düşük fiyat politikası izliyor. Bu durum şirketin kârından zarar ederek hizmet vermesine neden oluyor.

Yurtdışı müdürlerinin aldığı kira parasıyla mortgage kullanarak ev satın alması, Rolex ve elektronik eşya kaçakçılığı iddiaları sonucu yüzlerce çalışanın işten çıkarılması, huzur hakları gibi durumlar çalışanların moralini olumsuz etkiliyor.

THY A.O. personel sayısı iştirakleri ile 80 bini geçmiş durumda ve bu kadar personel içinde uçaklara “jump seat” (JS) ile binme konusunda prosedürler sıkılaştırılıyor. A.O. harici personelin JS olarak uçağa kabul edilmemesi, çalışanlar arasında memnuniyetsizliğe yol açıyor.

THY, ülkenin en büyük ihracatçılarından biri ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir havayolu şirketi olarak uçaklarını ithal ediyor ve birçok sistemini yurt dışından sağlıyor. Yurtdışı ofislerinin masrafları, üst geçiş, konma, konaklama ve park giderleri de şirketin maliyetlerini artırıyor. THY, rekabet için yurt dışında düşük fiyatlarla kargo taşıyor ve bu durum başarı olarak lanse ediliyor. Ancak, rekor kâr elde etmesine rağmen, aylık döviz bazında ödediği lease faizleri ve toplam borcu ne kadar? Ahmet Bolat’ın bahsettiği uçak sayısını nasıl işletecek? Mevcut ciddi yönetimsel sorunlar ortadayken ne değişecek? Uçaklara bakım yapacak mühendisleri ve uçuracak pilotları nereden bulacak? İstifalar sürekli artarken ve yönetim buna inisiyatif almıyorken, şirketin geleceği hakkında endişelerim var.

Çalışanlar huzursuz, aşırı yoğunluk var ve deneyimli personel sayısı azaldı. Maaş ve çalışma koşullarının düzeltilmesi gerekirken, THY üst yönetimi bu durumlardan nasıl habersiz olabilir? Şirket finansal olarak başarılı olsa da çalışanlar isyan ederek şirketten ayrılıyor. Teknik personel değersizleştirildikçe, milli servet niteliğindeki yetenekli çalışanlarımız yurt dışına gidiyor. Bir an önce gerekli düzeltmeleri yapmalısınız. Mesele yeni uçaklar almak değil, onların emniyetle uçmasını sağlayacak teknik kadroyu korumaktır.

Basında İfade Özgürlüğü ve Hukuk Normları

Yazımı sonlandırırken basında ifade özgürlüğü ve yazarların düşüncelerini açık biçimde ortaya koyma hakkını ve doğru haberleri yayınlama isteğine kimse itiraz edemez. Temel sınır hukuk normları içinde kalmaktır. Teknolojinin hızlı gelişmesiyle ortaya kontrolsüz bir şekilde sahte fake haber ve hesaplarla toplumda algı çöplüklerinin bakteri gibi çoğaldığı çok ahlaksız bir ortam yaratıldı. Basın eğer çıkar amaçlı haber yapma, taraflı ve hesaplı işlerle nemalanma aracına ya da birilerini hedef haline getirerek tetikçilik yapma alanına dönerse, kötüye kullandığınız bu gücünüzü, sizden daha güçlülerde bir gün size karşı kullanır.

Bugün maalesef hemen hemen her alanda her konuda sosyal medya ve dijital haber alanları istismar ediliyor. Buna engel olmak için kesinlikle ciddi bir çalışmanın yapılması ve hukuki yaptırımların artırılması gerekiyor. Aksi durumda toplumsal vicdana ve ilişkilere zarar vermek isteyenler cesaretlenerek, krizlerden fırsat devşirmeye devam edecekler. Gazetecilik siyasi bir üniforma giyme veya birilerinin çıkar maksatlı borazanlığını yapmak değildir. Hatta yayın ve haber anlayışınızın bunlardan etkilenmesine engel olmanız gereken de bir meslektir. Aksi durumda saygınlığınızı ve objektifliğinizi tamamen kaybedersiniz.

Bugüne kadar hiç haber kaynağımıza ya da iletişim yolumuza asla zarar vermedik. Okurlarımızın mahremine her şeyden çok fazla özen gösterdik. Çirkin ve ahlak dışı yaklaşımlara, kişileri ya da toplulukları hedef alan maksatlı yorum ve ifadelere asla fırsat vermedik. Kurumların tüzel kimliklerine saygıyı ve stratejik önemlerini asla göz ardı etmedik. Kimsenin egosunu tatmin etmek ya da kişisel husumetine çanak tutmak için de haberciliğimizi kullandırmadık.

Velhasıl yıllarca Rahmetli babamla arka planda da bu değerleri gözeterek, bu işlere destek olmaya ve yönetmeye çalıştım. Daima toplumun ve sektörün sorun ve sıkıntılarına yer verdik. Eleştiri ve önerilerimizi her zaman cesurca ortaya koyduk. Bu kurumlarda bu ülkede hepimizin. Biz bir arada sorunlarımızı konuşarak, tartışarak çözebildikçe büyüyüp, gelişip mutlu ve başarılı olabiliriz. Habercilikte toplumu bölerek, çatışma alanları yaratarak ayakta kalamazsınız. Ancak uzlaştıran, sıkıntıları gündemde tutan, bunlara farklı bakış açıları katan bir anlayışla daha saygın ve güçlü olabilirsiniz. Kimseye yaranmak ya da nemalanmak gibi bir derdimiz olmamalı. Toplumun her kesimine her düşüncesine kapınızda, köşenizde açık olmalı. Derdimiz, meramımızı anlatmak, haksızlıklara hukuksuzluklara engel olmak, denetim ve yönetim sistemlerini işlevsel açıdan daha etkin ve güçlü görmek olmalı.

Ben başta bu sektörde bir akademisyen ve insan yetiştirirken öğrenmeye gelişmeye de gayret eden bir bireyim. Babamın mirası olan siz değerli okurların bu emanetine sahip çıkmaya ve doğru bildiklerimizi inandıklarımızı her zaman sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yanlışları tenkit, doğruları takdir etmek boynumuzun borcu olsun. Ülkemize ve bu sektöre çok borcumuz var. Ben babamın bu sektörden kazandığı ekmeği ile büyüdüm. Bu sektöre aşkla inançla ömrüm ve imkanlarım el verdiğince de hizmet etmeye devam edeceğim. Taşeronun kabin memurunun, yer hizmetlisinin, teknisyenin, pilotun, mühendisinin daima köşesi olacağız. Kızsalar da sövseler de derin derin pis tezgahlarla planlar yapsalar da bundan asla taviz vermeyeceğiz. Zaman adaletin ve hakikatin en büyük aynasıdır.

Hepinize sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 4 ay önce

    ATC ler kendi başına iş yapmaya kalktığı sürece sonu hep hüsran olacaktır. Zira seyrüsefer, Atc’den ibaret değildir.
    Eurocontrol diyip diyip, eurocontrolün uygulamalarından bihaber konuşmayı bırakmanın zamanı gelmiştir.

  2. 4 ay önce

    Sürekli atc de atc bıktık lan bu atc lerin haberlerinden de aymazliklarindan da bencilliklerinden de.. neymiş efendim pilot olmadan pilot maaşı almak istiyorlarmış yapma yaa siz cok uyanıksınız heralde..ulan adamlar pilor olmak için trilyonlar döküyorlar zorlu eğitimlerden geçiyorlar beyefendiler gelmişler sıradan 4 yıllık bir üni okumakla ve derme çatma ingilizceyle pilotluk maaşına soyunuyorlar. Siz ne içiyorsunuz ne yiyorsunuz anlamis degilim. Pilot olmadan fezada uçmaya başlamışsınız haberiniz yok ama dikkat edin her uçuşun bir de inişi vardır unutmayın..

  3. 4 ay önce

    Malum site kapatıldığından beri 10 gündür havacılığımızın havası temizlendi. Pislik yok hakaret yok, iftira yok yalan yok şantaj yok. Bu kararı veren yargıya helal olsun.

39 Yorum

  1. 4 ay önce

    Elinize sağlık . Ama sunu bilmenizi isterim ki ben gibi herkes şirketini milli duygularla cok seviyo. Bizim gibi elinden gelen fedakarlıgı hiç bir havayolu personeli yapmıyordur. Pilot ve Teknisyenlerin gitmelerin en büyük sebebi maddi olarak değil liyakatsiz ve adeletsizlikle yürütülen yönetim politikası. Sözüm ona 5 vakit namazı Allah için kılacagına görünüş için kılan yöneticiler personellerinin durumundan bi haberdarlar. Suan pilot ve teknisyenler bu şirket için milli servet. Tarihdeki en büyük kendi isteğiyle eleman ayrımı gercekleşiyor. Kendini yetiştiren biri şirketten ayrıldıgında yeni elaman alırız diyip kelle bası düşünüp acil bir yapıcı çözüm bulamazlarsa , frene patlamıs kamyon gibi yakın tarihlerde felaketlerle karsılaşabiriz.

    Saygılarımla

    • 4 ay önce

      Yok be ne milli duygularla sevmesi.Şirketin seni sevmiyor ki sen niye sevesin ? Varsa yoksa tgs.ayrıca şunu da belirtmek istiyorum FEDAKARLIK YAPMA KİTABINA UYARAK PROSEDÜRÜNE UYARAK BAKIM YAP.

      Cevapla
  2. 4 ay önce

    bu işin suyu çıktı. adamın sitesini mahkeme erişime kapatıyor. adam site uzantısını değiştirip yeniden açıyor. ortaokul mezunu sözde havacının cesaretine bak. mahkeme ile dalga geçiyor. mahkeme kararının arkasından dolanıyor. bu ne rezilliktir yahu ?

  3. 4 ay önce

    Malum site kapatıldığından beri 10 gündür havacılığımızın havası temizlendi. Pislik yok hakaret yok, iftira yok yalan yok şantaj yok. Bu kararı veren yargıya helal olsun.

  4. 4 ay önce

    Haksızlık diz buyu işten attıkları insanlara neden atıldıkları dahi söylenmiyor.Rabbim rabbim dilerim o yüce yaradandan nasıl evlerimize ateş düşürdülerae Allah onlarında evlerine ateş düşürsü. Siz benim ocağımı söndürdünüz Rabbimde Sizin ocağınızı söndürsün

    • Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu demişler, dün akşam gördüm ki bolat bitmiş cumhurbaşkanının tavrı ortada. Aldığın ahlar seni yakacak elbet ssnmaki hava da kalacak aldığın ahlar.

  5. 4 ay önce

    ATC ler kendi başına iş yapmaya kalktığı sürece sonu hep hüsran olacaktır. Zira seyrüsefer, Atc’den ibaret değildir.
    Eurocontrol diyip diyip, eurocontrolün uygulamalarından bihaber konuşmayı bırakmanın zamanı gelmiştir.

  6. 4 ay önce

    Eurocontrol konusunda artık ciddi bir bilgilendirme yapmanın vakti geldi. Eurocontrol’de pilotlarla, ATC aynı ücreti / tazminatı mi alıyor? Hayır. Avrupa’da da dünyada da bu kadar maaş farkı yok. İdari birimler ile ATC arasında 250 Euro maaş farkı var. Kaldı ki Eurocontrol bu parayı alın bunu ATC’ye verin diye vermiyor. Yalanları bırakın. Bu para ülkemizin parası!

    • 4 ay önce

      bahsettiğiniz konuyu örnek ülkelere ait bilgiler ve ayrıntılarla destekleyebilir misiniz???

    • 4 ay önce

      Peki öyle değilse neden Atc maaşı yüksek gösterilip bu maaş verilmiyor . Sayıştay da mı yalan söylüyor . Uluslararası dökümanlarda hiç birinizin adı geçmiyor . Aim olmayan lisans çıkardı atsep desen 50 ilk dayılar sırf lisans alsın diye saçma sapan seyler uyduruldu . Yalanlarınıza artık bir kılıf yok

      • 4 ay önce

        Bu hava trafik dediğiniz KPSS P3’den ilk 100’e giremediği için DHMİ’deki diğer ünvanlara atanamadığı için hava trafiği tercih edenler değil mi? Eee sadece bunlara 4200, ek ödeme artışı nerden çıktı illa yapılacaksa tüm DHMİ personeline yapılsın.

        Cevapla
  7. 4 ay önce

    Keske kurumu yonetemeyen yoneticilerde sizin kadar net Eurocontrol un herkese para dagitmadigini soyleyebilse

  8. 4 ay önce

    Mesai saati bitimine çok az kala, herhangi bir uyarı vs yapmadan site kapatmak, basına sansür uygulamak demokrasinin olduğunu iddia eden bir ülkede çözüm müdür? Yalan,iftira yazılıyorsa tazminat davası açılır veya konu tekzip edilir kimin ne yapmaya çalıştığı ortaya çıkar, kasti yalan yazanlar rezil olur biterler. Ama ya yazılanlar doğruysa? Devletin gücünü kişisel çıkar için kılıç gibi kullanan yarın aynısını size de yaparsa ne diyeceksiniz? Eminim bu yorumu da yayınlamazsınız. Dikkat ediyorum da iktidar aleyhine olan içinde iftira vs olmayan yorumlar da yayınlanmıyor, rahmetli Sefa abi zamanında böyle miydi?

    • 4 ay önce

      Ben bugüne kadar airlinehaberin bir gün bile erişime kapandığını görmedim. Ne zaman açtıysam ulaştım. Demekki yalan haber yapmıyor, iftira atmıyor. Malum site kendini sorgulayıversin bir zahmet. O siteyi Airlinehaberle kıyaslamak airlinehabere hakarettir.

      Cevapla
      • 4 ay önce

        Kimse,kimseyi,kimseyle kıyaslamıyor, yorumları nerenle,nasıl okuyorsun? Ortada siyasi güçle alındığı çok aşikar olan bir durum var yarın aynısı bu siteye yapılırsa ne olacak o zaman ne diyeceksin? Birileri kızmasın,gücenmesin diye suya,sabuna dokunmadan hareket edenler için sorun yok tabii. İftira,yalan vs varsa açarsın tazminat davası kazanırsan ne ala ama öyle sansürleme,kapatma,engelleme gibi demokrasiyle alakası olmayan şeyler ne olursa olsun kabul edilemez…

    • 4 ay önce

      Adalet tecelli etmiş yıllar önce hukuksuz ca airportgundem.com sitesini kapattırmaya çalışan şahsiyetin aynısı başına gelmiş Bu duruma bu sektörde üzülen kimsenin olduğunu da düşünmüyorum

    • Yönetici 4 ay önce

      Değerli okurumuz,

      Bu platform siyaset meydanı değildir. Ancak, usturuplu eleştirileriniz her zaman yayınlanmaktadır. Unutmayınız ki, yazılarınızda hakaret içeren ifadeler bulunması durumunda suç işlenmiş olacaktır. Bu tür yorumları onayladığımızda ise işlenen suça ortak olmuş oluruz.

      X bir sitenin kapatılması veya engellenmesi gibi konular, bizim ses çıkaracağımız bir konu değildir. Yapılan işlemlerin hukuksuz olduğuna dair kanıt varsa, zaten adaletin tecellisi için gerekli adımlar atılacaktır.

      Kişisel yorumlarınıza saygı duyuyoruz. Eğer elinizde bilgi veya belgeler varsa, bunları sefainan@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Gereken düzenlemeler editörlerimiz tarafından yapılacaktır.

      Saygılarımızla,

      • 4 ay önce

        Yazılarda hakaret içeren yorumların yayınlanmayacağını bile bile kim,neden yorum yapsın ki? Ancak iktidar ve yandaşlarını eleştiren,sorgulayan yorumların çoğu da yayınlanmıyor bu da çok belli. Bu ülkede iktidardan başka adalete güvenen kimler var o da ayrı mesele. Basın sansürlenemez, adalet ve tecelli diyorsunuz iftira veya benzeri bir durum söz konusuysa ki bile bile,elde kesin delil yoksa kim,neden,nasıl iftira atar,yalan yazar hem de tek adam düzeninde o da ayrı bir konu, mahkemeler orada,dava açılır yazı,yorum vs tekzip edilir, kapatma,sansür,baskı,tehdit nedir,2024 yılında bu tip şeyler kabul edilebilir mi?

      • 4 ay önce

        Bu site siyaset sitesi değil doğru da ülkede siyasetle ilgisi olmayan veya siyasetin etki etmediği tek bir konu,
        olay gösterin. Kimse siyaset yazma meraklısı değil ama herşey onunla ilgili olunca ve ülkeyi yönetenler yüzünden her bakımdan iyice kötüye gidiyorsak,haksızlık mobbing,baskı,
        işsizlikle tehdit,rüşvet yolsuzluk,torpil,
        çürümüşlük,kokuşmuşluk, suç, devlet imkanlarıyla sülale boyu zenginleşme,
        lüks hayat yaşama almış yürümüşse ve bunlar da hayatımızı çok ciddi şekilde etkiliyorsa tabii ki edeple tepki vereceğiz. X sitenin kapatılması vs sizi ilgilendirmez doğru da sizin de basının bir parçası olarak aman aleyhte yazı yazmayayım neme lazım kafasında olmanız doğru değil ve bu ülkede hukuka inanıyor, güveniyor musunuz ve basının sansürlendiği bir yerde adalet tecelli eder mi ya da nasıl,ne zaman eder? Thy başkanı Yargıtay’ın onadığı mahkeme kararını yıllardır keyfe keder uygulamamazlık ediyor, insanlara emekli kartları ve pas biletlerini vermiyor daha ne diyelim ki…Sevgi ve saygılar.

  9. 4 ay önce

    Hava trafik kontrolörlerini köşenize taşıdığınız için teşekkürler.

  10. 4 ay önce

    Sürekli atc de atc bıktık lan bu atc lerin haberlerinden de aymazliklarindan da bencilliklerinden de.. neymiş efendim pilot olmadan pilot maaşı almak istiyorlarmış yapma yaa siz cok uyanıksınız heralde..ulan adamlar pilor olmak için trilyonlar döküyorlar zorlu eğitimlerden geçiyorlar beyefendiler gelmişler sıradan 4 yıllık bir üni okumakla ve derme çatma ingilizceyle pilotluk maaşına soyunuyorlar. Siz ne içiyorsunuz ne yiyorsunuz anlamis degilim. Pilot olmadan fezada uçmaya başlamışsınız haberiniz yok ama dikkat edin her uçuşun bir de inişi vardır unutmayın..

  11. 4 ay önce

    Bakım yapacak teknisyeni ve uçuracak pilot nereden bulacak lafı herhalde 15 senedir söyleniyor.

  12. 4 ay önce

    Herkes bıktı bu ATC lerden kurum bölünse ayrılsalarda herkes kurtulsa

  13. 4 ay önce

    Havacılık yönetimi apron memurları mağdur sesimizi duyuramadık duyuramıyoruz KYK borçları beklemekte duyun sesimizi

  14. 4 ay önce

    Habercilik her kulağınıza fısıldananı olduğu gibi yazmak değildir. Biraz araştırın öyle haber yapın. Üçlü kast sistemi masalı artık kimseyi uyutmuyor. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendiği için yıllardır yenilen bir hak kaybı söz konusu kurumda. Kimsenin alacağında gözümüz yok bizim. Adalet sağlansın istiyoruz sadece. Konuyu bulandırmaya gerek yok.

    • 4 ay önce

      Havacılık sektöründe her konuyu muhataplarıyla tarafsız ve objektif biçimde derinlemesine irdelemeden gündeme getirmedik. Varsa elinizde belgeli ve delili iddialarınızı sunarsınız bizde gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra haklı ve doğru ise mutlaka yayınlarız.

      Cevapla
  15. 4 ay önce

    Burayı da cemaatlere verirler olur biter. İmamlar uçurur uçağı.

  16. 4 ay önce

    O ünlü site önce NET yaptı uzantısını. Şimdide ORG yapmış. Mahkeme kararını tanımamaya devam ediyor.

    • 4 ay önce

      Thy başkanı da Yargıtay’ın onadığı mahkeme kararını yıllardır keyfe keder uygulamamazlık ediyor,insanlara emekli kartları ve pas biletlerini vermiyor,hak yiyor ki sitenin kapatılmasının siyasi olduğu da açık seçik belli…

  17. 4 ay önce

    Airline haber yapmaz yalan haber. Belgesini adamın gözüne sokar. Örnek olarak kendine gazeteci diyen bir şahısın pilotlar üzerinden yaptığı komisyon anlaşmasını yayınlamıştı rahmetlik Sefa bey. Aynı şekilde bir sendikanın tonlarca çikolata aldığının faturasını yayınlamıştı.Biz senden razıyız airline haber.

  18. 4 ay önce

    Sefa Tolga bey yayıncılık konusunu çok güzel bir şekilde değerlendirmişsiniz. Sahiden havacılık medyası çöplüğe döndü.Allah’tan sisin gibi dürüst, namuslu siteler çoğunlukta. Böylece gerçekleri okuyacağımız yerler var. Teşekkürler. o şantajcı sitenin tırollerinin yorumlarına aldırmayın. Havacı camiasının büyük bölümü Airlinehaber.com’u okuyor.

  19. 4 ay önce

    Bıktık bu diğer birimlerin hakkımızı gasp etme girişimlerinden. Kurum bölünsün havacılık tazminatının hepsi bize verilsin. Hakkımızı alma zamanımız geldi de geçiyor

    Cevapla
  20. 4 ay önce

    Şimdi Bu adamlar benim ocağımı söndürdüler.Ben bunu bunların yanına bırakmayacağım Allah şahidim olsun bunlar bunun hesabını verecek Gerek adaletle gerek anladıkları dille.

    Cevapla
  21. 4 ay önce

    THY AO da YK Başkanı olan şahıs
    Candan Karlıtekin, Hamdi Topçu ve İlker Aycı döneminde de diğer iştirak şirketlerinin YK Bşk idiler. Bu olay Ahmet Bolat ile başlamadı yani..
    Ama ilk defa fedakarlık yapan Ahmet Bolat oldu. Nedendir bilinmez!

  22. 4 ay önce

    THY yönetimi ile ülke yönetimi paralel hareket ediyor. THY keyfi işten çıkarmalar, tecrübeli personelin kaçışı,10 kişilik işi 3 kişiye yaptırma gayreti, liyakatsizlik, siyasi kayırma,…. vb. Göz bebeğimiz THY değersizleştiriluyor acaba neden?

  23. 4 ay önce

    Tüm uluslararası dokümanlarda eurocontrol hizmetlerini yürüten ve ücretleri en yüksekten alan sınıfta yaklaşma işini üstlenen ATC’ lerin de olduğu yazarken, kendini tüm havalimanlarda yaklaşma yaptırdığını zanneden kulecilerin havacılık tazminatlarının tamamını kendilerine istemesi deli saçması birşeydir.
    Yorumlarda tarafsız yayın yaptığınızdan bahsetmişler. Mağdem öyle belki de DHMİ’de ilk defa tüm konfederasyonların ve derneklerin bir araya gelerek DHMİ de haksızlıkların yapıldığını beyan edip “iş yavaşlatma eylem kararı” aldıklarını biliyor musunuz? Peki neden hava trafik kontrolleri için yazı yazmadan önce ulaşımla alakalı herhangi bir sendika veya dernekle iletişime geçip nedir bu olanlar diye röportaj yapmıyorsunuz? DHMİ bir bütündür, birimler bir vücudun birer parçasıdır. Lütfen bir yazı yazmadan önce tüm paydaşlarla istişare yaparak yayın yapın. İyi çalışmalar.

  24. 4 ay önce

    İnsanlar artık bu ATC olayından bıktı. ATC hizmetlerinin resmi olmasına gerek yok. Özelleştirirsin olur biter, tıpkı avrupadaki gibi.

    Cevapla
  25. 4 ay önce

    Tolga bey bu South Wind havayollarında ne oluyor. İşin aslını yazar mısınız?

    Cevapla